Opvliegers en menstruatie klachten natuurlijk behandelen met essentiële oliën

Opvliegers als je in de overgang zit

Een vrouw komt zo rond haar vijftigste levensjaar in de overgang, ons vruchtbare leven komt dan ten einde en de hormonale balans van het lichaam verandert. Niets lijkt me zo vervelend als de opvliegers die hierbij horen. Zelf ken ik het gevoel niet maar om mij heen hoor ik nu ik dichter “de leeftijd” nader wel steeds vaker dat dit echt geen pretje is…. Essentiële oliën kunnen helpen je lichaam hierin te ondersteunen.

PMS en menstruatieklachten

Maandelijks ondervinden veel vrouwen heftige klachten tijdens hun menstruatie, dit kan je dagelijkse werkzaamheden behoorlijk beïnvloeden. Denk dan aan misselijkheid, krampen, rugpijn, soms uitstraling naar je benen. Moodswings door de hormonale disbalans, we kunnen er niks aan doen maar het is er soms. De opmerking: “Je bent zeker weer ongesteld”.  Vreselijk maar ja, het is wel waar.

moodswings_hormonen

Samenstelling voor vrouwen tijdens hun maandelijkse cyclus

Deze samenstelling is een melange van 100% natuurlijke en pure essentiële oliën die van oudsher gebruikt worden om de hormonen in evenwicht te brengen. Je kunt met deze mix de symptomen van PMS en de overgangsfasen van de menopauze ondersteunen en wellicht verminderen.

De ‘Samenstelling voor vrouwen tijdens hun maandelijkse cyclus’ is een mix van Scharlei, Lavendel, Bergamot, Kamille (Roman), Cederhout, Ylang ylang, Geranium, Venkel, Wortelzaad olie, Palmarosa en Vitex. Deze oliemix zorgt voor een tijdelijke onderbreking van krampen, misselijkheid, opvliegers, en de emotionele schommelingen.

In een roller is deze samenstelling van essentiële oliën handig om over je buik te rollen om de olie te verdelen.

Eigenschappen:

  • Ondersteunt bij symptomen geassocieerd met hormonale ongemakken of PMS
  • Helpt hormonen in evenwicht te houden
  • Levert een tijdelijke onderbreking van krampen, misselijkheid, opvliegers en emotionele schommelingen

Toepassing:

  • Aromatisch: gebruik drie tot vier druppels in de diffuser
  • Smeer op voeten of drukpunten om een hormonaal evenwicht te ondersteunen
  • Topical: een of twee druppels smeren op de huid
  • Bij menstruele ongemakken, wrijf de olie op de buik
  • Verdun met bijvoorbeeld kokosolie wanneer de huid gevoelig is

Rugpijn tijdens je menstruatie

Sommige vrouwen hebben lage rugpijn tijdens hun menstruatie, dit komt vanuit de darmen. Hiervoor kun je ‘Spijsverteringssamenstelling’ gebruiken en op je onderrug 2 druppels verdelen. Meestal binnen een paar minuten zullen deze klachten verminderen of verdwijnen.

Wil jij meer informatie dan kun je ons hiervoor contacten, wij helpen je graag op weg!

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

doterra

Geef een reactie