Wierookboom, Frankincense, Boswellia frereana

Wierookboom Frankincense Boswellia frereana

Ik houd van de geur van Wierookboom ook wel Frankincense genoemd. Het doet mij denken aan de kerk, waar ik in mijn kinderjaren regelmatig kwam omdat mijn vader altaarbediende was.

wierookboom

Ik zelf gebruikte de Frankincense (wierookboom) olie gemixt met Lavendel en Melaleuca (TeaTree) in een crème die ik zelf maakte met biologische geurende kokosolie. Deze crème gebruikte ik dagelijks ’s morgens en ’s avonds omdat mijn huid op dat moment erg onrustig was. Wierookboom wordt vaker verwerkt in cosmetica om zijn therapeutische en helende eigenschappen. Het zorgt voor snel celherstel en snelle celvernieuwing. Samen met een milde detox kuur is mijn huid weer rustig geworden, ook de pigmentvlek op mijn wang die donkerbruin van kleur was is een stuk lichter geworden. Ik merkte wel dat ik wekelijks mijn gezicht moest scrubben om de dode huidcellen te verwijderen en een gladde huid te krijgen. Dit kwam natuurlijk – realiseerde ik me later –  omdat de olie zorgt voor een snelle celvernieuwing.

De geschiedenis van Wierookboom:

Wierookboom is een heilige olie die in het Midden Oosten gebruikt wordt als ingrediënt tijdens heilige inwijdingen. De Wijzen uit het oosten die Jezus van Nazareth na zijn geboorte kwamen vereren brachten geschenken als goud, wierook en mirre mee. Vroeger werd olie tijdens de offer ceremonies gebruikt om de communicatie met de Schepper te verbeteren. De beste Frankincense ter wereld groeit vandaag de dag in de Dhofar regio van Oman. Het is er erg warm en droog met temperaturen van meer dan 40 graden. De bomen in dit gebied gedijen op kalksteen-rijke grond in een intense hitte.

3wijzen

Frankincense olie is een hars afkomstig van de Frankincense boom. Het aroma van deze hars “tranen” worden gewaardeerd om zijn veronderstelde genezende eigenschappen en superieure kwaliteiten. Gebruikt voor religieuze rituelen sinds de tijd van de oude Egyptenaren maar ook als ontsmettingsmiddelen en als fixeermiddel in parfums.

Wierookboom dringt door onze bloed-hersenbarrière

Wierookboom (Frankincense) bevat sesquiterpenen, die het vermogen hebben om door te dringen door onze bloed-hersenbarrière.  De bloed-hersenbarrière bestaat uit weefsel dat bepaald welke stoffen er toegelaten worden om de hersenen goed te laten functioneren. Deze barrière beschermt tegen bacteriën, infecties en andere schadelijke stoffen.

Ik zet deze olie vaak in bij auto-immuunziektes. Denk aan Multiple Sclerose en Parkinson. Bij deze aandoeningen is er een aansturing van onze hersenen nodig en defect. Ook bij gezondheidsuitdagingen als Alzheimer en Epileptische aanvallen kun je Frankincense via ons limbische systeem inzetten. Dit doe je door ongeveer 3 druppels olie met het water te mengen in een diffuser. Plaats de diffuser tijdens de nachtrust op je nachtkastje. Als we slapen is ons zelfhelend vermogen krachtig actief.

bloedhersenbarriere

Waarvoor kun je de Wierookboom (Frankincense) olie gebruiken:

Anti-Aging & rimpel crème 
Wierook olie heeft krachtig samentrekkende eigenschappen, en helpt bij het beschermen van de huidcellen. Het helpt bij acne, pigmentvlekken en grove poriën. Ook kan het helpen rimpels te voorkomen en vertraagt het tekenen van veroudering. Meng 6 druppels olie op een eetlepel draagolie. Je kunt deze mix direct op iedere (slappe) huid aanbrengen. Probeer eerst altijd een klein beetje op de huid om te kijken of je geen allergische reactie krijgt.

rimpelcreme

Stress & Negatieve emoties
Wanneer je de geur van de olie via inademen of diffusen opneemt is aangetoond dat de hartslag lager wordt en dat heeft als gevolg dat het de bloeddruk kan verlagen. Bij angsten of depressies is Wierookboom olie dan ook een mooie olie om in te zetten, in tegenstelling tot voorgeschreven medicijnen heeft het geen negatieve bijwerkingen en word je er ook niet slaperig van. Overleg altijd met je arts hoe je de olie kunt gaan gebruiken. Wierookboom olie is de olie van de waarheid.  Deze olie helpt bij het creëren van nieuwe perspectieven op basis van licht en waarheid. Het is een krachtige reiniger van geestelijke duisternis.  Wierookboom beschermt het lichaam en de ziel tegen negatieve invloeden en helpt de ziel in haar spirituele evolutie.

