Vijf essentiële oliën die helpen bij huidproblemen

Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Door vele invloeden van buitenaf zoals: wind, regen, zon kan onze huid beschadigen. Het is dan ook belangrijk dat we onze huid goed reinigen en verzorgen.

acnehuid_ejoil

Huidverzorging

Goede verzorging, gezondheid en een mooie stralende huid krijgen we wanneer we gezond eten en voldoende drinken, daarnaast is het belangrijk de huid goed te reinigen en een crème te gebruiken om onze huid te voeden.

Wanneer je specifieke huidproblemen hebt kun je de volgende vijf oliën gebruiken voor verschillende klachten.

Melaleuca (Tea Tree):

Deze essentiële olie mag direct op de huid gebruikt worden.  Door de antiseptische en antibacteriële eigenschappen is deze olie zeer geschikt voor een acnehuid en geeft verlichting bij psoriasis. Ook bevordert Tea Tree (Melaleuca) een snellere wondgenezing en bij schimmelnagels wordt deze olie ook gebruikt.

Geranium:

Essentiële olie Geranium kan helpen en ondersteunen bij jeuk, eczeem of psoriasis het gebied onverdund of verdund met kokosolie insmeren. Wanneer je veel last hebt van eczeem bedenk dan dat suiker, zuivel, granen en soja allemaal triggers kunnen zijn voor eczeem.

Geranium voorkomt bacteriën of microben op open wonden waardoor de kans op infecties wordt vermindert, tevens wordt de bloedstolling versneld waardoor het bloeden stopt. Geranium helpt rimpels, littekens en striae te vervagen of zelfs te verdwijnen. Dit komt door stimulatie van de bloedsomloop net onder het oppervlak van de huid.

Frankincense (Wierookboom):

Deze essentiële olie verzacht en helpt de huid genezen en helpt littekens en striae te vervagen. Wierookboom olie bevordert de gezonde regeneratie van cellen waardoor wonden sneller genezen en het bloeden van de wond stopt. De essentiële olie mag direct op de huid of wond gesmeerd worden.

Helpt pigmentvlekken en rimpels vervagen wanneer u Frankincense regelmatig gebruikt.

Cederhout:

Cederhout ondersteunt de normale talgproductie. Overtollige talgproductie kan eczeem veroorzaken. Gebruik deze olie eventueel om snijwonden en schaafwonden te desinfecteren. Bij roos kunt u een paar druppels toevoegen aan je shampoo om de hoofdhuid te kalmeren en roos te laten verdwijnen.

Lavendel:

Lavendel heeft een kalmerende werking zowel op de huid als aromatisch. Hierdoor is de olie zeer geschikt bij een onrustige huid en geeft verlichting bij jeuk, acne en psoriasis. Voeg de Lavendel olie toe aan je badwater. Je mengt dan 10 druppels Lavendel olie in een kopje Epsom zout en lost dit op in het water terwijl je het bad laat vollopen. Het epsomzout zal ervoor zorgen dan de olie vermengd wordt met het water en de huid kalmeert.

Wil jij meer informatie dan kun je ons hiervoor contacten, wij helpen je graag op weg!

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

doterra

Geef een reactie