De Roode Draak en Enjoil op ontdekkingsreis

Afgelopen zaterdag was het zover,  ik mocht het team van Zorgboerderij en Therapeutisch Centrum “De Roode Draak” in Biddinghuizen gaan trainen. Een hele dag uitleg geven over mijn grote passie “essentiële oliën”.

roode_draakDe Roode Draak

Het therapiecentrum is in 2012 opgericht door Cindy. Cindy’s zoon Jelte werd in 2009 zwaar mishandeld en liep daarbij zeer ernstig hersenletsel op.

 

Door artsen en therapeuten in Nederland werd Jelte opgegeven en werd geadviseerd hem op te laten nemen in een instelling.

Cindy wilde dit absoluut niet en zocht naar andere mogelijkheden, Stichting Jelte werd opgericht en maakte een lange zoektocht in binnen en buitenland mogelijk.
Na proberen van talloze therapieën vond ze eindelijk een methode die echt werkt, de methode van de pionier op het gebied van hersenletsel in Amerika: Glenn Doman, founder van het IAHP. Cindy met een achtergrond in de verpleging, volgde een opleiding bij het IAHP en bij het FHC, beide instituten geïnspireerd op het gedachtengoed van Glenn Doman. Samen met Stichting Jelte werd deze therapie bij Jelte toegepast, met groot succes, voor het eerst sinds het noodlottige voorval ging Jelte met sprongen vooruit, een ontwikkeling die nog steeds doorzet.

Ondertussen werd het therapiecentrum te groot voor Stichting Jelte, die zich liever richt op waar ze in eerste instantie voor werd opgericht: het ondersteunen van Jelte en andere kinderen met hersenletsel.

Inge kwam in april 2013 bij het therapiecentrum werken als fysiotherapeut en craniosacraal therapeut, haar liefde voor de kinderen en haar bevlogenheid als therapeut maakten dat Cindy haar al snel vroeg om partner te worden in het therapiecentrum.
Inge heeft vele jaren ervaring als fysiotherapeut, maar juist het samen mogen werken met deze bijzondere kinderen, geeft haar  de voldoening waar ze al jaren naar op zoek was. Inge volgde ook de opleiding bij het FHC en zet zich met 1000% in om de kinderen verder te helpen op hun weg naar herstel.

Samen delen Cindy en Inge dezelfde passie: kinderen met hersenletsel helpen en hier zetten ze zich met hart en ziel voor in! Bekijk hier de website van ZBTC de Roode Draak.

Toeval bestaat niet!

Op een avond keek ik op SBS6 naar “Hart van Nederland” en zag het verhaal van Jelte voorbij komen en werd daar flink door geraakt. Ik bedacht me dat ik Cindy wilde gaan bellen. Ik moest haar vertellen over de werking en kracht van essentiële oliën en bedacht me vooral dat de Wierookboom olie (Frankincense) een olie is die daar gebruikt zou kunnen worden om een verbetering te weeg te kunnen brengen bij de kinderen die zij met zoveel passie behandelen. Alles in dat item sprak me aan, de manier van werken en de liefde was echt voelbaar.

Zoals het zo vaak gaat zijn we natuurlijk allemaal druk en kreeg ik een telefoontje waar ik door opgeslokt werd en ik ben vergeten te noteren wie of waarnaar ik moest zoeken om contact op te nemen. Ik had nog steeds de gedachte om de gegevens te gaan achterhalen. Echter een week of wat later ging mijn telefoon. Het was Cindy, ze had op de website gelezen over de werking van essentiële oliën en wilde hier graag meer over weten. Ze wilde een afspraak maken. Ik vroeg haar mij even een e-mailtje te sturen met haar contact gegevens omdat ik op dat moment onderweg was. Op het moment dat ik haar e-mail opende en ik las dat zij de moeder van Jelte is en dat ik het verhaal misschien wel kende viel mijn mond open! Dit moest gewoon zo zijn. Toeval bestaat niet………

Een week of wat later ben ik naar ZBTC de Roode Draak gereden met al mijn oliën en info. Cindy en Inge hebben mij mijn verhaal laten doen en ik heb ze de oliën laten ruiken en ervaren. Hun reacties waren echt bijzonder, zo warm en enthousiast. Deze oliën en de visie past precies bij de manier van werken in het Centrum. We beseffen ons terdege dat het voor ons zelf ook een ontdekkingsreis wordt waarbij we intensief elkaars kennis nodig hebben. Dit wetende hebben we een datum gepland om de basis trainingen over essentiële oliën door te geven aan de mensen die in het Centrum werken.

Team training

2015-10-17 16.20.48

Afgelopen zaterdag was het zover en wat ik normaal gesproken mensen in drie maanden leer hebben we nu in één dag gestopt. Het is op zo’n dag echt enorm veel informatie geven. Ik had een collega meegenomen om me te helpen. Sandra is Lifestyle Coach en begeleid mensen en gezinnen bij hun gezondheidsdoelen net als ik, daarbij gebruikt zij ook de essentiële oliën in haar praktijk in Duiven. Na de ochtend sessie waar we de basis hebben uitgelegd heeft Sandra uitleg gegeven over emoties en essentiële oliën. Hoe werkt ons limbische systeem, en wat doen de essentiële oliën. Hoe kunnen we de oliën gebruiken en op de juiste manier inzetten. Met enorm veel plezier en enthousiasme heeft het team deze lessen ondergaan.

Na een korte pauze volgde de derde sessie “Kinderen en Essentiële oliën”. Voor de verschillende leeftijden is het gebruik van de oliën ook verschillend het is dan ook belangrijk dat je weet hoe en welke oliën je het beste in kunt zetten bij de verschillende gezondheidsdoelen.

2015-10-17 16.20.39

Het team heeft als huiswerk meegekregen een behandelplan te bedenken voor een van de kinderen. Deze gaan we over twee weken met elkaar bespreken. Het beloofd een intensieve samenwerking te worden. Op alle fronten spannend en met heel veel plezier en enthousiasme gaan we hier heel serieus iets heel moois van proberen te maken.

Wordt vervolgt……

Geef een reactie