Cholesterol ondersteuning met essentiële oliën

cholesterol

 

 

 

 

 

 

Veel mensen hebben te maken met een te hoog cholesterolgehalte, we weten allemaal dat dit kan leiden tot hart- en vaatziekten. In Nederland heeft zo’n 65% van de bevolking een te hoog cholesterol gehalte. Er zijn medicijnen om een te hoog cholesterol gehalte te verlagen maar het begint natuurlijk bij een gezondere levensstijl.

Een hoog cholesterolgehalte komt door vele oorzaken zoals:

  • het eten van veel verzadigde vetten
  • overgewicht
  • diabetes
  • een traag werkende schildklier
  • bepaalde medicijn
  • erfelijke aanleg

Er is veel informatie te vinden over cholesterol. Bovenstaande informatie en nog meer informatie kun je vinden op de website van de Hartstichting.

Dr. David Hill (arts en onderzoeker) spreekt bij een te hoog cholesterolgehalte over het belang van voldoende water per dag voor een efficiënte reiniging van het lichaam. Lemon (citroen) olie is hierbij aan te raden omdat deze olie helpt je lichaam te reinigen! Op een liter water zijn 3 druppels Lemon olie voldoende. Daarnaast is het belangrijk om consequent 100% natuurlijke en pure voedingssupplementen in te nemen. Wij gebruiken voedingssupplementen waar essentiële oliën in verwerkt zijn. Wil je hier meer informatie over? Neem contact met ons op via info@enjoil.nl.

Om je cholesterol te verlagen wordt aangeraden om dagelijks een capsule in te nemen met 5-6 druppels van de volgende oliën: Lemongrass (citroengras), of Lemongrass en Lavendel of Lemongrass en Cassia (Chinese Kaneelolie). Ieder lichaam reageert anders dus het is altijd even zoeken welke oliën bij jou het beste aanslaan.

Je kunt de oliën ook aanbrengen op de huid. De Lemongrass (citroengras) is een hete olie en kun je het beste verdunnen met kokosolie of een andere draagolie alvorens je deze aanbrengt op de lever of onder de voeten. Verder worden in het protocol ook de volgende oliën genoemd: Helichrysum (Kerrieplant), Clary Sage (Scharlei of Muskaatsalie) en Lavendel. Deze kun je ook onder de voeten of op de leverstreek smeren.

Via de voeten kan je de oliën ook inmasseren zodat ze worden opgenomen in je lichaam. Gewoon wrijven is goed, een algemene voetmassage is heerlijk en wil je nog specifieker te werk gaan kijk dan op onderstaand plaatje en zoek de reflexpunten van de plek die je extra wil stimuleren.  Om je cholesterol te verlagen is het raadzaam de lever reflexpunten te masseren.

voetreflexpunten

Wil jij meer informatie dan kun je ons hiervoor contacten, wij helpen je graag op weg!

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

doterra

Geef een reactie