Stralend Gezond: De kracht van zuivere voeding en producten

Deze week heb ik mooie gesprekken gevoerd met klanten over hoe belangrijk het is dat we een leuk, happy en gezond leven kunnen hebben als we vrij zijn van fysieke, mentale en emotionele gezondheidsuitdagingen. Ik merk zelf dat ik het afgelopen jaar zwaarder geworden ben, nu regelmatig wat minder lekker in mijn vel zit en daardoor ook slechter slaap. Ik wil de knop om!

stralen gezond

Ik keek net naar een programma waar heel duidelijk gezegd werd dat in Nederland maar liefst 50% van de bevolking een chronische gezondheidsuitdaging heeft. Ik schrok hier echt enorm van. Dit is een alarmerend cijfer en zegt mij dat het nu echt belangrijk is dat we leren wat een gezonde levensstijl nou eigenlijk is en waarom het zo belangrijk is.

Gezondheid is niet alleen een kwestie van geluk of genetica, maar ook van bewuste keuzes die we dagelijks maken of juist niet bewust maken. Een van de meest belangrijke stappen die we kunnen nemen, is het begrijpen en omarmen van de kracht van natuurlijke voeding en producten.

De Gevaren van Synthetische Producten

Onze moderne levensstijl is doordrenkt met synthetische producten. Denk aan voedsel, cosmetica, verzorgingsproducten en huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Deze synthetische stoffen verstoren onze hormonen wat leidt tot een scala aan fysieke en mentale klachten. Wist jij dat hormonen een essentiële rol spelen voor het gevoel van welzijn; ze reguleren niet alleen onze stemming, energie en slaap, maar ook ons afweersysteem en metabolisme.

In de supermarkt ligt het nog bomvol met deze ongezonde producten zoals: frisdranken, blikjes energy drink, snoep, koek, chips en eigenlijk kun je er van uitgaan dat alles dat al kant en klaar verpakt is en lang houdbaar stoffen bevatten die ongezond zijn en zorgen voor verstoring in ons lichaam waardoor we klachten krijgen. We hebben bijna allemaal tekorten aan vitamines, mineralen en andere bouwstoffen.

Wanneer we ons lichaam blootstellen aan synthetische chemicaliën, zoals conserveringsmiddelen, kleurstoffen en geurstoffen, kunnen deze niet natuurlijke stoffen onze hormoonbalans verstoren. Dit kan resulteren in slapeloosheid, hoofdpijn, huidproblemen zoals eczeem en zelfs langdurige chronische aandoeningen. Bovendien leidt het gebruik van medicatie met synthetische stoffen vaak tot bijwerkingen, waardoor een vicieuze cirkel van gezondheidsproblemen ontstaat.

Ik vind niet dat we nooit meer iets mogen nemen wat ongezonder is, maar wel dat we dan dit heel bewust gaan doen. Ons lichaam is super intelligent en wil altijd herstellen, dat doet ons zelfherstellende vermogen. Door bewuster met je voeding om te gaan kun je met kleine stapjes op zoek gaan naar heerlijk gezonde voeding.

Natuurlijke Voeding en Producten: De Weg naar Herstel

De sleutel tot een gezonder leven ligt in de natuur. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om je gezondheid te verbeteren door het gebruik van natuurlijke producten en voeding:

  1. Eet onbewerkte voeding: Kies voor verse, onbewerkte voedingsmiddelen. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen die vol zitten met conserveringsmiddelen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Verse groenten, fruit, noten, zaden en biologische vlees- en zuivelproducten zijn de beste keuzes.
  2. Kies biologische producten: Biologische producten worden geteeld zonder het gebruik van synthetische pesticiden en kunstmest. Ze zijn rijker aan voedingsstoffen en bevatten minder schadelijke stoffen die onze hormonen kunnen verstoren.
  3. Gebruik natuurlijke verzorgingsproducten: Vervang synthetische verzorgingsproducten door natuurlijke alternatieven. Zoek naar producten met eenvoudige, herkenbare ingrediënten zoals kokosolie, sheaboter en essentiële oliën. Vermijd producten met parabenen, sulfaten en synthetische geurstoffen.
  4. Zuiver je huishouden: Gebruik natuurlijke schoonmaakmiddelen zoals azijn, baking soda en citroensap. Deze zijn niet alleen veilig voor je gezondheid, maar ook voor het milieu.
  5. Bewustzijn van geuren: Kies voor natuurlijke geuren in huis, zoals etherische oliën. Vermijd luchtverfrissers en kaarsen met synthetische geuren die schadelijke chemicaliën kunnen bevatten.

