Citrusoliën, wat kunnen we ermee?

Er zijn verschillende oliën die onder de citrusoliën vallen:
Citroen, Limoen, Wilde Sinaasappel, Bergamot en Grapefruit.

citrus_vruchten_doterra

Citrusvruchten bestaan uit een aantal lagen. De schil bestaat uit zeer veel olieklieren, waarin essentiële oliën zitten opgeslagen. De laag daaronder, die ook nog tot de schil behoort, is wit en vezelig. De binnenkant van de vrucht is het eetbare gedeelte, hier worden sapzakjes gevormd die veel suikers, organische zuren en vitamine C bevatten.

Naast dat je de citrusvruchten kan eten en je er sap van kan persen kun je dus ook de essentiële olie uit deze vruchten gebruiken. Over het algemeen zijn citrusoliën verkwikkend, verfrissend, opvrolijkend, goed voor de spijsvertering, ontgiftend en helpen bij stress. De citrusoliën kunnen allemaal gebruikt worden in een diffuser, ze mogen op de huid gesmeerd worden en ze mogen worden ingenomen.

Citrusoliën in een diffuser
Om een vrolijke, frisse geur in een ruimte te creëren kun je een citrusolie vernevelen met een diffuser. In Amerika is er een experiment geweest in een groot winkelcentrum waar ze Wilde Sinaasappel hebben verneveld. Het resultaat was een grotere omzet voor de winkeliers omdat de klanten vrolijker werden van de geur en daardoor meer geld gingen uitgeven. Een andere optie is een diffuser in de slaapkamer, ik ben er achter gekomen dat ik veel dieper slaap als ik een paar druppeltjes Wilde Sinaasappel in de diffuser doe. Citrusoliën helpen je dieper te slapen, terwijl Lavendel je helpt om in te slapen. Je kan deze oliën dus ook combineren.

Citrusoliën op de huid
In principe kan je citrusoliën direct op de huid smeren, heb je een gevoelige huid of bij kinderen is het aan te raden een draagolie (bijvoorbeeld Kokosolie) te gebruiken.
Let op! Vermijd 12 tot 24 uur direct zon- en UV-licht na gebruik van citrusoliën!

Citrusoliën innemen
De citrusoliën zijn heerlijk om in je water te drinken. Eén druppel in een glas water en op een liter ongeveer vier druppels, proef wat je lekker vindt. Ook in een glas melk kan je bijvoorbeeld een druppeltje limoen doen. De citrusoliën staan bekend om zijn ontgiftende werking en ze helpen de afvalstoffen in je lichaam af te voeren, met name de Citroen is hier erg geschikt voor. Naast drinken kunnen de oliën ook gebruikt worden tijdens het koken of bakken, bijvoorbeeld in een dressing zijn de citrusoliën lekker. Wees wel zuinig, 100% natuurlijke en pure essentiële oliën zijn 50 tot 70 keer krachtiger dan kruiden.

Water met citrusoliën drinken uit glas!

Omdat kwalitatief goede essentiële oliën 100% puur en natuurlijk zijn is het van belang om water met olie uit glas te drinken. De pure oliën tasten plastic aan waardoor het oplost in je water, als je dit dan drinkt krijg je automatisch het opgeloste plastic naar binnen en dat willen we natuurlijk niet. Dus drink je water uit een glas, karaf of bijvoorbeeld glazen sapflessen uit de supermarkt bewaren, daar zit een deksel op en zijn ook handig voor onderweg.

Waar kan Citroen olie je lichaam bij helpen en ondersteunen?
Angst – Anti-oxidant – Bloedarmoede – Bloeddruk verlagend – Bloedzuiverend -Concentratie – Depressie (Postnataal)  – Griep – Jicht – Kater – Keelpijn – Keelontsteking – Koortsblaasjes – Lymfatische reiniging – Nierstenen – Ontsmetting – Parasieten – Reinigend – Schoonmaken – Spataderen – Spijsvertering – Stemmingsverhogend – Uitputting – Verdriet – Verkoudheid – Vet haar – Zuiverend

Waar kan Limoen olie je lichaam bij helpen en ondersteunen?
Ademhalingsproblemen – Angst – Astma – Energie verhogend – Galstenen – Geheugen – Huid – Infecties (bacteriële en virale) – Immuun support – Lymfestelsel reinigend – Nagels – Ontgiftend – Ontsmettingsmiddel – Spierkramp – Spierpijn – Spijsverteringsproblemen -Stemmingsverhogend – Uitputting – Weefselherstel

Waar kan Wilde Sinaasappel olie je lichaam bij helpen en ondersteunen?
Angst – Bakken – Brandend maagzuur – Griep – Hartkloppingen – Koken – Menopauze – Nervositeit – Ontgiften – Ontsmettingsmiddel – Slapeloosheid – Spijsvertering (traag) -Stemmingverhogend – Weefselherstel

Waar kan Grapefruit olie je lichaam bij helpen en ondersteunen?
Afvallen – Angst – Anorexia – Boulimia – Cellulitis – Droge keel – Drugs verslaving – Eetlustremmer – Galstenen – Gewichtsverlies – Griep – Jet Lag – Kater – Leveraandoeningen – Mentale stress – Nieraandoeningen – Obesitas – PMS – Spijsvertering – Vermoeidheid – Vochtafdrijving – Zwelling (lymfatisch)

Waar kan Bergamot olie je lichaam bij helpen en ondersteunen?
Blaasontsteking – Depressie – Energie verhogend – Galstenen – Infecties – Kalmerend –
Koliek – Muggenspray – PMS – Reuma – Stress – Urineweginfecties

Wil jij meer informatie dan kun je ons hiervoor contacten, wij helpen je graag op weg!

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

doterra

Geef een reactie