Ook een oppepper nodig? Gebruik essentiële olie

De langste dag ligt achter ons, de avonden worden alweer korter en de zwoele avonden zijn op één hand te tellen. Ik wil die zomerse temperaturen! Ik ben het zat en kan wel een oppepper gebruiken.

Oppepper

Natuurlijke oppepper

Het is zeker geen depressie maar chagrijnig word ik er wel van wat één van de kenmerken is van een depressie. Andere kenmerken kunnen zijn vermoeidheid, verdriet, humeurigheid, laag libido, laag zelfbeeld, het gevoel dat er geen einde aan de zware dagen komt of er niet meer op uit gaan en anderen ontmoeten. In klinische studies is het bewezen dat essentiële oliën je stemming verbeteren. Hoe dan? Best ingewikkeld maar simpel gezegd, door het ruiken aan oliën wordt ons reukorgaan geprikkeld wat in nauw contact staat met ons limbisch systeem. Geuren zijn emotionele triggers. Het limbisch systeem evalueert de prikkels, het registreert genot, pijn, gevaar of veiligheid. Dit maakt en leidt tot een emotionele reactie die kan bestaan uit gevoelens van angst, boosheid, depressie en aantrekkingskracht. De directe route naar ons geheugen en emotie maakt geuren zo krachtig en heeft invloed op onze basis emoties en ons hormonale evenwicht. Gelukkig heb ik een natuurlijk oppepper bij de hand en die ga ik dan ook inzetten.

Bergamot (Citrus bergamia)

Bergamot olie is een natuurlijke antidepressivum, een olie voor zelf acceptatie en helpt bij een laag zelfbeeld. Bergamot kan een gevoel van vreugde, frisheid en energie op wekken door het verbeteren van de circulatie van het bloed. Deze olie kan helpen om angstgevoelens, depressie, stress en spanning te verlichten. Het is opbeurend en verfrissend! Wrijf twee of drie druppels in je handen, maak een kommetje van je handen en steek je neus tussen de duimen. Nu langzaam de geur inademen. Verder uitwrijven over je buik en je voetzolen.

Lavendel (Lavender, Lavandula angustifolia)

Lavendel heeft een positieve invloed op onze stemming. Deze olie wordt van oudsher gebruikt ter ondersteuning bij het in evenwicht brengen van het lichaam. Verlicht angst, depressie, stress en helpt beter te slapen. Lavendel wordt ook wel genoemd ‘de olie van de communicatie’. Hij zorgt dat je jezelf beter kunt uitdrukken.

slaap_doterra

Zet een diffuser (aroma verstuiver) bij je bed en diffuse de olie terwijl je slaapt. Of zet een diffuser aan voordat je gaat slapen terwijl je nog even leest of de avond rustig afsluit.

Roomse kamille (Roman chamomile, Chamaemelum nobile of Anthemis nobilis)

Roomse Kamille is een van de beste geneeskrachtige kruiden voor de bestrijding van stress en het bevorderen van ontspanning. Dit is de reden waarom kamille een populair ingrediënt is in kaarsen en andere aromatherapie producten of waarom we kamille thee drinken. Kamille versterkt onze eigen kalmerende eigenschappen om angst en een depressie te verlichten.

Ylang Ylang (Cananga odorata)

Ylang ylang is misschien een grappige naam maar het geeft geweldige resultaten bij het helpen afwenden van een depressie en negatieve emoties in verband met een depressie. Het inhaleren van Ylang ylang kan direct een positief effect hebben op je humeur en dienen als een milde remedie tegen depressie. Onderzoek laat zien dat het kan helpen bij het bevrijden van negatieve emoties zoals verdriet bij verlies van geliefde, boosheid, een laag zelfbeeld en zelfs jaloezie! Ylang ylang brengt je weer in verbinding met je innerlijke kind zodat je weer onbevangen en vanuit je pure essentie kan voelen.

ylang ylang flower

Ylang ylang werkt kalmerend, daardoor verlagen stress reacties en kun je beter ontspannen. Om je vertrouwen, je stemming en zelf liefde te verbeteren probeer dan de olie te verspreiden via een diffuser of masseer in op de huid. Ik heb een kleine selectie gemaakt maar er zijn nog veel meer oliën die je een natuurlijke oppepper kunnen geven. Denk aan Sinaasappel (Wild Orange), Citroen (Lemon) en Verblijdende samenstelling (Elevation). Heel veel snuif plezier. Ik heb mijn oppepper gehad en ik blijf erin geloven…die zomer die komt! Bronvermelding: Mordern Essentials boek & Emotions & Essential Oils

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid! Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. De basisklas heet “Het Natuurlijke Medicijnkastje”. Ik geef deze workshop gratis en vrijblijvend in Wijhe, klik hier om je aan te melden. Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl. Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl). Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden. doterra

Geef een reactie