Essentiële Oliën voor menstruatiebevordering: een diepgaande kijk

Ik kreeg gisteren de vraag of er ook oliën bestaan die de menstruatie bevorderen. Dit is een zeer interessante vraag omdat er zo enorm veel vrouwen klachten ervaren die te maken hebben met hun menstruatie cyclus.

Wanneer het gaat om het reguleren en bevorderen van de menstruatie, wenden mensen zich vaak tot natuurlijke remedies zoals essentiële oliën. Essentiële oliën staan bekend om hun krachtige werking en zijn dan ook enorm geschikt om het hormonale systeem in balans te krijgen en te houden. In dit blog zal ik enkele van de meest effectieve essentiële oliën bespreken die menstruatie kunnen bevorderen. Daarnaast zullen we de mooie bijzondere samengestelde oliemix “Clary Calm” van doTERRA eens onder de loep nemen.

Essentiële Oliën die de menstruatie kunnen bevorderen

1. Salie (Clary Sage)

Clary Sage is een van de meest bekende essentiële oliën voor het ondersteunen van de vrouwelijke hormonale balans. Deze olie staat erom bekend dat het helpt bij het reguleren van de menstruatiecyclus en het verlichten van menstruatiekrampen. Clary Sage werkt door het stimuleren van de productie van oestrogeen, wat kan helpen bij het bevorderen van een regelmatige menstruatie.

2. Geranium

Geraniumolie wordt vaak gebruikt vanwege zijn hormonale balancerende eigenschappen. Het helpt bij het reguleren van de menstruatiecyclus en kan symptomen van PMS (premenstrueel syndroom) verlichten. Geraniumolie kan helpen bij het stimuleren van de menstruatie door zijn harmoniserende effect op de hormonen.

3. Lavendel

Lavendelolie is bekend om zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen. Het kan indirect helpen bij het bevorderen van de menstruatie door stress te verminderen. Stress is een veelvoorkomende oorzaak van een onregelmatige menstruatie. Een ontspannen lichaam heeft een betere hormonale balans en dit kan bijdragen aan een regelmatige cyclus.

4. Rozemarijn

Rozemarijnolie stimuleert de bloedcirculatie en kan daar door helpen bij het reguleren van de menstruatie. Het is ook nuttig bij het verlichten van menstruatiepijn en het verminderen van symptomen van PMS.

De samengestelde oliemix: Clary Calm

Clary Calm is een gepatenteerde mix van essentiële oliën die speciaal is samengesteld om vrouwen te ondersteunen bij hun hormonale balans en menstruatiecyclus. Deze mix bevat een aantal krachtige oliën die perfect samenwerken om het hormonale welzijn te bevorderen.

Belangrijke Ingrediënten van Clary Calm:

 • Clary Sage: Zoals eerder genoemd, helpt Clary Sage bij het reguleren van de menstruatiecyclus en het verlichten van krampen.
 • Lavendel: Kalmeert en ontspant, helpt bij het verminderen van stress en angst.
 • Bergamot: Bekend om zijn opbeurende en kalmerende eigenschappen, helpt het emotioneel welzijn te verbeteren.
 • Roomse Kamille: Helpt bij het verminderen van ontstekingen en het verlichten van menstruatiepijn.
 • Ylang Ylang: Werkt als een antidepressivum en kan helpen bij het verminderen van symptomen van PMS.
 • Geranium: Helpt bij het balanceren van de hormonen en het reguleren van de menstruatiecyclus.
 • Venkel: Staat bekend om zijn vermogen om hormonale balans te ondersteunen en kan helpen bij het bevorderen van de menstruatie.

Hoe Clary Calm te Gebruiken

Clary Calm kan topisch worden aangebracht op de onderbuik, polsen, achter je oren of in de nek. Je mag deze oliemix dagelijks vaker gebruiken om de hormonale balans te ondersteunen. Ongeveer iedere 2 tot 4 uur al naar gelang je behoefte of de mate van de klacht. Vooral is het gebruik nuttig tijdens de menstruatiecyclus om ongemakken te verlichten en een regelmatige cyclus te bevorderen. Deze olie wordt vaak onverdund gebruikt toch als je niet gewend bent om met essentiële oliën je gezondheid te ondersteunen is het raadzaam de algemene richtlijnen te volgen die ik hieronder uitleg.

Veilig gebruik van essentiële oliën op de huid

Het gebruik van essentiële oliën op de huid kan voordelen bieden toch is het is belangrijk om dit op een veilige manier te doen om irritaties of allergische reacties te voorkomen. Hier zijn enkele tips en richtlijnen voor het veilig gebruik van essentiële oliën op je huid:

Verdunning

 • Gebruik een draagolie: Meng essentiële oliën altijd met een draagolie voordat je ze op de huid aanbrengt. Goede draagoliën zijn bijvoorbeeld jojoba, kokos, amandel, of olijfolie.
 • Verdunningsverhouding: Voor oliën die in dit blog genoemd worden kun je per theelepel draagolie 3 druppels essentiële olie toevoegen.

2. Pleistertest

 • Reinig een klein stukje van je onderarm: Gebruik water en zeep om een klein gebied aan de binnenkant van je onderarm schoon te maken.
 • Breng een verdunde druppel aan: Doe een enkele druppel van de verdunde essentiële olie op het gereinigde gebied.
 • Wacht 24 uur: Controleer het gebied regelmatig op tekenen van irritatie zoals roodheid, jeuk of zwelling. Als er geen reactie is, is de olie waarschijnlijk veilig voor gebruik.

Conclusie

Essentiële oliën kunnen een natuurlijke en effectieve manier zijn om de menstruatie te bevorderen en hormonale balans te ondersteunen. Oliën zoals Clary Sage, Geranium, Lavendel, en Rozemarijn hebben krachtige eigenschappen die kunnen helpen bij het reguleren van de menstruatiecyclus. De samengestelde oliemix Clary Calm van doTERRA biedt een handige en effectieve manier om deze voordelen te ervaren, met een mix van zorgvuldig geselecteerde oliën die samenwerken om het welzijn van vrouwen te bevorderen.

Het is altijd raadzaam om bij ernstige hormonale problemen een arts te raadplegen voordat je essentiële oliën gaat gebruiken, om te zorgen dat je de juiste en veilige behandeling krijgt voor jouw specifieke situatie.

Ben je na het lezen van dit blog enthousiast geworden over dit product of wil je informatie, klik dan hier om mij een berichtje te sturen. Je wordt direct doorgelinkt naar whatsapp zodat ik je vragen zo snel mogelijk kan beantwoorden.

Als je klaar bent om de kracht van de natuur te ontdekken en wil ervaren dat je leven kan verrijken en transformeren dan nodig ik je uit voor een Lifestyle advies sessie. Samen gaan we op zoek naar de kernoorzaken van je gezondheidsuitdagingen om te zorgen dat je weer volledig in balans je leukste leven gaat creëren.

Wanneer ik een blog plaats wordt dit onder meer bekend gemaakt op mijn facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like mijn facebookpagina en blijf op de hoogte.

*De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en vervangt niet het advies, de diagnose of de behandeling door een gekwalificeerde arts of andere medische professional. Lees onze disclaimer!