Cipres, Cypress essentiële olie en de verrassende toepassingen

In de afgelopen twee weken is meerdere keren deze olie ter sprake gekomen. Toen ik gisteravond eens ging bedenken waar ik vandaag mijn blog over zou gaan schrijven was het voor mij dan ook vrij gemakkelijk. De Cipres olie daar wil ik graag meer over leren en zodra ik de boeken in duik schrijf ik daar ook graag over dus het bloggen zorgt er voor dat mijn kennis groter wordt.

Cipres

Ik vond de geur niet echt bijzonder maar nadat een lieve vriendin cipresolie ging verwerken in een oliemix werd ik er iets nieuwsgieriger naar. Niet veel dagen later zag ik een bericht van iemand die haar spataderen behandelde met de Cipres olie en fantastisch resultaat heeft gekregen.

Gisteren kreeg ik ook nog een berichtje van een moeder, haar zoon heeft een lichte hersenschudding opgelopen en in het Modern Essentials Boek had gevonden dat ze Cipres moest gebruiken. Ze is zo blij en verbaasd door de kracht van de oliën. Nu bijna drie maanden leert ze de oliën te gebruiken voor haar gezin. Bij vele kleine huis tuin en keuken ongelukjes en ongemakken is ze in staat om zonder medicatie en met de kracht van de natuur hun welzijn te ondersteunen.

Cipres essentiële olie

De cipres is een groenblijvende boom met kleine ronde houtige kegels en kleine bloemen, de bladeren zijn allemaal vertakkingen van naalden. Lastig te omschrijven maar de foto zal het duidelijk maken.  De essentiële olie wordt gewonnen uit de jonge twijgen, stengels en naalden en middels stoom gedestilleerd. De olie heeft een energieke aroma. De Cipres heeft ook een goed ontwikkeld wortelstelsel en het vermogen om te gedijen in zowel zure als alkalische bodem.

Deze krachtige essentiële olie wordt gewaardeerd vanwege zijn vermogen om infecties te bestrijden, het ondersteunen van de luchtwegen met daarbij de gunstige werking dat het  giftige stoffen kan verwijderen uit het lichaam. De olie heeft een positieve werking bij nervositeit en kan het gevoel van angst verlichten.

Waar kun je Cipresolie voor gebruiken?

Wonden en infecties
De antiseptische kwaliteiten in Cipres olie komen door de aanwezigheid van kamfeen, een belangrijke component. Cipres olie behandelt de wond zowel extern als interne en voorkomt infecties omdat de olie anti-microbiële eigenschappen heeft die de groei van de bacteriën remt. Cipres olie kan gebruikt worden als cosmetisch ingrediënt in zeep vanwege zijn vermogen om bacteriën te doden op de huid. Het wordt dan ook gebruikt om zwerende puistjes te behandelen.

Onrustige benen
Door anti spasmodische eigenschappen in de Cipres olie remt het krampen en trekkende spieren. Denk dan aan onrustige benen waarbij Cipres olie in sommige gevallen zeer gunstig kan werken. Veel mensen ondervinden erg veel last van onrustige en door slapeloosheid kan het hun dagelijkse leven enorm beheersen. Bij lokaal gebruik van een druppel cipres olie kun je wellicht al baat hebben en  vermindert het krampen en verhoogt de olie de bloedcirculatie. Meng 2 druppels Cipres olie samen met twee druppel draagolie en wrijf dit uit over je benen om rust te brengen.

Cipres als natuurlijke reiniger
Cipres olie is een diureticum. Dit betekent dat het de afgifte van water door de nieren bevordert. Het gevolg hiervan is dat we vaak moeten plassen. Het verhoogt zweet en transpiratie waardoor het lichaam snel gifstoffen, overtollige zout en water afvoert. Dit kan gunstig zijn voor alle systemen in het lichaam. Hierdoor kun je acne en andere huidaandoeningen voorkomen die ontstaan door gifstoffen in ons lichaam.

Cipres de olie van van beweging en stroming
Cypres olie heeft een kalmerend effect en het leidt tot een rustige en ontspannen gevoel. Daarnaast werkt het ook stimulerend omdat het gevoelens van geluk en gemak kan geven. Dit kan vooral prettig zijn voor mensen die emotionele stress ondergaan en moeite hebben met slapen of recent trauma of shock ervaren hebben. Wanneer je Cipres essentiële olie wil gebruiken als een natuurlijke remedie voor angst voeg dan vijf druppels olie toe aan een warm bad of een diffuser. Het kan ook bijzonder nuttig zijn om Cipres olie ’s nachts te diffusen bij de behandeling van rusteloosheid of symptomen van slapeloosheid. Gebruik deze olie wanneer je het gevoel hebt de controle kwijt te zijn en die terug te willen vinden. Het geeft je vertrouwen en de stroming van het leven in beweging te zetten. Prachtig toch!

spataderen

Spataderen en cellulitis
Als laatste wil ik ook de spataderen niet overslaan omdat het voor ons vrouwen een probleem is waar wij niet vrolijk van worden. Naast dat het echt een lelijk gezicht is kunnen we er ook echt last van hebben.

Cipres olie heeft de mogelijkheid de bloedstroom te bevorderen. Spataderen treden op wanneer druk wordt uitgeoefend op de bloedvaten en aderen met als gevolg opeenhoping van bloed en bollende aderen. He bah wat klinkt dat allemaal naar… Volgens de National Library of Medicine kan dit worden veroorzaakt door zwakke vaatwanden. Dit verhoogt de druk in de bloedvaten, waardoor ze uitrekken en verbreden. Door toepassing Cipres etherische olie op de huid blijft het bloed goed stromen in de benen naar het hart en zullen spataderen verminderen. Meng de Cipres olie altijd met een draagolie 1 op 2 bij dagelijks gebruik op de huid.

Cypress olie kan ook helpen de verschijning van cellulitis of sinaasappelhuid op de benen, billen, buik en rug van de armen te verminderen. Cellulitis is vaak te wijten aan het vasthouden van vocht, zwakke collageen structuur en komt ook vaker voor bij zwaarlijvigheid. Omdat Cipres olie een diureticum is helpt het het lichaam te verlossen van overtollig water en zouten die kunnen leiden tot het vasthouden van vocht. Het stimuleert ook de bloedsomloop door het verhogen van de bloedstroom. Gebruik Cipres olie in dit geval net zo als bij de spataderen direct maar altijd verdund op de huid.

Tja en zo valt er nog zoveel meer te vertellen over Cipres olie, ben jij al overtuigd dat deze olie het waard is om aan je collectie toe te voegen?

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor je gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons een introductieklas om je voor te laten lichten zodat je leert hoe je essentiële oliën in kunt zetten. De basis workshop heet “Het Natuurlijke Medicijnkastje”.  Interesse? KLIK HIER!

Ga nooit zomaar zelf experimenteren met essentiële oliën maar raadpleeg een Aromatherapeut. Je kunt bij mij een afspraak of consult boeken via mijn praktijk website!

Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte.

*De product informatie is niet bedoeld om ziektes te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. Lees onze disclaimer!

Geef een reactie