Bloemenoliën

Bloemenoliën, ze zijn er van verschillende bloemen. Over het algemeen kunnen we zeggen dat bloemenoliën ons ontspanning en rust geven. Ze maken ons meer bewust van alles om ons heen waardoor we intenser genieten van het leven. Verder helpen bloemenoliën ons meer te uiten en onze sociale contacten te versterken. En kunnen we bloemenoliën misschien ook wel een beetje liefdesoliën noemen, veel van deze oliën helpen je in de liefde in welke vorm ook. Kortom met bloemenoliën wordt de wereld nog mooier!

bloemen_bloemenolien

Bloemtype

Als mens kan je ook, naast het wortel-, blad-, citrus-, kruiden-, hout- en zaadtype, een bloemtype zijn. Een bloemtype is vrolijk, creatief en houdt van luxe. Ze houden van mooie kleding en besteden veel aandacht aan hun uiterlijk. Zijn erg gericht op de buitenwereld waardoor ze gevoelig zijn voor teveel prikkels zoals muziek, het weer, geuren, stemmingen, meningen en kleuren. Ze laten zich ook graag verwennen en kunnen zich daar ook goed aan overgeven en intens genieten. Een bloemtype kan wel snel uit balans zijn en gebruikt dan graag bloemenoliën.

Chemie van bloemenoliën

In de meeste bloemenoliën komen esters voor. Esters hebben een krampstillende, rustgevende en verzachtende eigenschappen, zijn ontstekingsremmend en hebben een positieve uitwerking op stemmingswisselingen en hormonen.

Voorbeelden van bloemenoliën

Geranium – Helichrysum – Jasmijn – Kamille
Lavendel – Roos – Scharlei – Ylang Ylang

Geranium
– Olie van liefde en vertrouwen
– ‘Je hoeft niets te doen, laat je verwennen’

geranium_bloemenolien

Helichrysum
– Olie van pijn
– ‘Ik geef je de kracht en warm je om je te brengen bij je innerlijke werkelijkheid’

Jasmijn
– Olie van seksuele zuiverheid en balans
– ‘Laat je vallen, geef je over’

jasmijn_bloemenolien

Kamille (Roomse)
– Olie van geestelijk doel
– ‘Mild en zacht verbind ik je wonden’

kamille_bloemenolie

Lavendel
– Olie van communicatie
– ‘Ik was je schoon’

lavendel_bloemenolie

Roos
– Olie van goddelijke liefde
– ‘Liefde voorbij alle grenzen’

roos_bloemenolien

Scharlei
– Olie van duidelijkheid en visie
– ‘Sla je vleugels uit, heb vertrouwen, je kunt vliegen’

Ylang Ylang
– Olie van innerlijk kind
– ‘Laat je vallen en geniet’

ylang_ylang_bloemenolien

Toepassingen van bloemenoliën

  • In een (huis)parfum
  • In een crème of bodylotion
  • In een (massage)olie
  • In een aromasieraad zodat je er, wanneer je wilt, even aan kunt ruiken
  • Aromatisch in een aromavernevelaar
  • In koekjes of cake (roos, lavendel en ylang ylang)

Combineer ook gerust verschillende bloemenoliën met elkaar, ook hier geldt weer experimenteer en ontdek wat bij je past.

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Ga nooit zomaar zelf experimenteren maar raadpleeg een Aromatherapeut.

Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

Geef een reactie