Verzachtende samenstelling / Soothing blend / DeepBlue

Iedereen heeft weleens last van zijn spieren, bijvoorbeeld na het sporten, na een intensieve wandeling of na het klussen in huis. Ook gewrichtsproblemen (reuma, artritis, enz.) komen steeds vaker voor. Hiervoor gebruiken wij een oliemix met een aantal essentiële oliën die gecombineerd zijn om spieren en gewrichten te helpen tot rust te komen en te herstellen. Deze oliemix noemen wij in Nederland Verzachtende samenstelling, in het Engels wordt deze Soothing blend genoemd.

Deze oliemix is verkrijgbaar in een flesje van 5 ml maar ook in een tube (DeepBlue Rub) wat één van de eerste producten, naast de oliën, was die wij allebei zijn gaan gebruiken voor onder andere rug- en nekklachten. Wij kunnen niet meer zonder deze tube hier in huis!

Welke oliën zitten in de DeepBlue?

Deep Blue

Wintergroen – Wintergreen – Gaultheria procumbens
Omdat Wintergroen 99% methylsalicylaat bevat, wat cortisone-achtige eigenschappen heeft kan dit gunstig zijn voor reuma, artritis, tendinitis en andere klachten die gerelateerd zijn aan bot-, spier- en gewrichtsontstekingen.

Kamfer – Camphor
Is ontstekingsremmend en pijnstillend wat kan helpen bij pijn in het algemeen en spierpijn, verstuikingen, kneuzingen en bij reuma en artritis.

Pepermunt – Peppermint – Mentha Piperita
Kan een verzachtend en verkoelend gevoel geven bij klachten door reuma en artritis. Heeft ontstekkingsremmende eigenschappen bij beschadigde weefsels.

Blauwe boerenwormkruid – Blue Tansy
Is ontstekkingsremmend en pijnstillend en kan ook helpen bij een lage bloeddruk, reuma en artritis.

Duitse blauwe kamille – German Chamomile
Is pijnstillend, ontstekkingsremmend en een antioxidant wat kan helpen bij het verlichten van verstopping en artritis.

Kerrieplant – Helichrysum – Helichrysum Italicum
Is een krachtige ontstekkingsremmer die zelfs kan helpen ontstekingen in het hersenvlies te verminderen. Kan helpen bij het verbeteren van de functies van de bloedsomloop en het reinigen van het bloed. Het is een natuurlijk anti-griepmiddel.

Osmanthus
Heeft ontspannende en slijmoplossende eigenschappen.

Zowel de DeepBlue olie als de rub worden gebruikt voor spieren en gewrichten en kan je los van elkaar gebruiken. Wij vinden de rub wat makkelijker om zo even aan te brengen maar wanneer je de olie mengt met een draagolie zoals bijvoorbeeld kokos-, amandel- of jojobaolie kan je er ook goed mee masseren. Je mag de olie en de rub ook combineren voor een nog dieper effect.

Verzachtende samenstelling

Waarom is DeepBlue Rub goed voor spieren en gewrichten?

De Verzachtende samenstelling DeepBlue Rub is een crème, rijkelijk doordrenkt met een grote hoeveelheid essentiële oliën. De rub geeft gericht comfort aan vermoeide en pijnlijke gewrichten en spieren. Gecombineerd in een mix van essentiële oliën van natuurlijke plantenextracten en andere krachtige ingrediënten is Verzachtende samenstelling Rub een rustgevende crème die zowel verkoeling als warmte brengt aan de probleemgebieden.

Met 5 ml van de Verzachtende samenstelling essentiële oliemix van Wintergreen, Kamfer, Pepermunt, Blauwe Boerenworm-kruid, Duitse Kamille, Kerrieplant (Helichrysum) en Osmanthus is deze rub zeker een echte aanrader om in je sporttas, je medicijnenkastje of in de eerste hulpkit te hebben. De Verzachtende samenstelling Rub is een vermenging van de essentiële oliemix met een hydraterende, verzachtende crème die ervoor zorgt dat je huid zacht en niet vettig aanvoelt. Ook massagetherapeuten en sportbeoefenaars gebruiken de Verzachtende samenstelling Rub om zijn geweldige voordelen.

