Griep, verkouden, snotterig!

Griep,  verkouden, snotterig bah! We horen overal om ons heen: “Ik ben verkouden of ik voel een griep opkomen” of dat je kinderen worden besmet op school door hun klasgenootjes en nemen de ziektekiemen mee naar huis.

doterra_griep_verkouden_snotterig

Kunnen we een griep voorkomen?

Hoe kun je jezelf en je familie beschermen tegen de vervelende klachten waar iedereen op z’n tijd wel eens mee te maken krijgt? Het is vooral belangrijk dat je je afweersysteem gezond en krachtig houdt. Dit doe je door een gezonde levensstijl aan te nemen en goed voor je gezonde lichaam te zorgen. Voldoende gezonde voeding is de basis van een gezond lichaam. Het is ook  aan te raden je weerstand te verhogen door extra supplementen te slikken. Denk aan een multi vitamine.

Om besmetting via via te voorkomen, is het belangrijk dat je conditie goed is en je lekker in je vel zit. Ik adviseer om vooral in de maanden met de R erin extra vitamine c, d,  k2 en zink te nemen. Dan kun je extra nog kiezen voor bijvoorbeeld l-lysine. Dit is wat ik zelf ook allemaal dagelijks gebruik met daarbij nog een omega olie softgel die de hersenfuncties ondersteunt. Wil je advies op maat dan is het mogelijk om bij mij een lifestyle advies sessie te boeken.

Ik werk graag met de kracht van de natuur. Zuivere essentiële oliën zet ik regelmatig in. deze kunnen als supplement gebruikt worden. Planten medicijnen werken zeer krachtig om je gezonde lichaam gezond te houden.

doTERRA heeft een bijzondere gepatenteerde gemende olie in haar assortiment genaamd On Guard die je van je  snotterprobleem af kan helpen. Daarnaast is deze essentiële olie eigenlijk een must binnen ieder huishouden. Ook zeer aan te raden op scholen en kinderdagverblijf of de huisartsenpraktijk, winkels en iedere wachtruimte. Op deze plekken zou je een diffuser kunnen plaatsen met de On Guard olie erin zodat de lucht gezuiverd wordt van ziektekiemen. Zo werk je preventief en hebben bacteriën, schimmels en ziektekiemen geen kans zich op deze plekken verder te verspreiden.

Je kunt ook jezelf en gezin beschermen door dagelijks een druppel On Guard onder je voeten te smeren. Wist je dat onder je voeten de poriën het meest geschikt zijn om oliën te smeren. Onder je voeten zitten alle zenuwbanen die gekoppeld zijn aan je organen. Binnen 20 seconde dringt de olie door tot in je bloedbaan en kan de olie zijn werk doen. Iedere cel van het lichaam wordt door de essentiële olie aangeraakt in een half uur.

Wat kun je doen als je je al grieperig of verkouden voelt?

On Guard® is een hete olie, dat wil zeggen: pittig in je mond. Bij griep, verkoudheid of keelpijn kun je deze olie gemakkelijker innemen met een lepel honing (2 druppels maximaal). Vooral bij keelpijn helpt dit direct, een theelepel met 2 druppels gorgelen achter in je keel. Als je erg veel klachten hebt doe je dit om de 2 uur (maximaal 12 uur volhouden tot de klachten minder worden). Ik gebruik de OnGuard als een milde natuurlijke antibiotica. Deze olie bevat de volgende kruiden: Wilde Sinaasappel, Kruidnagel, Kaneel, Eucalyptus en Rozemarijn. Vol met anti-bacteriële kruiden en anti oxidanten.

On Guard olie wat is het?

On Guard® is doTERRA’s unieke gepatenteerde samenstelling van oliën ter ondersteuning van een gezond afweer systeem. Een combinatie van essentiële oliën bieden met hun aangename geur een natuurlijk en effectief alternatief voor de synthetische opties ter ondersteuning van het afweersysteem. On Guard® essentiële olie blend is uitstekend voor het elimineren van ziektekiemen. De olie ondersteunt bij, virusziektes, bacteriën, aften, blaasontstekingen, doden van ziektekiemen in de lucht etc.

Verschil tussen virussen, bacteriën en schimmels

Het bijzondere van essentiële oliën is dat ze door kunnen dringen tot in onze cellen. Dit is de plek waar virussen huishouden. Wanneer je een virus hebt kun je niemand infecteren, dit is een groot fabel. Bacteriën en schimmels zijn wel overdraagbaar via lichaamssappen. Wanneer we spreken, hoesten, niezen scheiden we vocht uit waar deze ziektekiemen in kunnen zitten. Zodra je klachten hebt is het dus slim om mensen met een verminderde weerstand te mijden of afstand te houden. Mondkapjes zijn niet geschikt om jezelf te beschermen. Je infecteert jezelf constant met je eigen ziektekiemen. Eigenlijk is het voor gezonde mensen in geen enkele ruimte raadzaam mondkapjes (er zijn enkele soorten mondkapjes die wel geschikt zijn) te dragen. Er zijn maar heel weinig mondkapjes geschikt voor het niet doorlaten van ziektekiemen. 

Wat kunnen we nog meer met On Guard?

On Guard® essentiële olie blend is met haar unieke aroma één van doTERRA’s meest veelzijdige samengestelde oliën. Het is ook veilig te gebruiken op aanrechtbladen als een niet-toxische manier om oppervlakten te reinigen of om de atmosfeer te zuiveren door middel van een diffuser. Deze olie wordt ook gebruikt als ingrediënt voor de huishoud producten van dōTERRA, denk dan aan handzeep, wasmiddel, tandpasta en douche gel.

doterra-onguard-verkouden

On Guard® is een samenstelling van essentiële oliën Wilde Sinaasappel, Kruidnagel, Kaneel, Eucalyptus en Rozemarijn.

Eigenschappen:

  • Heeft een positieve invloed op ons afweersysteem
  • Anti bacteriële eigenschappen
  • Antioxidant
  • Zuiverende en reinigende werking

Toepassing:

  • kan aromatisch worden toegepast
  • kan direct, onder de voeten op de huid worden toegepast
  • kan inwendig worden gebruikt
  • bij een gevoelige huid eerst verdunnen met een draagolie zoals bijvoorbeeld kokosolie

 

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor je gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons een introductieklas om je voor te laten lichten zodat je leert hoe je essentiële oliën in kunt zetten. De basis workshop heet “Het Natuurlijke Medicijnkastje”.  Interesse? KLIK HIER!

Ga nooit zomaar zelf experimenteren met essentiële oliën maar raadpleeg een Aromatherapeut. Je kunt bij mij een afspraak of consult boeken via mijn praktijk website!

Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte.

*De product informatie is niet bedoeld om ziektes te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. Lees onze disclaimer!

Geef een reactie