Kruidnagel, Clove, Eugenia caryophyllata

Kruidnagel gebruiken we in de keuken maar wist je dat het grootste bestandsdeel van Kruidnagel eugenol ook in snoep en kauwgom zit? Toegevoegd voor de smaak en omdat het de mond reinigt.

Kruidnagel

De botanische familie van Kruidnagel zijn struiken en bomen. De olie wordt via stoomdestillatie gewonnen uit de ongeopende paarse bloemknoppen en stengels.

Eigenschappen van Kruidnagel olie

De Chinezen gebruiken Kruidnagel al veel langer tegen o.a. diarree, slechte adem en bronchitis. Van oudsher gebruiken wij het tegen huidinfecties, parasieten, spijsverteringsproblemen en kiespijn.

Het is bekend dat Kruidnagel ontstekingsremmend werkt en er zijn studies op het internet te vinden die dat ook bevestigen. Andere eigenschappen zijn pijnstillend, antiseptisch, antibacterieel, schimmelwerend en immuun verhogend.

Op emotioneel niveau helpt de Kruidnagel olie om op te komen voor jezelf, proactief te zijn, beslissingen durven te nemen ongeacht wat anderen daar van vinden. Patronen doorbreken en opkomen voor je eigen behoeftes.

Maar wees voorzichtig met deze olie. Inname van grote dosis voor langere tijd kan je spijsvertering nadelig beĆÆnvloeden en bij extern gebruik kan de huid overgevoelig reageren. Kruidnagel is een krachtige olie en het is aan te raden deze altijd te verdunnen met een draagolie (verhouding een op een). Bij kinderen onder de 6 jaar niet gebruiken en bij kinderen vanaf 6 jaar sterk verdunnen. Tijdens zwangerschap met voorzichtigheid gebruiken.

Kruidnagel olie voor de huid

Wie last heeft van een onrustige huid of acne kan voordeel hebben wij het gebruik van deze olie. Door zijn eigenschappen als hierboven beschreven, antibacterieel, ontstekingsremmend en antiseptisch heel goed in te zetten bij huidproblemen.

Maak een natuurlijke gezichtsreiniger met Kruidnagel olie. Mix 3 druppels Kruidnagel olie met 2 theelepels honing, eventueel Melaleuca (Tea Tree) olie toevoegen. Was hiermee je gezicht.

Kruidnagel olie tegen schimmels

Deze olie is goed in te zetten bij Candida en andere schimmels. Doordat Kruidnagel schimmelwerend is, anti parasitair en immuun verhogend werkt kan het een positief effect hebben.

Regel blijft dat je symptoom bestrijding kan doen maar beter is om tegelijkertijdĀ de oorzaak op te zoeken deze te behandelen.

kruidnagel hart

Kruidnagel olie tegen kiespijn

De Chinezen en Fransen gebruikten Kruidnagel olie al ruim 2000 jaar geleden tegen kiespijn of andere tandheelkundige infecties. Het verzacht de pijn en verminderd de infectie. Reuze effectief! Slechte adem en tandvlees problemenĀ verminderen ook bij gebruik van deze olie. Daarom zien we Kruidnagel ook wel in tandpasta verwerkt.

Tot slot

Let op!Ā Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiĆ«le oliĆ«n zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiƫle olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiƫle oliƫn en producten op basis van essentiƫle oliƫn dient op te volgen. Ga nooit zomaar zelf experimenteren maar raadpleeg een Aromatherapeut.

Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgenĀ like onze facebookpaginaĀ en blijf op de hoogte. Je kan je ookĀ registrerenĀ en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

Geef een reactie