Oei, een koortslip op komst!

Een koortslip of eigenlijk koortsblaasjes worden veroorzaakt door het herpes simplex virus (HSV-1 virus). Het virus breekt uit in de vorm van met vocht gevulde blaasjes rond de lippen, neus of kin.

koortslip koortsblaasjes teatree Enjoil

Hoe ontstaan de koortsblaasjes?
Meestal krijgen we het virus al in onze kinderjaren, zonder dat we daar iets van merken. Het sluimert dan in ons lichaam, tot het door één van vele mogelijke factoren geactiveerd wordt, zoals een zwak immuunsysteem, zonnestraling of stress.

Wie krijgen koortsblaasjes?
Ongeveer 90% van alle mensen is drager van het virus, maar slechts bij 20% breekt het regelmatig, twee tot drie keer per jaar, uit in de vorm van een koortslip. Mannen en vrouwen kunnen er op elke leeftijd door getroffen worden.

Wat vergroot de kans op koortsblaasjes?

 • Zwak immuunsysteem
 • Verkoudheid of griep
 • Uitputting
 • Koud weer
 • Zonnestraling
 • Menstruatie
 • Hormonen
 • Koorts
 • Stress

Uw koortsblaasjes (koortslip) behandelen essentiële olie
Met TeaTree (Melaleuca) essentiële olie kunt u uw koortsblaasjes behandelen of voorkomen. Zodra u het voelt opkomen smeert u een druppel Teatree olie op de plek waar de koortsblaasjes opkomen. U herhaalt dit om de paar uur. Het resultaat is dat de koortslip snel weg zakt.

Wat zijn de eigenschappen van TeaTree (Melaleuca) olie

 • antibacterieel
 • antiviraal
 • anti-schimmel
 • herstellend

De TeaTree olie kan direct op de huid aangebracht worden. Er is heel veel onderzoek gedaan naar de medicinale werking van TeaTree. U kunt deze onderzoeken hier op uw gemak eens bekijken.

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

 

Geef een reactie