Neroli, de olie voor gezamenlijke doelen en samenwerking

Neroli, ook wel oranjebloesem wordt gewonnen uit de bloesem van de Chinese bittere sinaasappelboom. Het staat bekend om haar vrouwelijke, zoete geur en haar verzachtende, kalmerende en helende werking. Voor één kilo Neroli olie is 1000 kilo bloesem nodig. Van deze Chinese bittere sinaasappelboom wordt de vrucht gebruikt voor de Wild Orange olie. Van de blaadjes komt de Petitgrain olie en van de bloemetjes dus de Neroli olie.

Neroli

Werking van Neroli olie

 • In het algemeen kan gezegd worden dat Neroli ondersteunt bij emotionele problemen. Het is een soort 1e hulp bij shock, angst en emotionele uitputting. Ook wordt het veel toegepast in cosmetica en parfums vanwege haar fris zoete citrus achtige geur.
 • Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat Neroli zorgt voor verhoging van het serotonine gehalte in de hersenen, wat een belangrijke neurotransmitter is, die bijdraagt aan een goed humeur.
 • Spiritueel helpt Neroli ons bewust te worden van ons hogere zelf en het leert ons hier weer contact mee te maken.
 • Neroli wordt ook toepast bij de energetische reiniging van een ruimte waar healing- en meditatie sessies plaatsvinden.

Toepassingen van de Neroli olie

Neroli kan zowel topisch als aromatisch toegepast worden.

 • Neroli in combinatie met lavendel verbetert de elasticiteit van de huid, voeg deze oliën toe aan je dagelijkse huidverzorging
 • Deze essentiële olie werkt kalmerend bij zenuwachtig gevoel en is vooral effectief bij het verlichten van gevoelens van verdriet en wanhoop. Je gebruikt de Neroli olie dan in een diffuser of als parfum.
 • Het verbetert de symptomen van de menopauze
 • Maak je hoofd leeg en verminder stress: ruik voor je naar je werk vertrekt aan de Neroli olie. Zeker in de spits en als je filles verwacht zal het zorgen dat je reis een beetje relaxter wordt.

Een aantal recepten met Neroli

 • Menstruatiekrampen: meng 3 druppels Neroli etherische olie en 3 druppels lavendel in 1 eetlepel draagolie en masseer over de buik.
 • Nervositeit: Maak een massageolie van 3 druppels Neroli met een eetlepel draagolie en masseer dit mengsel licht over het gehele lichaam.
 • Beklemmend gevoel om het hart: meng 3 druppels Neroli, 1 druppel geranium en 3 druppels Petitgrain met 50 ml. draagolie. Met dit mengsel de hartstreek naar behoefte masseren.
 • Slapeloosheid: 3 tot 5 druppels Neroli in een beetje melk of honing mengen en dit mengsel aan een warm bad toevoegen. Hierin voor het naar bed gaan 15 tot 20 minuten baden.
 • Onzuivere, vette huid, acne: gebruik Neroli tezamen met een lichte draagolie en breng aan op de huid.
 • Parfum: voeg een paar druppels Neroli toe aan 50 ml draagolie. Dit geeft een heerlijk geurend natuurlijk parfum, breng een beetje aan in de nek en op de polsen.

Neroli kan goed gecombineerd worden met: Citroen (Lemon), Roomse Kamille (Roman Chamomile), Koriander, Geranium, Jasmijn (Jasmin), Lavendel, Roos en Ylang Ylang.

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Ga nooit zomaar zelf experimenteren maar raadpleeg een Aromatherapeut.

Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.