Geranium, pelargonium graveolens, olie van liefde en vertrouwen

Wat houd ik toch van de geur van de Geranium, het is een zachte warme geur een beetje zoals een roos ruikt. De essentiële olie die wij gebruiken komt van de bladeren en is gewonnen via stoomdestillatie. De Geranium olie wordt onder anderen veel gebruikt in huidverzorging producten. Omdat deze olie een samentrekkende werking heeft, verstevigt deze olie de huid en gaat het huidveroudering tegen. Een anti-rimpel olie dus. geranium_pelagonium_graveolens

Algemeen gebruik Geranium olie

 • schaaf- en snijwondjes
 • ondersteuning voor de lever, blaas, alvleesklier en nieren
 • hormonale disbalans
 • laag libido
 • emotionele balans

Geranium de olie van de liefde en van vertrouwen

Ik ben zo ontzettend van deze olie gaan houden na mijn auto ongeluk (ongelukje) eerder dit jaar. Ik voelde me ontzettend schuldig en zat onzeker in de auto. Ik moest het vertrouwen weer terug vinden in mezelf. Deze olie heeft me hierbij geholpen. Ik had de olie in een rolletje bij me, steeds als me onzeker voelde smeerde ik de olie aan de binnenkant van mijn polsen en rook er aan. Ik had de olie gemengd met een draagolie. Wanneer ik er aan rook kreeg ik een warm gevoel van vertrouwen. Na verloop van tijd merkte ik dat ik steeds minder vaak de olie gebruikte. Tijd heelt alle wonden maar ik geloof oprecht dat de Geranium olie dit proces versneld heeft en ik weer vol zelfvertrouwen achter het stuur zit. Het was een ONGELUK niets meer en niets minder! love_trust In het boekje Emotions & Essential Oils kun je alles over essentiële oliën vinden en de emoties die bij de oliën horen.

Zelf deodorant maken

Je kunt Geranium olie ook perfect gebruiken in, door je zelf gemaakte deodorant. Hier volgt het recept:
 • 3 eetlepels baking soda (zuiveringszout)
 • 3 eetlepels maïzena
 • 2 eetlepels biologische geurende kokosolie
 • 6 druppels geranium olie
Smelt de kokosolie in een pannetje en roer daarna de baking soda en maïzena erdoor tot een gladde massa, het is direct klaar voor gebruik, je hebt je eigen deodorant gemaakt met volledig natuurlijke producten.

De geur van een bloemenzee in je huis

Mijn favoriete geur in huis is toch die van bloemen, ik mag dan ook heel graag een mix van de volgende verschillende oliën in mijn diffuser (aroma verspreider) doen.
 • 2 druppels Geranium
 • 2 druppels Scharlei (Clary Sage)
 • 2 druppels Lavendel
 • 2 druppels Patchouli
We kunnen nog heel veel over deze heerlijk geurende olie vertellen met zijn prachtige therapeutische werkingen. We adviseren je heel graag wanneer je een workshop bij ons volgt. Wij geven de basis workshop over essentiële oliën altijd gratis en vrijblijvend, we nodigen iedereen van harte uit op onze verschillende locaties. Ook komen we graag op uitnodiging een workshop verzorgen. Deze duurt ongeveer twee uur. Bekijk onze kalender voor de verschillende data of stuur ons een berichtje wanneer je ons wilt uitnodigen.

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid! Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. De basisklas heet “Het Natuurlijke Medicijnkastje”. Ik geef deze workshop gratis en vrijblijvend in Wijhe, klik hier om je aan te melden. Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl. Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl). Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden. doterra

Geef een reactie