Jeneverbes olie helpt bij blaasontsteking en nachtmerries?

Jeneverbes olie (Juniper Berry) essentiële olie heeft een rijke geschiedenis en biedt mogelijk veel therapeutische voordelen. Jeneverbes olie fungeert als een natuurlijke reiniger voor ons lichaam, zowel bij intern als extern gebruik. jeneverbes

Jeneverbes (Juniper Berry)

Jeneverbes olie (Juniperus communis) is een stoom gedestilleerde olie uit de bessen en naalden van de jeneverbesplant. De beste oliën zijn afkomstig uit Bulgarije en hun inheems gebied. De jeneverbes heeft drie jaar nodig om te rijpen. De geur van de olie vind ik heerlijk zoet en aangenaam, het ruikt naar bos en heeft een kruidige en frisse aroma. Omdat ik de laatste tijd in mijn omgeving mensen hoor over blaasontsteking, soms chronisch wilde ik me eens gaan verdiepen hoe andere mensen dit probleem met 100% natuurlijke essentiële oliën proberen op te lossen. Lang geleden heb ik zelf last gehad van een urineweg infectie. Via de huisarts kreeg ik antibiotica voorgeschreven. Ondertussen weten we wel dat antibiotica in veel gevallen niet werkt en ronduit slecht is voor ons lichaam. Gaandeweg laten we ons steeds meer voorlichten hoe we ons lichaam kunnen genezen met wat de natuur ons schenkt. Een hele goede ontwikkeling! Dit wil absoluut niet zeggen dat je niet naar je huisarts moet gaan wanneer je klachten hebt. De diagnose is als eerste belangrijk en daarna kun je altijd nog beslissen hoe je je klachten wilt (laten) behandelen. Hieronder de informatie die ik verzameld heb over de Jeneverbes. Juniper Berry ondersteunt mogelijk bij  nier- en urinewegklachen, tevens kan deze olie gunstig werken bij huidproblemen zoals acne. De geur heeft een kalmerend effect en wordt daarom ook wel gebruik bij spanning en stress. Jeneverbes heeft een reinigende en zuiverende werking in de lucht wanneer u deze olie diffuust.

De eigenschappen van de Jeneverbes:

  • Antiseptisch
  • Krampstillend
  • Samentrekkend
  • Reinigend
  • Detoxer
  • Urineafdrijvend
  • Stimulerend

Hoe gebruik je de olie?

  • Voeg 1-2 druppels Jeneverbes olie toe aan een glas water voor een natuurlijke reiniging.
  • Breng 1 druppel (eventueel verdunt met een draagolie) aan op de problematische huid om ​een gezonde teint te bevorderen.
  • Diffuse 3-4 druppels met eventueel een citrus olie om de lucht te zuiveren en stress te verminderen.

Nachtmerries

Jeneverbes olie (Juniper Berry) wordt ook wel de “olie van de nacht” genoemd. Deze kan zeer effectief werken bij degene waarbij hun nachtrust wordt verstoord door nachtmerries of angsten. Diffuse in de slaapkamer voor en tijdens het slapen. Voeg 2 tot 4 druppels toe aan het water in de diffuser. 1 of 2 druppels op je kussen of pyjama kan ook zeer effectief werken. nachtmerries

Blaasontsteking en urineweginfecties

Meng 2 druppels draagolie met 1 druppel Jeneverbes olie, smeer deze over de blaas en de urinewegen meerdere malen per dag. Een capsule innemen met 2-3 druppels Jeneverbes olie behoort ook tot de mogelijkheden.

Overige klachten en gebruik:

Acne Gebruik 1-2 druppels jeneverbes essentiële olie en voeg deze toe aan 2 theelepels draagolie (kokosolie) en smeer dit op je gezicht nadat je huid gereinigd is. Alcoholisme Gebruik 1-2 druppels in de palm van je hand, wrijf je handen samen, en snuif de geur op voor ongeveer 30 seconden. Herhaal dit meer meerdere keren per dag of wanneer je geconfronteerd wordt met de drang om te drinken. Alzheimer Gebruik 1-2 druppels dagelijks op de onderkant van je voeten of verdeel in je nek. Kijk ook eens naar sandelhout en wierookboom (Frankincense), die zeer bekend staan bij de ondersteuning van de ziekte van Alzheimer. Angst Diffuse zo vaak als je wilt. Plaats 1-2 druppels in de palm van je hand, wrijf je handen samen, en snuif de geur maximaal 30 seconden op. Dit mag meerdere keren per dag. 2 tot 4 druppels in een diffuser behoort ook tot de mogelijkheden. Artritis Masseer 1-2 druppels op het pijnlijke gebied indien nodig of gedurende de dag. Zilver Spar (White Fir) en Gember (Ginger) kunnen ook nuttig zijn. Dermatitis Neem een draagolie zoals kokosolie. Meng 1 druppel Jeneverbes olie met 2-3 druppels draagolie, masseer de olie over de pijnlijke plekken, 1 tot 2 keer per dag. Detoxen Masseer de reflex punten van de voeten dagelijks, of overweeg het toevoegen van 2-3 druppels in een capsule om deze in te nemen. Eczeem Meng 1 druppel Jeneverbesolie met 2-3 druppels draagolie en masseer de aangedane plek in, 1 tot 2 keer per dag. Overweeg een draagolie zoals kokosolie bij een gevoelige huid of als je nog nooit de oliën hebt gebruikt. Keelpijn Maak een stoombad van heet water met 3 druppels Jeneverbes en 3 druppels Kruidnagel. Voeg de Kruidnagel olie en Jeneverbes olie in een grote kom gekookt water. Drapeer een handdoek over je hoofd en maak een ​​tentje over de kom. Ontspan en adem de geurende stoom rustig door je mond voor ongeveer 5 minuten. Nierinfectie en nierstenen Meng 1 druppel Jeneverbes olie met 2-3 druppels draagolie, masseer de olie over de nieren en urinewegen, meerdere malen per dag. Twee keer per dag 2-3 druppels innemen met een capsule kan ook helpen. Nachtmerries Diffuse voor en tijdens het slapen of druppel 1 of 2 druppels op het kussen of pyjama. Tinnitus Tinnitus is er in vele gradaties en een moeilijk aan te pakken probleem. Jeneverbes is het proberen waard. Probeer ook eens deze olie te mengen 1 op 1 met Kerrieplant olie (Helychrisum) Masseer 1-2 druppels rond de oren (niet in de oren) 1-2 maal daags of naar behoefte.

100% natuurlijk oliën zijn krachtig!

100% pure en natuurlijk essentiële oliën zijn hele krachtige oliën omdat ze zo puur en natuurlijk zijn! Ons advies is om de oliën te mengen met een draagolie, zoals Kokos-, Amandel-, Jojoba- of een andere olie wanneer je een gevoelige huid hebt. Wanneer je de olie verdunt doet dit niks af aan de werking van de olie, je bent nog zuinig in gebruik ook. Overmatig gebruik van essentiële olie kan lijden tot overgevoeligheid, bultjes en jeuk kunnen hiervan het gevolg zijn. Onder de voeten is de meest veilige vorm van smeren omdat de huid daar veel dikker is. Wil je de olie toch puur gebruiken? Weet dan welke oliën heet zijn en test altijd de gevoeligheid van je huid door een klein beetje aan te brengen.

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid! Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. De basisklas heet “Het Natuurlijke Medicijnkastje”. Ik geef deze workshop gratis en vrijblijvend in Wijhe, klik hier om je aan te melden. Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl. Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl). Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.
doterra

Geef een reactie