AromaTouch techniek

aroma_touch_massage_techniek

Afgelopen zaterdag was het zover, Leonie en ik hebben de Aromatouch techniek van doTERRA geleerd onder leiding van Emmanuelle Bourbon uit Engeland. Om 9.30 uur werden we verwacht in Rijswijk. We moesten handdoeken, makkelijke kleding en onze lunch meenemen. Zestien enthousiaste mensen waren aanwezig om deze unieke Aromatouch techniek te leren en we hadden er enorm veel zin in.

Emmanuelle heeft meer dan 20 jaar ervaring in de Spa & Wellness industrie en heeft met de topmerken voor huidverzorging gewerkt. Ze was Directeur Trainingen van de Amerikaanse markt voor een Frans huidverzorgingsbedrijf. Ze heeft een aantal van de meest prestigieuze Spa’s in Londen geleid.

aroma_touch_massage_doterra

Nadat Emmanuelle zich had voorgesteld kregen we middels een powerpoint presentatie de techniek uitgelegd, vervolgens mochten we toekijken hoe Emmanuelle de Aromatouch techniek voor deed bij één van de deelnemers. De Aromatouch techniek is geen massage om spieren los te maken, het is een techniek om de oliën te verspreiden over de rug, schouders, nek en de voeten en te zorgen voor een optimale en diepe werking. De oliën van doTERRA hebben, zoals we weten, een helende werking en iedere olie werkt op een eigen manier. We kunnen de Aromatouch techniek dan ook in vier gedeelte indelen namelijk: stressmanagement, ondersteuning van het immuunsysteem, ontstekingsremmend en spierontspannend en het laatste gedeelte de homeostase (het in evenwicht houden van voedings- en afvalstoffen in een cel). Deze techniek is in principe geschikt voor iedereen en door de zachte manier van behandelen ook heel fijn en geschikt voor mensen met reuma, chronische pijnen, burn-out, stress enzovoort.

Na een lunchpauze mochten we in groepjes van drie gaan samenwerken, één persoon onderging de behandeling, één gaf de behandeling en de ander keek toe en hielp de oliën aan te geven. Een perfecte manier om de Aromatouch techniek te leren en ervaren.

Onze persoonlijke ervaringen

Mariëlle: Ik  mocht als eerste in ons team beginnen om de behandeling te geven, het was al weer een lange tijd geleden dat ik een massage had gegeven. Wat een fijne ervaring om dit te mogen doen. Emmanuelle vertelde ons stap voor stap welke handelingen we hoe vaak moesten doen. Zo is het belangrijk te gronden zodat je de energie die je geeft tijdens de massage ook ontvangt. Degene die de Aromatouch ontving is tijdens de behandeling in slaap gevallen en had wel even de tijd nodig om te herstellen. Het is dan ook belangrijk na de behandeling water of thee te drinken zodat de afvalstoffen die loskomen snel het lichaam weer kunnen verlaten.

Leonie: Ik mocht als tweede de techniek toepassen op Mariëlle. Het voelde goed om deze behandeling te mogen geven. De oliën zijn op elkaar afgestemd wat ook voor degene die de behandeling geeft aangenaam werkt. De handelingen zijn zacht en langzaam en volgen elkaar in een logische volgorde op, het is fijn om te doen. Ik kan me voorstellen dat deze techniek ook heel fijn is voor mensen met (chronische) pijn. Tijdens deze ronde was het heel stil en Emmanuelle hoefde weinig aanwijzingen te geven, het enige wat ik persoonlijk wel miste was een muziekje maar dat komt bij mijn behandelingen helemaal goed.

Mariëlle: Ik heb de behandeling heerlijk relaxt ondergaan, Leonie is een ervaren masseuse dus echt even genieten! De behandeling duurt ongeveer 45 minuten en ik had moeite na de behandeling weer direct normaal te functioneren. Het koste me echt wel een half uur voor ik weer redelijk fit was. Ik adviseer mensen dus ook niet direct ’s morgens de Aromatouch te ondergaan. 

Leonie: Als laatste mocht ik dan eindelijk zelf de behandeling ondergaan, ik was heel benieuwd. Net zoals het geven is het ontvangen van de Aromatouch techniek heel prettig. Eerst let je nog op wat er gezegd en gedaan wordt, het was tenslotte een cursus en ik wilde niks missen, maar op een gegeven moment liet ik dat los en heb ik mij overgegeven aan de oliën en de zachte aanrakingen op mijn rug, hoofd en voeten. Na de behandeling moest ik even bijkomen, ik was wat loom, een klein beetje draaierig maar vooral heel relaxed. Eenmaal thuis was dat nog niet weg en heb ik niet veel meer gedaan, behalve heeeeeeel lekker geslapen.

We kunnen alleen nog maar zeggen dat als je de mogelijkheid hebt om een Aromatouch behandeling te ondergaan of, nog beter, de cursus te volgen……..DOEN! Het is echt een aanrader.

Wilt u de Aromatouch techniek ervaren neemt u dan even contact met ons op, wij zullen u dan zo nodig doorverwijzen naar een gecertificeerde Wellness Consulent van doTERRA bij u in de buurt.

[si-contact-form form=’1′]

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

 

Geef een reactie