Honden en katten natuurlijk behandelen met essentiële oliën

Gebruik essentiële oliën bij honden en katten. Als poezenmoeder van drie lieve gezellige viervoeters vind ik het hoog tijd worden dat we hier een blog aan wijden. De wildste verhalen doen de ronde. Hoe serieus moeten we dit nemen?

katten en doterra

Ik heb een boek gevonden geschreven door een dierenarts. Dit boek heet “SPoil Your Pet” van Mia K.Frezzo (Dierenarts) en Jan C. Jeremias, (MSc.) In dit boek komt duidelijk naar voren dat we honden en katten kunnen behandelen met bepaalde essentiële oliën zolang ze maar 100% natuurlijk zijn. Wees dus heel voorzichtig en gebruik alleen de oliën waarvan je zeker weet dat ze veilig zijn.

Bij een hond kun je essentiële oliën toevoegen aan het drinkwater, in het eten of via een capsule. Katten zijn veel gevoeliger hun organen kunnen aangetast worden en kunnen hier erg ziek van worden. Essentiële oliën dus nooit oraal toedienen bij katten. Wanneer honden en katten samenleven geen olie toevoegen aan het drinkwater.

katten en oorontsteking

Verdunnen:

Katten: Bij katten altijd de essentiële olie eerst verdunnen en alleen aromatisch of op de huid/vacht gebruiken wanneer je de olie eerst op je eigen handen hebt gewreven zodat de meeste olie geabsorbeerd is.  Wanneer je de olie ruikt op de kat geeft deze een therapeutische werking. De hete, zwaardere oliën verdun je door 4 theelepels kokosolie of een andere draagolie te mengen met 1 druppel essentiële olie. De zachte oliën voor een kat verdunnen met 1 theelepel kokosolie per druppel essentiële olie. Weet je niet wat een hete olie is dan kun je ons altijd even om raad vragen.
Honden: Bij honden mag de olie direct op de huid gebruikt worden. Gebruik in één behandeling nooit meer dan 4 druppels essentiële olie. Hete oliën altijd verdunnen zoals ook bij mensen wordt gedaan. Bij twijfel altijd verdunnen, minimaal 1 op 1. Honden tot 4 kilo behandelen als katten.

Diffuser gebruik bij honden en katten:

Diffusen of ook wel aromatisch verspreiden kan via een diffuser (koud water verneveling). De eerste keer dat je gaat diffusen nooit langer dan 10 minuten en kijk goed hoe je huisdier reageert. Wanneer je huisdier zich ongemakkelijk voelt of zwaarder gaat ademen dit serieus nemen! De diffuser uitzetten en zorg voor frisse lucht door deuren of ramen te openen.

Angsten en huidproblemen:

Je kunt Lavendel gebruiken om honden en katten te kalmeren, maar ook voor huidproblemen is Lavendel zeer geschikt. Denk dan bijvoorbeeld aan jeuk of een vlooienallergie. Bij een hond kan je Lavendel veilig en onverdund gebruiken om dezelfde problemen aan te pakken. Je kunt de olie aromatisch verspreiden of op de huid aanbrengen.

honden en katten

Diarree en maagklachten:

Heeft je huisdier last van diarree of misselijkheid (overgeven) gebruik dan de ‘Spijsverteringssamenstelling’ en Mirre. Bij de hond mag je onverdund direct op de maag werken. Herhaal dit een paar keer per dag. Bij de kat eerst de verdunde olie (1 theelepel en 1 druppel olie)  in je handpalm gieten en je handen wrijven zodat de meeste olie geabsorbeerd wordt daarna mag je de maag van de kat behandelen. Wanneer de olie aromatisch wordt verspreid zal dit ook rust geven op de maag van je dieren. Gebruik hiervoor een diffuser.

Spierproblemen:

Onze honden en katten worden wat langzamer naarmate ze ouder worden. Spieren en zenuwen kunnen overbelast raken, artritis komt regelmatig voor. In het boekje heb ik hier een mooi protocol voor gevonden.
Katten: Verdun 1 druppel van de ‘Verzachtende samenstelling’ met 4 theelepels kokosolie en breng 1-2 druppels 2-4 keer per dag aan door eerst de olie in je handen te wrijven zodat de meeste olie geabsorbeerd is. Deze methode kun je ook proberen met 1 druppel Lavendel en 1 druppel Frankincense. Deze olie mag je verdunnen met 1 theelepel kokosolie.
Honden: Bij jouw hond mag de ‘Verzachtende samenstelling’ olie één op één verdund worden en kun je dit mengsel direct aanbrengen op de pijnlijke plekken. Masseer je hond, meestal vinden ze dit heerlijk. Hetzelfde geldt voor het mengsel van Lavendel en Frankincense, één op één verdunnen en aanbrengen. Kijk welke olie voor jouw huisdier het beste effect geeft.
Deze oliën geven verlichting bij pijn, dus ook bij een gebroken poot zeer geschikt.

Oorontsteking:

Katten: Verdun 1 theelepel kokosolie met 1 druppel Geranium, 1 druppel Lavendel en 1 druppel Frankincense. 2 druppels in je handen wrijven en rond het oor van de kat aanbrengen, nooit olie in het oor gieten. Dit mag je 2 tot 3 keer per dag herhalen.
Honden: Meng Geranium, Lavendel, Frankincense en Melaleuca (ieder 1 druppel) en breng dit aan rond het oor van je hond, nooit olie in het oor gieten. Dit mag je 2 tot 3 keer per dag herhalen. Voor zowel honden als katten mag je 20 tot 30 minuten, 2 tot 3 keer per dag de ‘Beschermende samenstelling’ diffusen.

Zo staan er in het boekje nog zo ontzettend veel problemen en oplossingen voor honden en katten die ik onmogelijk allemaal kan behandelen. Wil je meer weten over hoe je de gezondheid van jouw honden en katten op een natuurlijke manier kunt behandelen? Het boekje is te koop op Amazone.com. Kom eens naar een basis informatiebijeenkomst, deze geven wij regelmatig door heel het land. De data van Almere en Nieuwegein vind je in onze agenda.

Wil jij meer informatie dan kun je ons hiervoor contacten, wij helpen je graag op weg!

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

doterra

Geef een reactie