Do It Yourself met essentiële oliën

Er zijn vele mogelijkheden met essentiële oliën, niet alleen kun je de oliën gebruiken bij lichamelijke ongemakken of emotionele disbalans maar er is veel meer mogelijk, je moet het alleen weten! Ik dacht in plaats van een olie uit te lichten laat ik eens wat Do It Yourself tips delen. Zeker nu met het mooie weer moeten we lief zijn voor ons grootste orgaan, onze huid en dat kan heel goed met wat simpele DIY recepten.

Do It Yourself

Body lotion

Ik maak bijvoorbeeld mijn eigen body lotion en heb een heerlijk geurend zacht huidje na iedere douche. Smelt biologische koudgeperste geurende kokosolie au bain-marie. Voeg essentiële olie toe die je lekker vindt! Dat kan zijn wat je lekker vindt ruiken of waar je op dat moment behoefte aan hebt. Maak niet te veel, het is beperkt houdbaar als je het met je vingers eruit haalt. Het is langer houdbaar als je een spatel gebruikt. Ik heb oliën toegevoegd die fijn zijn voor de huid. Denk aan onder andere Lavendel (Lavender), Geranium, Helichrysum, Melaleuca (Tea Tree) en Wierook (Frankincense). En dan vraag je je af hoeveel druppels. Dat gaat op gevoel en ligt eraan hoeveel je maakt. Denk eraan de olie is 50 tot 70 keer sterker dan een gewoon kruid dus wees zuinig! Na de douche niet afdrogen met een handdoek maar je insmeren met je eigen body lotion. Door het water en de olie een weldaad voor je huid.

Scrub

Een scrub onder de douche gebruiken is ook heerlijk en makkelijk zelf te maken. Wederom gemaakt van de biologische koudgeperste geurende kokosolie. Voeg fijne kokosrasp aan toe, deze zorgt voor de scrub en daarna essentiële olie toevoegen, bijvoorbeeld Geranium en Pepermunt (Peppermint). Geranium is antibacterieel, ontstekingsremmend, ontspannend en rustgevend en Pepermunt is verkwikkend.

body scrub

Interieur spray

Een heerlijke spray om het huis mee door te gaan. En het leuke is iedereen kan maken wat hij/zij zelf lekker vindt en het kan iedere keer wat anders zijn. Doe dertig ml alcohol (96%) in een spray, bij voorkeur van glas maar plastic kan ook. (Wodka kan ook) en voeg daar twintig druppels essentiële olie aan toe. Heerlijk! Mijn inspiratie bronnen voor recepten zijn Pinterest, Your Body My Concern en Google. Heel veel Do It Yourself plezier!

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid! Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. De basisklas heet “Het Natuurlijke Medicijnkastje”. Ik geef deze workshop gratis en vrijblijvend in Wijhe, klik hier om je aan te melden. Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl. Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl). Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden. doterra

Geef een reactie