Jasmijn olie, koningin van de nacht

Jasmijn, een bijzondere olie, verkregen van de bloemen van de Jasmijn struik. Al jarenlang door vrouwen gekoesterd om zijn prachtige afrodisiacum-achtige geur. De bloemblaadjes worden ‘s nachts en in de vroege ochtend geplukt aangezien het zonlicht de geur nadelig kan beïnvloeden en belangrijke geurbestanddelen dan kunnen verdampen. De geur is krachtig, honingachtig, zoet en bloemig met een kruidige ondertoon. Niet gek dus dat de Jasmijn één van de meest belangrijke grondstoffen is in de parfumindustrie.

jasmijn

Volgens Roberta Wilson (schrijfster van diverse boeken over essentiële oliën) symboliseert de Jasmijnbloem in veel religieuze tradities: hoop, geluk en liefde. De Jasmijn olie dringt door tot de diepste lagen van onze ziel en opent deuren naar onze emoties.

Eigenschappen van Jasmijn olie

 • Antidepressivum
 • Afrodisicum/ gezonde seksualiteit
 • Krampstillend
 • Rustgevend
 • Wondhelend/ vernieuwend

Fysieke toepassing:

 • Voor een gezonde baarmoeder/ hulp bij de bevalling – breng 1 à 2 druppels aan over je onderbuik en reflexpunten of gebruik aromatisch. In aanloop naar de bevalling worden door de Jasmijn olie de baarmoedercontracties gestimuleerd.
 • Fijne lijntjes/ rimpels – voeg 2 druppels toe aan je potje nachtcrème en breng aan op je gezicht.
 • Geïrriteerde of droge huid – breng verdund aan op het desbetreffende gebied.
 • PMS/ laag libido – breng verdund aan op je nek en je onderbuik.
 • Ovulatie/ vruchtbaarheid – breng verdund aan op je onderbuik om hormonen te reguleren.
 • Uitputting – breng verdund aan op je nek en je voetzolen.

De krachtigste werkingen van Jasmijn zijn psychische en emotionele uitdagingen

 • Depressies en/of angst: inhaleer door middel van cupping (wrijf 1 of 2 druppels door je handen en maak een kommetje over je neus, inhaleer diep door je neus en via je mond adem je weer uit) of breng verdund aan onder je neus en nek. De olie produceert een gevoel van vertrouwen, energie, euforie en optimisme.
 • Seksualiteit: helpt bij het in balans brengen van gezonde seksualiteit. Door de zachtheid van de Jasmijn olie kunnen onopgeloste seksuele ervaringen naar boven gebracht worden en helpt het deze te genezen. Dit werkt voor beide kanten. Zowel voor diegene die angst hebben, weerstand voelen tegen de seksuele ervaring of diegene die geobsedeerd zijn of te gefixeerd zijn op hun seksualiteit.
  Aanbevolen gebruik: Inhaleren vanuit de roller of het flesje. Breng 1 of 2 druppels aan op het heiligbeen chakra (op je onderbuik), lage rug of achter je oren.
 • Emotionele balans:  gebruik aromatisch en topisch om jezelf uit emoties te bevrijden.
 • Parfum: combineer Roos en Sandelhout (Sandelwood) met een draagolie en breng aan wanneer gewenst. Dit verhoogt de gevoelens van aantrekkelijkheid.

Jasmijn olie kan goed gecombineerd worden met: Copaiba, Lavendel, Neroli, Roos en Sandelhout (Sandelwood).

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor je gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons een introductieklas om je voor te laten lichten zodat je leert hoe je essentiële oliën in kunt zetten. De basis workshop heet “Het Natuurlijke Medicijnkastje”.  Interesse? KLIK HIER!

Ga nooit zomaar zelf experimenteren met essentiële oliën maar raadpleeg een Aromatherapeut. Je kunt bij mij een afspraak of consult boeken via mijn praktijk website!

Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte.

*De product informatie is niet bedoeld om ziektes te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. Lees onze disclaimer!