Genieten van onze seizoenen en van essentiële oliën in de diffuser

Ik kan zo genieten van onze seizoenen. Ieder jaargetijde heeft wel iets. Heerlijke koude zonnige winterdagen, de bloei in het voorjaar, warme zomerdagen en dan nu de herfst met prachtig verkleurde bomen. Je ruikt de herfst en ik ruik mijn essentiële oliën. Nu we weer meer binnen zijn heb ik vaker de diffuser aan en genieten we van de heerlijke aroma.

diffuser_essentiele_olie

In ons eerdere blog hebben we al beschreven waarom wij een diffuser gebruiken en wat de voordelen zijn.

Ik vind het fijn om de diffuser aan te hebben in onze slaapkamers voor of tijdens het slapen, in mijn kantoor terwijl ik aan het werk ben, thuis in mijn woonkamer of in mijn keuken na het koken. Je kunt je afvragen wat ik dan gekookt heb…

Welke essentiële olie gebruiken we in de diffuser?

Dat is een hele interessante vraag. Ik vind het fijn om iedere keer weer iets anders te ruiken. Kan van mijn stemming afhangen, waar ik ben of wat ik wil bereiken.

pinterest

Misschien vind je het leuk om ‘recepten’ op te zoeken? Mijn inspiratie bron is vaak Pinterest.

Hieronder geef ik jullie alvast wat ideeën, vooral de Immune Support is in deze tijden goed te gebruiken.

Winter Diffuser Blends

winter-blends

Lastig te lezen hierbij een print versie: winter-diffuser-blends

Het schoonmaken van een diffuser

Officieel zeggen ze dat je de diffuser iedere keer moet schoonmaken na gebruik. Heel eerlijk…dat doe ik niet. Wel gebruik ik gedestilleerd water zodat er minder kalk aanslag achterblijft in het apparaat. Mijn werkwijze is dat ik het apparaat schoon maak wanneer ik andere oliën wil gebruiken dan die erin hebben gezeten. Met een droge tissue wrijf ik het reservoir schoon en droog.

Een keer per maand maak ik de diffuser goed schoon om vuil en olieresten te verwijderen. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen maar liever pure alcohol, witte azijn of gewoon water. Zachtjes met een watje het reservoir schoon wrijven en eventueel met een wattenstokje de moeilijke hoekjes maar wees voorzichtig en doe het met beleid. Let op bij het weggooien van water uit het reservoir dat je deze niet in de luchtuitgang/verstuiver giet want dat beschadigt het apparaat.

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Ga nooit zomaar zelf experimenteren maar raadpleeg een Aromatherapeut.

Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

Geef een reactie