Oil pulling is niets nieuws, het is een eeuwenoud gebruik

Wat is oil pulling? Oil pulling is niets nieuws het is al eeuwenoud en komt oorspronkelijk uit de Ayurvedische geneeskunde. Onze mondholte bevat miljarden bacteriën, virussen, schimmels en andere parasieten met hun bijhorende afvalstoffen die veelal toxisch zijn. En net als in de rest van het spijsverteringsstelsel moet er een balans zijn tussen de goede en slechte micro organismen, vaak is die balans verstoord en hebben zich afvalstoffen opgehoopt. Deze afvalstoffen worden tijdens het spoelen door de olie opgenomen.

oil-pulling-doterra-enjoil-essentiële-olie

Hoe werkt oil pulling?

Neem een theelepel olie in je mond en spoel hiermee zo’n 15 tot 20 minuten zonder dat je de olie doorslikt of uit spuugt. Spoel de olie rustig  door je mond, trek en duw de olie tussen je tanden door, doe dit vooral zachtjes en rustig. Het is niet de bedoeling dat je kramp in je kaken krijgt, gebeurt dit wel dan spoel je te hard. Het is niet verstandig de olie door te slikken, je krijgt dan alle afvalstoffen in je lichaam, dit kan klachten verergeren. Na ongeveer 20 minuten spuugt je de olie in het toilet en trekt je direct door. Spuug de olie niet uit in de wasbak, dit is zeer onhygiënisch doordat alle bacteriën nu in die olie zitten. Wanneer de olie spierwit van kleur is heb je het goed gedaan. Hierna  direct je mond goed spoelen met lauw water daarna kunt je je tanden poetsen.

Oil pulling is een natuurlijke manier om het lichaam te ontgiften. Het kan veel klachten verhelpen of voorkomen. Bij voorkeur doet je dit wanneer je net bent opgestaan en nog voor je je tanden gaat poetsen. Oil pulling kun je gewoon doen tijdens het douchen of aankleden.

Welke olie kunt je hiervoor gebruiken?

Voor het beste resultaat gebruikt je een theelepel ongeraffineerde plantaardige, liefst biologische olie. Je kunt kiezen voor koudgeperste zonnebloem-, sesam- of kokosolie. Koudgeperste olie is beter, dit komt omdat wanneer er meer warmte vrij komt bij de persing er ook voedingsstoffen verloren gaan.

Welke resultaten kun je bereiken met oil pulling?

 • Gezonder tandvlees
 • Wittere tanden
 • Een slechte adem verdwijnt
 • Uw darmen gaan beter functioneren
 • Kan kiespijn laten vedwijnen
 • Verlicht bij migraine
 • Verbetert uw slaappatroon
 • U krijgt meer energie
 • Minder huidproblemen zoals acne
 • Minder last van allergiën
 • Gezondere luchtwegen, helpt bij astma
 • Kan eczeem verhelpen
 • Uw huid ziet er frisser uit

Essentiële oliën en oil pulling?

De ‘Beschermende samenstelling‘ olie mix staat er om bekend ontstekingen aan te pakken. Heb je dus last van ontstoken tandvlees of een ontsteking die dieper zit dan doet je er goed aan 2 druppels toe te voegen aan de olie in uw mond.

Tea tree (melaleuca) olie staat er om bekend een reinigende werking te hebben, bovendien heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem. Dit maakt deze olie dan ook zeer geschikt om toe te voegen aan de olie. Voeg 2 druppels toe aan de olie.

Kruidnagel (Clove) olie is meer dan een populaire specerij in de keuken. Het is favoriet onder genezers en gezondheidsbewuste mensen vanwege zijn vele bruikbare en helende eigenschappen. Kruidnagel is ook een sterke antioxidant en heeft een verdovende werking. Voeg 2 druppels toe aan de olie en je zal merken dat het de pijn verzacht.

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

 

Geef een reactie