De bewuste keuze om vlees te eten

Ik zelf eet nog zelden vlees en als ik heel soms vlees eet dan weet ik waar het vandaan komt. Ik eet alleen nog wel eens een beetje gehakt van een gras gevoerde koe die niet zijn hele leven in een stal heeft gestaan. Vlees van de bio industrie is ongezond. De proteïne die er nog in zitten wegen niet op tegen de anti biotica die het dier heeft gekregen en de stress die het dier heeft ondergaan op weg naar de dood. We zijn opgevoed met het idee dat vlees eten heel normaal is en hoort bij ons leven. Ik doe al een tijdje onderzoek hiernaar en ben tot bizarre conclusies gekomen. Ik kom binnenkort met een blog over het hoe en waarom ik ondertussen niet meer geloof dat wij dieren moeten kweken voor consumptie.

Essentiële Oliën en Holistische Gezondheid

Als Aromatherapeut en holistisch bewustzijn coach adviseer ik de krachtige werking van essentiële oliën. Deze oliën, gewonnen uit planten, bieden een natuurlijke en effectieve manier om het lichaam en de geest in balans te brengen. Essentiële oliën kunnen helpen bij het verlichten van stress, verbeteren van de slaap en ondersteunen van het immuunsysteem.

Tijdens een Lifestyle advies sessie nodig ik mensen uit om samen te kijken naar hun gezondheidsuitdagingen en de oorzaken ervan. Met geurtherapie zorgen we ervoor dat het lichaam steeds meer in balans komt. Geur heeft een directe invloed op ons limbisch systeem, het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor emoties en herinneringen. Door de juiste geuren te gebruiken, kunnen we een positieve invloed uitoefenen op onze mentale en emotionele gezondheid.

Ik bied een behandel traject in pakketvorm aan van drie behandelingen waarin we samen werken aan een beter welzijn, zowel mentaal, fysiek als emotioneel. Deze behandelingen zijn gericht op het herstellen van de balans in het lichaam en het bevorderen van een diepgaande genezing.

De Kracht van Voeding als Medicijn

Voeding is een krachtige bondgenoot in ons streven naar gezondheid. Door voeding te zien als medicijn, kunnen we ons lichaam de juiste brandstof geven om optimaal te functioneren. Natuurlijke voedingsmiddelen zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten die het lichaam helpen genezen en beschermen tegen ziekten.

Een dieet rijk aan groenten, fruit, volle granen, zaden, pitten en gezonde vetten kan ontstekingen verminderen, de darmgezondheid verbeteren en ons afweersysteem versterken. Deze voedingsmiddelen helpen ook om de hormoonbalans te herstellen, wat essentieel is voor zowel onze fysieke als mentale gezondheid.

Conclusie

In een wereld vol synthetische stoffen is het essentieel om terug te keren naar de basis van natuurlijke gezondheid. Door bewuste keuzes te maken in voeding en producten, kunnen we onze hormoonbalans herstellen en onze algehele gezondheid verbeteren. Voeding moet worden gezien als medicijn voor ons lichaam, en door deze benadering kunnen we chronische gezondheidsproblemen verminderen en een gelukkiger, gezonder leven leiden.

Ben je na het lezen van dit blog enthousiast geworden over dit product of wil je informatie, klik dan hier om mij een berichtje te sturen. Je wordt direct doorgelinkt naar whatsapp zodat ik je vragen zo snel mogelijk kan beantwoorden.

Als je klaar bent om de kracht van de natuur te ontdekken en wil ervaren dat je leven kan verrijken en transformeren dan nodig ik je uit voor een Lifestyle advies sessie. Samen gaan we op zoek naar de kernoorzaken van je gezondheidsuitdagingen om te zorgen dat je weer volledig in balans je leukste leven gaat creëren.

Wanneer ik een blog plaats wordt dit onder meer bekend gemaakt op mijn facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like mijn facebookpagina en blijf op de hoogte.

*De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en vervangt niet het advies, de diagnose of de behandeling door een gekwalificeerde arts of andere medische professional. Lees onze disclaimer!