Boost het immuunsysteem en vecht tegen tumoren
Als je op internet Frankincense intoets vind je vele artikelen en studie die hebben aangetoond dat wierookboom olie (Frankincense) ons immuunsysteem helpt te versterken en gevaarlijke foute cellen, bacteriën, virussen en tumoren kan bestrijden. Er is veel ophef de laatste tijd over chemotherapie. Lees hier in dit artikel hoe essentiële oliën werken om ons lichaam te helen! Lees ook de succesverhalen van getroffenen. Onderzoekers vertellen hoe het kan dat essentiële oliën een heilzame werking hebben, dat het komt door de hoge frequenties van de oliën en welke oliën je waarvoor kunt gebruiken. Helaas is het artikel geschreven in het Engels, maar gelukkig kan je browser het artikel vertalen naar het Nederlands! Je kunt dagelijks 1 of 2 druppels onder je tong gebruiken en je mag deze olie ook direct op de huid gebruiken.

Frankincense heeft het vermogen de dna code van onze gezonde cellen te kopiëren en snel nieuwe cellen aan te maken. Neem dagelijks 1 druppel Frankincense onder je tong. Om de werking extra kracht bij te zetten kun je ook 1 druppel Copaiba toevoegen aan jouw dagelijkse ritueel.

Hormoonspiegel
Frankincense olie vermindert de symptomen die gepaard gaan met de menstruatie en de menopauze door het balanceren van de hormoonspiegel. Het kan verlichting bieden bij krampen, constipatie, hoofdpijn , angst, misselijkheid, vermoeidheid en stemmingswisselingen. Frankincense olie helpt ook bij het reguleren oestrogeenproductie en vermindert het risico op tumor of cyste ontwikkeling van pre-menopausale vrouwen.

Vele andere doeleinden
We kunnen nog heel veel meer over deze bijzondere olie melden, bijvoorbeeld dat je bij een open bloedende wond direct Wierookboom olie kunt gebruiken om het bloeden te stoppen en de wond te desinfecteren. Littekens helpt verminderen, helpt bij migraine, ziekte van Parkinson, Alzheimer, coma, Levercirrose, ziekte van Lou Gehrig, MRSA, Multiple Sclerose enz. maar denk vooral bij auto immuunziekten aan Frankincense. Via ons limbische systeem (difussen of cuppen) is een manier om ons zelfhelend vermogen krachtig te activeren.

Eigenschappen van Wierookboom:

  • Bezit herstellende en kalmerende eigenschappen
  • Geeft een snelle celvernieuwing waardoor een kapotte huid zeer snel herstelt
  • Wierookboom geeft ontspanning, emotionele balans, ondersteunt het immuunsysteem, werkt op het zenuwstelsel en verbetert de conditie van de huid
    De universiteit van Tübingen (Duitsland) heeft wierookboom olie als ondersteunend geneesmiddel ingezet om weefselzwelling van hersentumoren te verminderen zodat hoofdpijn en verlammingen verdwijnen
  • Wierookboom olie wordt voor de ouder wordende huid en bij acne toegepast. Het voorkomt rimpel-en littekenvorming. De Wierookboom olie werkt verlichtend bij ontstekingen van de luchtwegen (inhalatie en massage)

Toepassing:

  • kan aromatisch worden toegepast
  • kan direct op de huid worden toegepast
  • kan inwendig worden gebruikt
  • kan zonder eerst te verdunnen op de huid worden aangebracht

Ben je na het lezen van dit blog enthousiast geworden over een product of wil je informatie, klik dan hier om mij een berichtje te sturen. Je wordt direct doorgelinkt naar whatsapp zodat ik je vragen zo snel mogelijk kan beantwoorden.

Ben je geïnspireerd om te ontdekken waar eventueel bij jou disbalans getransformeerd mag worden, dan nodig ik je uit voor een Lifestyle advies sessie. Samen gaan we op zoek naar de kernoorzaken van je gezondheidsuitdagingen om te zorgen dat je weer volledig in balans je leukste leven gaat creëren.

Wanneer ik een blog plaats wordt dit onder meer bekend gemaakt op mijn facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like mijn facebookpagina en blijf op de hoogte.

*De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en vervangt niet het advies, de diagnose of de behandeling door een gekwalificeerde arts of andere medische professional. Lees onze disclaimer!

Geef een reactie