Cassia gebruiken in de gezellige decembermaand

Cassia een heerlijke zoete warme geur. Het nieuwe jaar staat al weer bijna voor de deur maar we gaan er eerst nog even een hele mooie en gezellige december maand van maken. Ik zie hier en daar al kerstverlichting in de straat hangen en een aantal vrienden van ons hebben de kerstboom al staan. Wij vieren eerst nog even Sinterklaas voor de kleintjes in onze omgeving en dan gaan wij dit jaar ook het huis in kerstsfeer brengen. Voor de kerst zijn we al weer aan het bedenken welke heerlijke gerechten we dit jaar op tafel kunnen gaan zetten. De geur van Cassia hoort voor mijn gevoel daar zeker bij. Denk dan aan een heerlijke glühwein, een pompoenrecept maar ook wanneer je koekjes bakt is een druppel Cassia olie een waardevolle en heerlijke toevoeging.

Cassia, Wilde Sinaasappel suiker scrub

Ik heb een leuke recept gevonden voor een heerlijke scrub. Deze scrub is lekker simpel te maken en heeft maar vier ingrediënten:
 • Suiker
 • Olijfolie
 • Cassia olie
 • Wilde Sinaasappel olie
Het verschil tussen Kaneel en Cassia en de therapeutische werking hiervan heeft Leonie al eens heel mooi beschreven in een eerder blog. cassia

Honing en Cassia

Honing en Cassia een perfecte combinatie voor onze gezondheid. Ik ben afgelopen weekend bij een imker geweest waar ik weer eens mocht luisteren naar de prachtige verhalen over de bijen. Het begin van onze voedselketen en o zo belangrijk voor onze planeet en alles wat er leeft. Een bij leeft maar 46 dagen daarna is hij versleten omdat hij zo hard gewerkt heeft. Ik koester deze mooie insecten omdat ik weet dat zo hard werken, ook voor onze gezondheid. Honing is ook bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen, naast dat het vol voedingsstoffen zoals:
 • Aminozuren
 • Vitamine C
 • Riboflavine
 • Niacine
 • Vitamine B6
 • Foliumzuur
 • Calcium
 • Ijzer
 • Magnesium
 • Fosfor
 • Kalium
 • Zink
Dr. Axe heeft ook enorm veel geschreven over Cassia, neem ook eens een kijkje op zijn website en lees over de voordelen van Cassia en honing.

Thee met honing en Cassia

Maak voor jezelf een heerlijke kop thee. Meng een theelepel rauwe honing met een druppel Cassia. Voeg warm water toe en je thee is klaar. Heerlijk en gezond!

De olie van zelfverzekerdheid

Cassia brengt blijheid en moed voor hart en ziel, het is een prachtige olie voor de verlegen en timide mens. Het helpt degenen die terug houdend zijn en zich proberen te verbergen. Wanneer een persoon het vervelend vindt om in de belangstelling te staan kan de Cassia olie zelfverzekerdheid bieden.

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid! Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. De basisklas heet “Het Natuurlijke Medicijnkastje”. Ik geef deze workshop gratis en vrijblijvend in Wijhe, klik hier om je aan te melden. Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl. Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl). Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden. doterra

Geef een reactie