Wilde Sinaasappel, Wild Orange, Citrus Sinensis

Wilde Sinaasappel Wilde Sinaasappel, dat alleen klinkt toch al heerlijk! En zo is deze essentiële olie ook, wanneer ik het flesje open draai en er aan ruik of er iemand aan laat ruiken verschijnt bijna altijd een mooie glimlach. Het is een lieve, vrolijke geur die je wil omarmen. De Sinaasappel olie wordt koudgeperst uit de schil. Alle Citrus oliën werken stemmingsverhogend en de Sinaasappel is zonder enige twijfel voor volwassenen en vooral ook kinderen een olie die je dagelijks op vele manieren kunt toepassen. Sinaasappelthee Ik drink dagelijks zeker minimaal één kop Sinaasappelthee gemaakt met lauw warm water en 1 druppel Wilde Sinaasappel. Ik heb ook altijd wel een pot honing staan waar ik Kaneel (Cinnamon Bark) olie aan toegevoegd heb. Een heerlijke combinatie! Diffuser In mijn diffuser zit ook regelmatig Wilde Sinaasappel gemixt met Pepermunt. Deze combinatie werkt verhelderend en zorgt dat je informatie beter kunt opnemen. Tijdens onze basis workshop een vaak gebruikte combinatie. Je kunt je voorstellen dat deze combinatie bij het studeren ook geweldig kan werken. Tijdens vergaderingen of symposia is het ook heerlijk om een druppel van de Wild Orange en Pepermunt te mengen in je handen en even door je nek te wrijven. Het zorgt voor een betere focus en geeft een heerlijk verfrissend gevoel. wilde orange

Wilde Sinaasappel olie van overvloed

Wilde Sinaasappel heeft de mogelijkheid tot het openen van iemands geest en het hart en ondersteunt het vermogen om het goede leven te aanvaarden. Dit kan voor ieder persoon van invloed zijn op vele niveaus en helpen om patronen van schaarste, geld blokkades en angst los te laten en het “niet genoeg zijn gevoel” weg te nemen. Tevens kan het  je creativiteit en visie stimuleren. Citrus olie werkend reinigend op cel niveau, een mooie eigenschap wanneer je medicatie hebt gehad of je eetpatroon wil veranderen. Toxische stoffen kunnen door de citrus oliën gemakkelijker afgevoerd worden. Gebruik de Wilde Sinaasappel wanneer je negatieve emoties ervaart bij: schaarste (te weinig hebben), jezelf te serieus vinden, stijve houding, workaholic, te weinig energie, te ontmoedigd, hamsteren, afgunst.

Kinderen en Wilde Sinaasappel

Wij hebben gemerkt dat kinderen zeer goed reageren op deze essentiële olie. Vooral wanneer er boosheid en onverwerkte emoties zijn is de Wilde Sinaasappel een prachtige olie om in te zetten. Ook kinderen met ADHD en aanverwante gezondheidsuitdagingen. De olie werkt dan rustgevend en geeft ook een betere focus. Bij kinderen vanaf 6 jaar mag je de olie aan hun drinkwater toevoegen. Geef het ze mee in een glazen of roestvrij stalen bidon. Nooit in plastic de essentiële oliën gebruiken.

Limonade maken van essentiële oliën

Je kunt voor je kinderen of jezelf natuurlijk heel gemakkelijk een limonade maken. Kinderen houden meestal van een wat zoetere smaak, dit recept kun je heel gemakkelijk aanpassen naar je eigen smaak. Je kookt water en laat het wat afkoelen tot ongeveer 40 graden. Dan voeg je op een liter water een eetlepel rauwe honing toe en 3 druppels Sinaasappel olie. Er zijn natuurlijk ook nog ander essentiële citrus oliën met hele mooie eigenschappen. Schud de limonade en plaats het in de koelkast. Speel een beetje met de ingrediënten door er Kaneel olie aan toe te voegen. Echter is Kaneel erg heet en is een druppel op een liter te veel. Pak dan een satéprikker en roer deze door de Kaneel olie, vervolgens kun je deze door de limonade roeren om de smaak af te geven. Je kunt ook vers geperst sinaasappelsap toevoegen. De oliën bevatten geen vitaminen het sap daarentegen wel. De combinatie sap en olie is dus super gezond!

Eigenschappen van Wilde Sinaasappel zijn:

 • natuurlijke antidepressivum
 • antiseptisch
 • schimmelbestrijdend
 • kalmerend
 • stimulerend op de lymfe en hart
 • ondersteunt de spijsvertering
 • fototoxisch (vermijd zonlicht voor tenminste 12 uur)

 Populaire toepassingen van Wilde Sinaasappel olie

 • Gebruik in een universele spray een paar druppels om oppervlakten te reinigen
 • Voeg een druppel Sinaasappel olie toe aan uw drinkwater om snack trek te verminderen, een eetbui te voorkomen en de algehele gezondheid (immuunsysteem) te bevorderen.
 • Diffuse om je energie en de stemming te verhogen
 • Diffuse om de lucht te verfrissen.
 • Geef het lichaam en geest meer energie. Verdeel 1-2 druppels in de palm van je hand met gelijke delen Pepermunt en Wierook. Wrijf handpalmen tegen elkaar en snuid de geur diep op, wrijf op de achterkant van de nek.
 • Gebruik plaatselijk over de solar plexus en onderbuik elke dag, of voor situaties die zelftwijfel veroorzaken.
 • Doe een druppel op je kraag, wrijf het door het haar, adem de geur diep in vanuit je handen tijdens gevoelens van angst of twijfel.
Solar_plexus Let op! Wanneer je essentiële oliën regelmatig op de huid gebruikt kun je een overgevoeligheid opwekken en jeukende bultjes ervaren. Wij adviseren de essentiële oliën te verdunnen met een draagolie. De Sinaasappel olie is een lieve olie en wanneer je een druppel zo nu en dan op de huid gebruikt kun je deze ook onverdund op de volwassen huid aanbrengen. Bij gebruik op de huid tenminste 12 uur zon licht vermijden.

Zelf lippenbalsem maken met Sinaasappel

Ik vind het heerlijk om mijn eigen lippenbalsem te maken en daar de Sinaasappel olie aan toe te voegen. Het recept hiervoor vind je op de website van Your Body my Concern. We zouden nog heel veel mooie ervaringen kunnen delen over de Wilde Sinaasappel, het is een olie die je graag zal gebruiken en zeker wil toevoegen aan je collectie.

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid! Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. De basisklas heet “Het Natuurlijke Medicijnkastje”. Ik geef deze workshop gratis en vrijblijvend in Wijhe, klik hier om je aan te melden. Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl. Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl). Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden. doterra

Geef een reactie