Pepermunt, Peppermint Mentha piperita

Pepermunt, Mentha piperita

pepermnt1 Pepermunt wie is er niet groot mee geworden! We drinken Pepermunt thee en nadat we in een restaurant gegeten hebben krijgen we regelmatig een pepermuntje. Dat is niet omdat we uit onze mond ruiken maar om onze maag rustig te houden. Pepermunt heeft een rustgevende werking op onze spijsvertering. Pepermunt is ook enorm populair om zijn veelzijdigheid in gebruik, van tandpasta tot kauwgom om de adem te verfrissen. Als essentiële olie kan Pepermunt ook zeer effectief werken bij hoofdpijn, is zeer nuttig om de ademhaling te vergemakkelijken en als hulp bij een opgeblazen gevoel. Bij hoofdpijn smeer je een druppel olie over je voorhoofd/slapen of waar je hoofdpijn vandaan komt. hoofdpijn Pas op met Pepermunt bij je ogen. Het is zeer scherp en kan daar flink irriteren. Mocht je toch per ongeluk Pepermuntolie in je ogen krijgen dan nooit met water proberen te verwijderen. Een olie mengt alleen met een andere olie, gebruik een draagolie zoals kokosolie of olijfolie om de Pepermunt te verwijderen uit je ogen.

Pepermunt hoe gebruik ik het?

De olie die wij gebruiken is  100% natuurlijk, biologische geteeld en bevat geen toxische stoffen. De CPTG goedgekeurde olie is wel 50 tot 70 keer sterker dan blaadjes munt. Deze olie is ook geschikt voor consumptie, je kunt er bijvoorbeeld thee van maken. Omdat de olie zo veel sterker is dan de blaadjes munt is vaak een druppel op een mok thee echt te sterk. Voor oliën met zo’n sterke smaak gebruik ik een satéprikker die ik eerst in de olie doop en daarna door mijn water roer. Dit is vaak al genoeg en geeft een heerlijke geur waar we onze focus van terug krijgen en het opent ook gelijk onze sinus. In de diffuser is een mix van 2 druppels Pepermunt met 3 druppels Wilde Sinaasappel dan ook een heerlijke mix waar je vrolijk en alert van wordt.

Mieren en spinnen

Zodra bij mij in het voorjaar de deuren weer de hele dag open gaan, zijn bij ons in Almere ook de mieren weer zeer actief. In het verleden kwamen deze mieren ook gerust een kijkje nemen in mijn keuken, dit vond ik echter een zeer vervelend probleem! Tegenwoordig druppel ik de Pepermunt olie langs onze voor- en achterpui en de mieren vinden het niet zo gezellig meer in mijn huis. In mijn tuin maken ze de mooiste gangenstelsels onder de bloempotten en daar heb ik ze veel liever. Spinnen houden ook niet van Pepermunt. Voeg aan een sprayfles water een paar druppels Pepermunt olie toe en spray in de buurt van spinnen. Ze zullen een ander huis gaan zoeken.

Oververhitting

In de zomer wanneer het erg warm is of bij overmatig zweten kun je  2 druppels van de Pepermunt olie door je handen wrijven en in je nek uitsmeren. Het zal onmiddellijk verkoelend werken. Denk ook aan opvliegers. Bij koorts kun je de Pepermunt olie onder je voeten smeren om je lichaamstemperatuur te laten dalen.

Eigenschappen:

  • Heeft een positieve invloed op het spijsverteringsstelsel, het zenuwstelsel, het ademhalingssysteem, spieren, botten en de huid
  • Helpt goed bij verstopte neusholten tijdens verkoudheid
  • Kan de lichaamstemperatuur laten dalen, denk aan koorts
  • Voorzichtig met gebruik tijdens de zwangerschap en bij hoge bloeddruk
  • Geeft een frisse adem

Toepassing:

  • kan aromatisch worden toegepast
  • kan direct op de huid worden toegepast
  • kan inwendig worden gebruikt
  • bij een gevoelige huid eerst verdunnen met een draagolie

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid! Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. De basisklas heet “Het Natuurlijke Medicijnkastje”. Ik geef deze workshop gratis en vrijblijvend in Wijhe, klik hier om je aan te melden. Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl. Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl). Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden. doterra

Geef een reactie