Wat zijn de eigenschappen van DeepBlue Rub?

 • Biedt tijdelijke comfort aan vermoeide en pijnlijke spieren en gewrichten
 • Ondersteunt de circulatie naar de spieren en gewrichten wanneer het gebruikt wordt als een middel bij massage
 • Samengesteld met de Verzachtende samenstelling kalmerende mix van essentiële oliën — bijna 5 ml essentiële olie per tube van 120 ml!
 • Bevat naast kamfer, menthol, eucalyptus, wintergroen en paprika, natuurlijke plantenextracten en andere krachtige ingrediënten
 • De hydraterende formule maakt de huid zacht en glad en is niet vettig zoals bij meeste andere middelen voor spieren
 • Deze rub crème bevat geen schadelijke ingrediënten met inbegrip van kunstmatige kleurstoffen, diethanolamine (DEA), formaldehyde donoren, parabenen, phtalaten, propyleen glycol, sodium laureth sulfate (SLES), sodium laurel natriumsulfaat (SLS), tolueen en triethanolamine (TEA)
 • Mentol biedt een verkoelend effect
 • Eucalyptus helpt de spieren en gewrichtsontstekingen tijdelijk te kalmeren
 • Wintergroen ondersteunt de circulatie en brengt warmte naar de aangedane gebieden
 • Capsicum Frutescens Fruit Extract verwarmd door het activeren van de warmte receptoren in het oppervlakte weefsel
Hoe gebruik je de DeepBlue Rub?
 • Gebruik de DeepBlue rub voor en/of na het sporten of bewegen
 • Masseer een hoeveelheid ter grootte van een erwt aan op de aangetaste spieren, gewrichten en ander oppervlakkige weefsel van het lichaam.
 • Herhaal indien nodig!
 • Vermijd direct contact met de ogen!
 • Gebruik met voorzichtigheid op gevoelige delen van de huid
 • Voor een meer intensievere gebruik, wrijf je Verzachtende samenstelling essentiële oliemix op de huid voordat je de rub aanbrengt
Veiligheidsvoorschriften
 • Alleen voor uitwendig gebruik!
 • Vermijd direct contact met de ogen.
 • Niet gebruiken op wonden of beschadigde huid.
 • Nadat men de Verzachtende samenstelling Rub heeft aangebracht op de huid mag het niet strak worden verbonden (spalken) of verwarmde pads worden gebruikt.
 • Wanneer na gebruik in een gebied verhoogde roodheid verschijnt, dien je het gebruik onmiddellijk te staken
 • Buiten bereik van kinderen houden om te voorkomen dat het per ongeluk kan worden ingeslikt. Bij inslikken dient u onmiddellijk medische hulp in te schakelen.
 • Let op!! Een kleine hoeveelheid, ter grootte van een erwt is voldoende om een halve rug mee in te smeren. Beter twee keer een kleine hoeveelheid smeren dan één keer (te)veel. Wees dus zuinig in het gebruik!
 • Let op!! Er zit Amandelolie in de Rub verwerkt dus mensen met een notenallergie moeten voorzichtig zijn of de oliemix gebruiken

Wij vinden het belangrijk om producten te gebruiken waar geen synthetische- of andere gifstoffen in zitten en ook de rub en oliemix van deze Verzachtende samenstelling is gemaakt van 100% natuurlijke producten. Dus heb je regelmatig last van spierpijn, rugklachten, een stijve nek, reuma of andere spier- of gewrichtsklachten dan mag een tube DeepBlue niet ontbreken in je huis.

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. De basisklas heet “Het Natuurlijke Medicijnkastje”. Ik geef deze workshop gratis en vrijblijvend in Wijhe, klik hier om je aan te melden. Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden. doterra

Geef een reactie