Pepermuntolie, wat kunnen we ermee?

Pepermunt is erg populair! We drinken graag (verse) pepermuntthee, eten veel kauwgom, als we uit eten geweest zijn krijgen we bij onze bon vaak een paar pepermuntjes. Het is dus eigenlijk niet weg te denken uit ons leven.

100% natuurlijke pepermuntolie vind je bij mij in mijn handtas en in de keuken. Naast het feit dat je er gewoon een heerlijke frisse mond van krijgt kan deze olie ook een bijdrage leveren aan onze gezondheid.

pepermuntolie

Wist jij al dat:

  • Pepermuntolie helpt koorts te verlagen
  • Pepermuntolie helpt bij een opgeblazen gevoel
  • Pepermuntolie helpt bij benauwdheid en een verstopte neus
  • Pepermuntolie spinnen en mieren verjaagt
  • Pepermuntolie verkoelend werkt bij vermoeide voeten
  • Pepermuntolie je een energieboost geeft
  • Pepermuntolie je kan helpen bij spanningshoofdpijn
  • Pepermuntolie kan helpen bij snoep neigingen
  • Pepermuntolie heerlijk smaakt in je warme chocolademelk

Zo zijn er nog enorm veel mogelijkheden met Pepermuntolie die we niet allemaal kunnen bespreken. Een paar van de bovengenoemde mogelijkheden zal ik hieronder uitgebreider toelichten.

Pepermuntolie helpt koorts te verlagen

Wil jij koorts verlagen, smeer dan een druppel Pepermuntolie onder je voeten. Bij kinderen tot 12 jaar verdun je de olie 1 op 1 met een draagolie. Wij gebruiken hiervoor een kokosolie als draagolie die ten alle tijden vloeibaar blijft en mengt daardoor erg makkelijk. Natuurlijk kun je ook een andere draagolie hiervoor gebruiken.

Pepermuntolie helpt bij een opgeblazen gevoel

Wanneer je bijvoorbeeld na het eten een opgeblazen gevoel hebt, neem dan een glas water met een druppel 100% natuurlijke Pepermuntolie. Je hoeft geen vol glas water te nemen. Denk er wel aan dat Pepermunt olie 50 tot 70 keer sterker is dan het kruid Pepermunt.

Pepermuntolie helpt bij benauwdheid en een verstopte neus

Ben je verkouden en heb je last van een verstopte neus of ben je wat benauwd, maak een kommetje van je hand en neem een druppel Pepermuntolie. Wrijf je handen door elkaar en maak een kommetje over je neus. Snuif de geur van de Pepermunt een aantal keren goed op. Je zal direct merken dat het werkt. Let goed op dat je de olie niet in je ogen krijgt, was je handen nadien goed. Overkomt het je toch dan nooit met water wegwrijven. Water en olie mengt niet, pak bijvoorbeeld kokosolie of olijfolie om het uit je ogen te krijgen.

Pepermuntolie spinnen en mieren verjaagt

huisspin

Spinnen en mieren vinden Pepermuntolie echt niet fijn. Je kunt ze hiermee verjagen, het doodt ze niet. Ik zelf had ieder jaar last van mieren in mijn huis, ik werd er echt gek van. Hoe netjes en schoon ik ook was ze bleven komen, liepen over mijn aanrecht. Ik kocht me gek aan die mierenlokdoosjes maar was me ook erg bewust van het feit dat ik ze eigenlijk dode met een giftig lokmiddel. De mieren nemen het lokmiddel mee naar hun nest waarna je ze dus eigenlijk de hele kolonie vermoord. Niet echt een aardige manier dus. Nu druppel ik een paar druppels Pepermuntolie bij mijn achter- en voordeur en ik heb ze bij mij binnen niet meer gezien. Spinnen haten de geur van Pepermunt. Persoonlijk heb ik geen hekel aan spinnen, ik geef ze altijd een naam en vind het interessant als ze over mijn muren lopen. Heel veel zijn het er dan ook niet. Wil je ze verdrijven neem dan een glazen sprayflesje en vul deze met wat water. Op 100ml voeg je 4 tot 8 druppels toe en spray in de buurt van de spinnen. Ze zullen vanzelf een ander huis gaan zoeken. Heel vredelievend want het zijn gewoon hele nuttige beestjes.

Pepermuntolie verkoelend werkt bij vermoeide voeten

Heb je een eind gewandeld en voelen heb je brandende en/of pijnlijke vermoeide voeten neem dan een kompres of een kleine handdoek. Dompel de handdoek in bak of emmer met wat koud water waar je 5 druppels Pepermuntolie aan toegevoegd hebt. Wring de handdoek een beetje uit en wikkel je voeten in de handdoek. Laat je voeten zo 20 minuten rusten en je voeten zijn heerlijk afgekoeld en voelen weer als nieuw!

Pepermuntolie geeft je een energieboost

Voel jij je futloos? Pepermuntolie door je handen wrijven en in je nek smeren. Heb je Wilde Sinaasappel meng dan een druppel Pepermunt samen met de Wilde Sinaasappel door je handen en wrijf in je nek. Hier word je vrolijk en opgewekt van, je kunt je weer beter focussen. Deze mix is ook heerlijk in de zomer als je het erg warm hebt! Doe 3 druppels Pepermunt en 3 druppels Wilde Sinaasappel olie in je diffuser en iedereen in je omgeving krijgt een energieboost!

Pepermuntolie je kan helpen bij spanningshoofdpijn

Heb je last van hoofdpijn, smeer dan eens een paar druppels Pepermuntolie op je slapen, nek en sinussen. Dit kan je hoofdpijn snel laten verdwijnen. Denk er weer goed aan dat de olie niet in je ogen komt, dit kan erg prikken. Gebeurt het je toch dan uitsluitend met een draagolie (kokosolie, amandelolie, olijfolie) weg wrijven.

Pepermuntolie kan helpen bij snoep neigingen

Wanneer je snoep neigingen hebt neem je een druppel Pepermuntolie in je mond. Je krijgt een frisse adem, en je zult merken dat je zeer waarschijnlijk geen zin meer hebt in dat koekje, stuk chocolade of die heerlijk chips die je eigenlijk helemaal niet van plan was om te gaan eten.

Pepermuntolie heerlijk smaakt in je warme chocolademelk

Jummie jummie, wie houdt er niet van?! Een heerlijke beker warme chocolademelk. Je kunt het nog lekkerder maken door Pepermuntolie toe te voegen. Denk er wel aan dat de olie enorm veel sterker is dan een pepermuntblad. Wanneer je dit gaat doen dan pak je een satéprikker en haal je die door de olie heen. Vervolgens roer je met de satéprikker door je chocolademelk om dat heerlijke after eight gevoel te ervaren. Heerlijk!!

Wil jij meer informatie dan kun je ons hiervoor contacten, wij helpen je graag op weg!

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

doterra

Geef een reactie