Siberian Fir olie en zijn ondersteunende kracht en spirituele boodschap

Vandaag wil ik graag de door mij zeer geliefde olie Siberian Fir onder de aandacht brengen, omdat deze olie deze maand extra voordelig te bestellen is. Ik houd van de geur van Siberian Fir. Tijdens de lichaamsbehandelingen in mijn praktijk komt Siberian Fir regelmatig tevoorschijn door zijn fysieke werking. Ik heb nog een aantal heerlijke bijzondere recepten die ik graag met jullie deel aan het eind van mijn blog.

Siberian Fir  is een essentiële olie die afkomstig is van de naalden en takken van de Siberische zilverspar. De zilverspar staat bekend om zijn krachtige fysieke en emotionele helende eigenschappen. Deze olie wordt al eeuwenlang gebruikt voor zijn verkwikkende en rustgevende effecten. We zullen eens iets dieper duiken in de fysieke voordelen van Siberian Fir essentiële olie, evenals de diepgaande plantboodschap die helpt bij het helen van oude patronen en generatieproblematiek. We bespreken hoe deze olie overgangen kan vergemakkelijken zodat er weer ruimte komt voor nieuw begin.

Fysieke werking van Siberian Fir essentiële olie

Verlichting van spier- en gewrichtspijn

Siberian Fir olie staat bekend om zijn ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Het kan helpen bij het verlichten van spier- en gewrichtspijn, wat het ideaal maakt voor mensen met artritis of andere chronische pijnklachten. Meng een paar druppels van de olie met een draagolie zoals kokosolie en masseer het in op de pijnlijke plekken.

Ademhalingsondersteuning

Deze olie is ook effectief bij het ondersteunen van het ademhalingssysteem. Het kan helpen bij het verlichten van verstopte neusgaten en het openen van de luchtwegen, waardoor het gemakkelijker wordt om te ademen. Voeg een paar druppels toe aan een diffuser of inhaleer de olie direct uit de fles voor directe verlichting.

Huidverzorging

Dankzij zijn antiseptische eigenschappen kan Siberian Fir olie worden gebruikt om huidirritaties te behandelen. Het kan helpen bij het genezen van kleine snijwonden, schaafwonden en insectenbeten. Verdun de olie met een draagolie en breng het aan op het aangetaste gebied.

De plantboodschap: Heling van oude patronen en generatieproblematiek

Heling bij het overgaan naar nieuwe overgangen

Siberian Fir essentiële olie is bijzonder krachtig in het helpen genezen van oude patronen en generatieproblematiek. Deze olie wordt vaak ingezet tijdens tijden van rouw, verlies, wanhoop, verdriet, spijt en piekeren over het verleden. Het biedt troost en helpt je om te gaan met intense emoties.

Emotionele heling

De olie helpt bij het loslaten van negatieve emoties en biedt een gevoel van vergeving en perspectief. Deze heerlijke olie brengt wijsheid en moedigt je aan om in het hier en nu te leven. Door Siberian Fir te gebruiken, kun je oude emotionele wonden helen om een nieuw begin te gaan omarmen.

Hoe gebruik je Siberian Fir olie?

Aromatisch

 • Voeg een paar druppels toe aan je diffuser om een kalmerende en aardende atmosfeer te creëren.
 • Inhaleer direct uit de fles voor onmiddellijke emotionele verlichting.

Topisch

 • Verdun de olie met een draagolie en breng aan op de polsen, nek of voetzolen.
 • Gebruik in een massageolie om spier- en gewrichtspijn te verlichten.

Rustgevende massageolie

 • 10 druppels Siberian Fir essentiële olie
 • 5 druppels Lavendel essentiële olie
 • 5 druppels Frankincense essentiële olie
 • 100 ml draagolie (zoals zoete amandelolie)

Meng alle ingrediënten in een glazen flesje en schud goed. Gebruik deze olie voor een rustgevende massage om spanning en pijn te verlichten.

Verkwikkende diffuser blend

 • 4 druppels Siberian Fir essentiële olie
 • 3 druppels Peppermint essentiële olie
 • 2 druppels Eucalyptus essentiële olie

Voeg deze oliën toe aan je diffuser voor een verkwikkende gemakkelijke ademhaling en ondersteunende sfeer in huis.

Helende huidbalsem

 • 5 druppels Siberian Fir essentiële olie
 • 5 druppels Tea Tree essentiële olie
 • 50 ml kokosolie

Smelt de kokosolie au bain-marie en voeg de essentiële oliën toe. Giet in een potje en laat afkoelen. Gebruik deze balsem om kleine wondjes en huidirritaties te behandelen.

Manifestatie olie blend

Als laatste wil ik jullie niet een van mijn favoriete manifestatie mixen onthouden! Deze mix is heerlijk en gebruik ik heel regelmatig als ik met mijn rituelen bezig ben.

 • 10 druppels Litsea essentiële olie
 • 10 druppels Siberian Fir essentiële olie
 • 5 druppels Bergamot essentiële olie
 • 5 druppels Lavendel essentiële olie
 • 5 druppels Wierook (Frankincense) essentiële olie
 • 10 ml draagolie (zoals jojoba- of zoete amandelolie)

Benodigdheden:

 • Een donker glazen flesje van 15 ml met druppelaar
 • Een trechter (optioneel, maar handig voor het vullen van het flesje)

Toepassingstips:

 • Meditatie: Gebruik de blend tijdens je meditatie om een kalmerende en opbeurende sfeer te creëren. De frisse geur van Litsea en Siberian Fir kan helpen om je geest te verhelderen en je te concentreren op je intenties.
 • Dagelijkse Routine: Breng de blend ’s ochtends aan op je polsen, achter je oren of in je nek als parfum om je dag met een positieve en verkwikkende noot te beginnen.
 • Manifestatie Rituelen: Gebruik de blend tijdens specifieke manifestatierituelen, bijvoorbeeld bij nieuwe maan. Denk aan je doelen en intenties terwijl je de olie aanbrengt en visualiseer wat je wilt manifesteren.

Conclusie

Siberian Fir essentiële olie biedt een unieke combinatie van fysieke en emotionele helende eigenschappen. Of je nu op zoek bent naar verlichting van fysieke pijn of emotionele steun nodig hebt bij het verwerken van verlies en oude patronen, deze olie kan een waardevolle aanvulling zijn op je dagelijkse routine. Probeer de recepten en gebruikstips in deze blog en ervaar zelf de transformerende kracht van Siberian Fir essentiële olie.

Ben je na het lezen van dit blog enthousiast geworden over dit product of wil je informatie, klik dan hier om mij een berichtje te sturen. Je wordt direct doorgelinkt naar whatsapp zodat ik je vragen zo snel mogelijk kan beantwoorden.

Als je klaar bent om de kracht van de natuur te ontdekken en wil ervaren dat je leven kan verrijken en transformeren dan nodig ik je uit voor een Lifestyle advies sessie. Samen gaan we op zoek naar de kernoorzaken van je gezondheidsuitdagingen om te zorgen dat je weer volledig in balans je leukste leven gaat creëren.

Wanneer ik een blog plaats wordt dit onder meer bekend gemaakt op mijn facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like mijn facebookpagina en blijf op de hoogte.

*De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en vervangt niet het advies, de diagnose of de behandeling door een gekwalificeerde arts of andere medische professional. Lees onze disclaimer!