Bijholte verstopt, pak de juiste oliën om te stomen

Bijholte ontsteking, verkouden, hoesten weken zijn we er al zoet mee en het houdt maar niet op. Steeds als ik denk nou gaat het iets beter komt het toch weer terug. Ik ben wel heel blij dat ondertussen eindelijk mijn sinus (bijholte) weer helemaal vrij zijn.

bijholte

Vroeger pakte ik een teiltje en met een handdoek over mijn hoofd zat ik dan zo’n tien minuten met wat korreltjes te stomen. Tegenwoordig heb ik mijn essentiële oliën en gaat het een stuk gemakkelijker. Er zijn vier oliën die ik hier voor gebruik van elke olie druppel ik twee druppels in een mok. De oliën die ik gebruik hiervoor zijn: Citroen (Lemon), Pepermunt, Oregano en TeaTree (Melaleuca). Hier giet ik warm water op, zo’n 70 graden. Vervolgens ga ik met m’n gezicht boven de mok om de damp in te ademen door m’n mond maar ook via mijn neus. Dit is best heftig en zet de mok ook even op een vaste ondergrond zodat wanneer je moet hoesten je niet het hete water over je heen krijgt. Je zal al snel merken dat alles begint te lopen. Ik heb dit twee keer per dag herhaald en na een paar dagen waren mijn bijholten weer helemaal vrij.

Verdamper of oliën diffusen

Voor de mensen die werken met een diffuser (verdamper) zijn er verschillende oliën die heel mooi werk kunnen doen. Veel mensen hebben baad bij Eucalyptus of RozemarijnGember is een olie die helpt om oud vastzittend slijm op te lossen. Al deze oliën zorgen voor meer lucht en helpen jou deze periode door.

Voeding

Onze weerstand wordt op de proef gesteld dus ook onze voeding is erg belangrijk op dit moment. Onbewerkt voedsel is de basis van onze gezondheid en dan natuurlijk het liefst biologische producten. In een smoothie kun je veel groente en fruit verwerken, daar zitten veel vitaminen en mineralen in die we heel goed kunnen gebruiken.

Ik maak heel graag een pompoen-, broccoli-, zoete aardappel of bloemkoolsoep zo lekker en ook zo gezond. Hier voeg ik ook essentiële oliën aan toe. Pompoensoep met een paar druppels Wilde Sinaasappel smaakt heerlijk bijvoorbeeld. Een theelepel kurkuma erbij en we zijn mega gezond bezig. Als basis fruit ik een uitje aan en voeg dan kokosmelk toe en alle kruiden en als de pompoen zacht is gaat alles in de blender om er een mooie gladde soep van te maken.

Laten we hopen dat het griep virus snel voorbij trekt, het zonnetje gaat schijnen en we ons dagelijkse portie vitamine D kunnen halen. Daar worden we helemaal gelukkig van!

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Ga nooit zomaar zelf experimenteren maar raadpleeg een Aromatherapeut.

Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.