Rozenolie, Rosa damascena rozenliefde

Rozenolie, vooral liefde en warmte voel ik door mijn hele lijf als ik deze bijzondere geur op snuif. Essentiële Roos olie is zeer schaars en kostbaar. Er zijn ontzettend veel rozenblaadjes nodig, tot wel 6000 a 7000 kilo verse rozenbloemen om 1 liter rozenolie te maken. Je snapt dan ook waarschijnlijk wel dat dit dagen plukwerk vergt voordat de olie via stoomdestilatie gebotteld kan worden. Een pure rozenolie is dan ook altijd zeer kostbaar.

De meest gebruikte roos voor rozenolie is de Rosa Damascena. De geur van deze bloem is overweldigend warm en zacht. De olie wordt gemaakt middels stoomdestilatie en is verkrijgbaar in een Touch roller. Om hem betaalbaar te maken is de olie gemengd met gefractioneerde kokosolie en heel goed te gebruiken als een gezichtsserum en/of parfum.

Topische gebruik van rozenolie

Roos wordt het meest gebruikt voor emotioneel evenwicht en de gezondheid van de huid, maar in de loop van de tijd heeft het gebruik van rozenolie zich ontwikkeld. Tegenwoordig wordt rozenolie gebruikt voor spijsvertering klachten, hormonale klachten en alles daartussen in, inclusief het immuunsysteem en de gezondheid van ons hart. Denk dus bij Roos aan spijsvertering- en menstruatieklachten, hoofdpijn, spanningen, lever problematiek, slechte bloedsomloop, hoge lichaamstemperaturen en huidklachten.

Zo werd de rozenolie ook al eeuwenlang gebruikt om onze zintuigen te prikkelen. Het stimuleert en opent de geest zodat een gevoel van liefde en positiviteit naar binnen stroomt.

Rozenolie is de olie van de goddelijke liefde

Het is een krachtige genezer van het hart. Roos leert ons in te grijpen en het genezingsproces in te gaan en te aanvaarden. Het opent ons om “goddelijke” welwillendheid te ontvangen in al zijn manifestaties. De rozenolie maakt ons zachter en we kunnen makkelijker loslaten en warmte, mededogen en naastenliefde ontvangen. Roos geneest alle harten en heelt alle wonden. Het herstelt een individu naar authenticiteit en zuiverheid. Een warme deken zo voelt het letterlijk!

rozenolie

Eigenschappen van de Rozenolie zijn:

  • Bloedstelpend
  • anti-infectueus
  • afrodisiacum
  • rustgevend
  • hormonaal balancerend

De rozenolie mixt heel mooi met: Bergamot, Cederhout (Cederwood), Kaneel (Cinnamon), Scharlei (Clary Sage), Kruidnagel (Clove), Venkel (Fennel), Wierookboom (Frankincense), Geranium, Jasmijn (Jasmin), Lavendel (Lavender), Melissa, Myrrh, Patchouli, Petit Grain, Vetiver, Ylang Ylang.

Mijn persoonlijke ervaring met Rozenolie

Al weer twee en een half jaar geleden kreeg ik geleidelijk aan steeds meer lichamelijke klachten. Pijnen door heel mijn lijf, de ene dag in m’n pols de andere dag in mijn knie. De pijn woekerde door heel mijn lijf en ik snapte er helemaal niks van. Op een dag kon ik gewoonweg mijn bed niet meer uitkomen. Na een aantal ziekenhuisbezoeken kwam ik bij de reumatoloog terecht en kreeg de diagnose “fibromyalgie”! Dat was een behoorlijke klap en uitdaging die ik totaal niet had zien aankomen. Hoe vaak hoor je niet dat mensen jaren behoorlijk ziek zijn met deze diagnose. Ik had net een paar keuzes in mijn leven gemaakt waarbij ik een gezond lichaam nodig had om mijn doelen te kunnen bereiken. Ik was dan ook zeer snel er uit dat ik alles zou doen om gezonder te leven en te onderzoeken hoe ik hier bovenop zou komen.

Ik ben geen voorstander van synthetische medicatie tenzij het echt nodig is. In die periode heb ik toch besloten pijnmedicatie te gaan slikken. Dat was voor mij een hele stap maar het gaf me ook enorm veel rust. Ik heb vele soorten pijnmedicatie geprobeerd en uiteindelijk bleek Oxycodon (morfine) de enige te zijn die voor mij werkte. Toen ik er aan begon wist ik dat ik er aan verslaafd zou kunnen raken en dat het behoorlijke bijwerkingen zou hebben. Ik heb ze ook echt allemaal gehad. Van een zeer kort lontje, vergeetachtigheid, sloom gevoel, geen trek in eten enz, enz…..

Ik had voor mezelf besloten dat ik al mijn klachten met liefde ging omarmen. Ik geloofde dat mijn lichaam een signaal gaf in de vorm van pijn. Er was niks defect in mijn lijf en ik vond een therapie met een visie waar ik me helemaal in kon vinden. Het was een revalidatie traject van 5 maanden. Tijdens dit traject kon ik mijn morfine afbouwen, dacht ik…. Vijf maanden lang was ik drie dagen per week bezig met twee fysiotherapeuten, twee psychologen en een revalidatiearts om te leren opnieuw te bewegen, mijn mindset over pijn te veranderen en leerde ik om mijn klachten op een andere manier op te vangen. Mijn frustratie bleef dat ik niet zonder de pijnmedicatie kon en ik verslaafd was geworden aan de pijnmedicatie. Van mijn revalidatie arts kreeg ik een prachtig afbouw schema. Ik deed enorm mijn best om me hier aan te houden. Vele malen stond ik ’s nachts met een pil in mijn handen en heel vaak heb ik die pil toch genomen om maar rust in m’n hoofd te creëren. Ik dacht echt letterlijk dat ik gek werd als ik hem niet zou nemen. Een bizarre onrust en slapeloosheid maakt je zo afhankelijk van zo’n klein rot pilletje.

Als aromatherapeut wist ik dat Rozenolie de meest hoge frequentie olie is om mentale problemen aan te pakken. Ik heb hierboven al een stukje uitleg gegeven daarover. Instinctief kocht ik rozenserum omdat ik de geur zo heerlijk vond en gebruikte deze iedere dag op mijn gezicht. Ik begon na ongeveer 2 weken te merken dat ik soms een pilletje vergat en toen voelde het goed om te minderen. Op een dag merkte ik dat ik de hele dag nog niets gebruikt had, ik was zo blij als een klein kind want ik had niet eens meer zin om er weer een te nemen. Ik voelde zelfs een afkeer. Voor mij op dat moment onverklaarbaar, maar niet lang daarna snapte ik wat er gebeurt was.

Vorig jaar leerde ik op een seminar dat rozenolie als werking heeft het het lichaam op een natuurlijke manier laat afkicken van pijnmedicatie. Pas toen ging bij mij een lampje branden…. Hoe mooi is het dat je instinctief dus iets gebruikt om jezelf te helen. Je kunt je voorstellen hoe gelukkig ik word van Rozenolie!

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Ga nooit zomaar zelf experimenteren maar raadpleeg een Aromatherapeut.

Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.