Keelpijn verminderen en hoestsiroop maken met essentiële oliën

Overal om me heen mensen met keelpijn, snotterend, hoestend en proestend komen ze aan me voorbij. Met een eenvoudig receptje kun je van die vervelende hoest afkomen. keelpijn

Hoestsiroop

Ingrediënten:

Je kunt natuurlijk een grotere hoeveelheid ineens maken, bewaar het dan in een glazen of stenen pot. Door de zuiverheid van essentiële oliën – met een keurmerk waardoor ze geschikt zijn voor inname – kunnen ze plastic aantasten. Neem een theelepeltje naar behoefte. Na inname ben je ongeveer 1,5 tot 3 uur van je hoest af.

Ik krijg geregeld de opmerking als ik weer eens met mijn oliën aan kom, ” Mariëlle het moet eruit dus waarom onderdrukken…?” Het wordt me steeds meer duidelijk hoe weinig we vertrouwen op de natuur. De essentiële oliën (met een CPTG keurmerk) zijn GRAS approved door de FDA. Ze komen uit de natuur, zijn biologisch geteeld en zonder synthetische toevoegingen en toch vinden nog steeds heel veel mensen het maar raar om ze te gebruiken in plaats van een poeder of pilletje van de dokter. Laten we voorop stellen dat je met de juiste essentiële oliën niet iets onderdrukt maar juist de oorzaak aanpakt. De oliën kunnen virussen en bacteriën doden, daarnaast spreken ze het zelfhelend vermogen van ons lichaam aan. Het lichaam heelt daarom in een sneller tempo en dat zonder een lijst met bijwerkingen….

Keelpijn

De meest voorkomende oorzaak van een zere keel is bij een verkoudheid of griep. Een zere keel kan ook worden veroorzaakt door allergieën, keelontsteking, amandelontsteking, roken of zure reflux. Het nemen van een stoombad kan dan voor verlichting zorgen.

Keelpijn, neem een stoombad!

jeneverbes

Ingrediënten:

  • 3 druppels etherische olie Kruidnagel (Clove)
  • 3 druppels Jeneverbes essentiële olie (Juniper Berry)
  • grote kom met kokend heet water

BESCHRIJVING:

Voeg de Kruidnagel olie en Jeneverbes olie in een grote kom gekookt water. Drapeer een handdoek over je hoofd en maak een ​​tentje over de kom. Ontspan en adem de geurende stoom rustig door je mond voor ongeveer 5 minuten. Pas op dat je je niet verbrandt!

Gorgelen

Je kunt ook 3 druppels Citroen- en 1 druppel TeaTree (Melaleuca)  olie aan een glas water toevoegen, gorgel dit mengsel gedurende 10 seconden en drink het op.

Als uw keelpijn ernstig is of langer duurt dan een week, raadpleeg dan een arts.

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid! Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. De basisklas heet “Het Natuurlijke Medicijnkastje”. Ik geef deze workshop gratis en vrijblijvend in Wijhe, klik hier om je aan te melden. Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl. Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl). Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden. doterra

Geef een reactie