Top drie essentiële olie die ondersteunen bij hormonen in disbalans

Lees hier welke oliën je het beste in kunt zetten bij een hormonale disbalans. scharlei

Scharlei (Clary Sage) olie 

Tijdens eens studie in 2014, gepubliceerd in het Journal of fytotherapie onderzoekbleek dat inademing van Scharlei olie mogelijk het cortisol gehalte verlaagt met 36% en daarnaast het niveau van het schildklierhormoon (TSH) verbetert. De studie werd uitgevoerd op tweeëntwintig  postmenopauzale vrouwen boven de 50 jaar, waarvan sommige dames zelfs depressief waren. Aan het eind van het onderzoeksproces bleek dat er een grote vooruitgang  merkbaar was. Het verlagen van het cortisol stresshormoon heeft dus aan getoond dat daardoor ook de stemming verbetert. Dit is slechts een van de vele studies waar uitkomt dat Scharlei (Clary Sage) een positieve invloed heeft op de hormonale disbalans. Het grootste voordeel van Scharlei is dat het voor evenwicht zorgt door de productie van oestrogeen in het lichaam. Deze olie kan dus veel bieden voor vele gezondheidsuitdagingen, zoals onvruchtbaarheid, PCOS (veel voorkomende hormoonstoornis) en ziektes die worden veroorzaakt door extra oestrogeen in het lichaam, deels en vaak veroorzaakt door consumptie van hoog-oestrogene voedingsmiddelen. Omdat Scharlei helpt evenwicht te brengen in het oestrogeen, is het ongelooflijk effectief in een breed scala van hormonale onevenwichtigheden. Dus of je nu op zoek bent naar natuurlijke remedies voor PMS krampen tijdens je menstruatie, of misschien al weet dat je een teveel aan oestrogeen in je lichaam hebt dan is Scharlei (Clary Sage) een essentiële olie om te overwegen en toe te voegen aan je dagelijks essentiële olie regiem.

Tijm olie

Uit een onderzoek, besproken in de Proceedings van de Society of Experimental Biology and Medicine, ontdekte men dat tijm olie effect heeft bij het balanceren van progesteron. Tijm olie zorg er mogelijk voor dat de productie van progesteron in het lichaam verbetert. De connectie bij mannen en veel vrouwen met een laag progesteron gehalte wordt gelinkt aan onvruchtbaarheid, PCOS, depressies en andere onevenwichtige hormonen in het lichaam. SONY DSC Je kunt met de tijm olie op een natuurlijke wijze voor een verbeterd progesteron gehalte zorgen en het zorgt voor een natuurlijk evenwicht in je lichaam. Dit is veel beter dan synthetische behandelingen, zoals hormonale substitutietherapie, hier ben je afhankelijk van geneesmiddelen op recept met veel ernstige bijwerkingen waarbij je ook weer synthetische geneesmiddelen nodig hebt om deze klachten te behandelen. Deze keuze kun je altijd nog maken.

Sandelhout olie

Van de drie essentiële oliën voor hormonen is sandelhout (sandalwood) olie zeer effectief in het balanceren van het testosteron gehalte bij zowel mannen als vrouwen. Sandelhout is ook een natuurlijk afrodisiacum, waardoor het een gewenst bestanddeel is in parfums voor mannen. Het is een heerlijke mannelijke geur. Voor mannen met een laag testosteron, is het advies een paar druppels sandelhout olie toe te voegen aan je zelfgemaakt deodorant of je zelfgemaakte bodycrème (je kunt de sandelhout olie mengen met een goede kwaliteit draagolie). Het is niet alleen een geweldige manier om heerlijk te ruiken, het is ook een manier voor het verbeteren van je libido en helpt je bij hormonale disbalans . Red_Sandlewood Je kunt al deze essentiële oliën heel eenvoudig mengen met een goede biologische, geurende kokosolie. Smeer het op verschillende gebieden van het lichaam, zo wordt de olie via de huid in de bloedbaan door het gehele lichaam opgenomen.

Meer essentiële oliën

Enkele andere essentiële oliën die ook bekend staan om hun werking en ondersteuning bij het herstellen van je evenwicht zijn: Roos olie, die ook wordt gebruikt als een afrodisiacum, evenals natuurlijke stemming lifter. Het is aangetoond dat het helpt bij het ​​verbeteren van serotonine en andere neuropeptiden in de hersenen. Dit zijn stemmingsverhogende hormonen die kunnen zorgen voor een verliefd gevoel. Er is ook ontdekt dat lavendelolie en kamille olie effectief zijn in het verminderen van stress, dus op een natuurlijke manier het cortisol kunnen verlagen. Dit is ook erg belangrijk voor het lichaam wanneer het probeert om nare ziektes te overwinnen. In het algemeen is één van de beste essentiële oliën voor schildklierfunctie en auto-immuun problemen die je kunt gebruiken de wierook (frankincense) olie, deze olie helpt ontstekingen te verminderen en helpt ook om het cortisol te verlagen. Bron: deze teksten zijn vertaald uit een blog van Dr. Ax

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid! Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. De basisklas heet “Het Natuurlijke Medicijnkastje”. Ik geef deze workshop gratis en vrijblijvend in Wijhe, klik hier om je aan te melden. Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl. Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl). Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden. doterra

Geef een reactie