Citroen, Lemon, Citrus limon

Citroen Lemon Citrus limon  doterra_citroen Citroenolie, ja eigenlijk kan ik dit best mijn favoriete olie noemen. Iedere maand gaat er bij mij wel een flesje van 15 milliliter doorheen. Natuurlijk gebruik ik de 100% natuurlijke essentiële olie zonder enige toevoeging. Puur, gezond en voor zo ontzettend veel doeleinden geschikt. Ik ga dan ook mijn Citroen geheimen met jullie delen.

Mijn citroen geheimen

Iedere morgen start ik met mijn eigen verzonnen detox, immuunboost drankje. Eens in de zoveel tijd pers ik een stuk of 6 citroenen uit en vries ik het sap in in ijsblokvormpjes. Dit doe ik ook met verse gember, het sap hiervan pers ik door mijn slowjuicer en het sap vries ik ook in, niet te grote ijsblokjes maken van de gember. Ik kan goed tegen pittig maar als je daar niet van houdt halve ijsblokjes hiervan maken. Verder kennen we allemaal misschien wel Kurkuma. Deze gebruik ik in poedervorm, ik zag toevallig afgelopen week voor het eerst bij de biologische winkel hoe verse kurkuma eruit ziet. Dat kan natuurlijk ook prima door de slowjuicer. Rauwe honing mag bij mij niet missen anders vind ik de smaak te heftig en dan nog de Citroenolie. Citroenolie wordt geperst van de schil van de citroenen en reinigt onze cellen. De olie die ik gebruik komt uit Griekenland en is 100% puur. Hij draagt het CPTG keurmerk dat garandeert dat er geen pesticide gebruikt zijn of dat de olie aangevuld is met enige andere stoffen.

Immuun boost, detox drankje

Het recept:
 • 1 groot glas
 • flinke theelepel honing
 • halve theelepel kurkumapoeder (door de honing roeren)
 • 1 ijsblokje citroensap
 • 1 ijsblokje gembersap
Vervolgens vul ik het glas tot de helft met koel water en vul het aan met gekookt water. Daarna gaan er nog 2 druppels citroenolie doorheen en 1 druppel zwarte peper olie (Black Pepper). Het wordt dus een lauw/warme drank dit doe ik omdat de therapeutische waarde van de essentiële olie verdwijnt als je er gekookt water op giet. En hoe makkelijk is het dat je het ook direct kunt drinken! detox_drank Waar is deze drank goed voor:
 • vitamine boost
 • verhoogt het immuunsysteem
 • ontstekingsremmend
 • natuurlijke detox
 • alkaliserend effect (zuurbalans)
Als je begint met dit drankje iedere dag, heb je een goede start! Het verwarmt ook heerlijk je lichaam. Op mijn aanrecht staat ook altijd een karaf met water en citroenolie, dit drink ik de gehele dag. Soms wissel ik af en neem ik een paar druppels Grapefruit of Sinaasappel olie. Het zorgt ervoor dat ik mijn vochthuishouding goed op peil hou en met een olie gaat me dat een stuk gemakkelijker af! Lees ons blog over waterdrinken!

Snoepen met citroen

Iets wat ik ook erg lekker vindt zijn de citroencakejes (bonbons vindt ik het)! Ik heb ze altijd en als ze bijna op zijn dan moet ik alles in huis hebben zodat ik ze gelijk weer kan maken. Echt mijn favoriete snoep! Gelukkig deelt niet iedereen mijn mening hoor dus ik heb ze vaak voor mezelf. Je moet dus echt van Citroen houden en ook van kokos!

Citroenbonbons

Het recept: Ingrediënten voor ± 10 stuks – 125 gram blanke witte notenpasta – 5 eetlepels gesmolten kokosolie – Sap van een hele citroen – 1 eetlepel (rauwe) honing – 2 eetlepels geraspte kokos Essentiële olie 10 – 15 druppels citroen olie naar smaak citroen_bonbon Bereiding
 • Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles tot een romige massa
 • Verdeel het mengsel over 10 papieren of silliconen cupcakevormpjes
 • Garneer met wat geraspte kokos
 • Laat de bonbons opstijven in de koelkast en bewaar ze ook in de koelkast
Jummie jummie, ik ga er gelijk eentje uit de koelkast halen!

Citroenolie in mijn keuken

Op mijn aanrecht heb ik een glazen sprayfles staan waar ik onder anderen mijn keuken mee reinig, de deuren en iedere vlek die ik maar tegenkom op mijn kleding krijgt ook een paar druppels citroenolie. Of het nu ketchup, sambal of een wijnvlek is de citroenolie haalt hem er uit. Ook stickers verwijderen gaat gemakkelijk of vieze handen en nare geurtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Vermijd gelakt hout daar wordt je niet vrolijk van of plastic. Als je zuivere 100% natuurlijk citroenolie in een platic bekertje druppelt zit er direct een gat in. Uit plastic water drinken met citroenolie is dat ook enorm ongezond!

Citroenolie en de therapeutische werking

Essentiële Citroenolie is een populaire krachtpatser en koud geperst uit de schil van de citroen, zodat zijn delicate en natuurlijke eigenschappen worden behouden. Citroen staat bekend om zijn krachtige reinigende werking, zowel aromatisch, uitwendig als inwendig. Citroen olie kan met vele andere oliën worden gemixt. Citroen in een ruimte verspreiden helpt de lucht te zuiveren en zorgt voor een stemmingsverhogend effect. Kan ook gebruikt worden om voorwerpen in huis te reinigen als een niet-giftig reinigingsmiddel. Gebruik een kwalitatief goede diffuser, zeker met citrusoliën zeer belangrijk. Citrusoliën kunnen het plastic aantasten en daardoor de geur en therapeutische werking teniet doen. Lees erover in ons blog over het gebruik van een diffuser.

Eigenschappen en toepassing

 • Heeft een positieve invloed op het spijsverteringssysteem, het immuunsysteem, het ademhalingssysteem
 • Heeft reinigende eigenschappen voor lichaam (in- en uitwendig) en in het huishouden
 • Wrijf een paar druppels aan de onderkant van de voeten
 • Rechtstreeks aanbrengen op het probleemgebied
 • Doe een paar druppels in water of een lege capsule
 • Diffuse aromatisch of breng aan op de handpalm en inhaleer
 • Kan huidirritatie veroorzaken. Vermijd direct zonlicht de eerste 12 uur na gebruik op de huid

Hoe te gebruiken

 • kan aromatisch worden toegepast
 • kan direct op de huid worden toegepast
 • kan inwendig worden gebruikt
 • kan zonder eerst te verdunnen op de huid worden aangebracht

Suggesties voor gebruik bij:

Bij ontsmetten van lucht en oppervlakte, bloedarmoede, antioxidant, astma, gebalanceerde pH waarde, verlaagt de bloeddruk, bloedzuiverend, kanker, vermindert cellulitis, verkoudheid, ontgifter, spijsvertering, verhoogt de energie, voedselvergiftiging, jicht, ondersteunt het immuunsysteem, infecties(schimmel & viraal), lever, stress, voor het lymfatisch systeem, zwellingen, verbetert het geheugen, verhoogt de gemoedstoestand, chronische spierpijn, parasieten, keelpijn en weefselherstel

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid! Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. De basisklas heet “Het Natuurlijke Medicijnkastje”. Ik geef deze workshop gratis en vrijblijvend in Wijhe, klik hier om je aan te melden. Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl. Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl). Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden. doterra

Geef een reactie