ADHD welke natuurlijke remedies

ADHD ADHD, wekelijks krijgen wij vragen over ADHD en vraagt men ons om advies. Het is een groot probleem voor veel kinderen. Wat ik in de afgelopen twee weken heb gemerkt is dat de kinderen zelf niet meer de voorgeschreven medicatie willen gebruiken en liever over stappen op een natuurlijke behandeling.

Waar staat ADHD eigenlijk voor?

Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) en attention deficit disorder (ADD) zijn neurologische en gedrag gerelateerde aandoeningen die problemen veroorzaken zoals concentratiestoornissen, impulsiviteit en overmatig energie. Personen met ADHD hebben niet alleen een uitdaging om zich te concentreren, maar ook een uitdaging om stil te kunnen stilzitten. Personen met ADHD zijn meestal meer storend voor de omgeving dan mensen met ADD. ADHD begint vaak bij de leeftijd van zeven, maar kan doorlopen in tienerjaren en zelfs wanneer men volwassen is.

Oorzaken van  ADHD / ADD

Volgens de National Institute of Mental Health van de NIH, neemt “het aantal kinderen die worden gediagnosticeerd met ADHD toe”. Uit de meeste onderzoeken blijkt dat de toename van ADHD direct wordt gekoppeld aan het voedsel dat we eten. Uit verschillende internationale studies blijkt dat ADHD genetische gelinkt is. Daarnaast spelen omgevingsfactoren en voeding in veel gevallen mee en kunnen de symptomen verergeren. Bij voeding denk dan vooral aan geraffineerde suiker, kunstmatige zoetstoffen, voedingstekorten, conserveringsmiddelen en voedselallergieën dit zijn allemaal oorzaken van ADHD / ADD.

Symptomen van ADHD / ADD

De ernst van de symptomen kunnen sterk variëren van individu tot individu, afhankelijk van de omgeving, voeding en andere factoren. Symptomen bij kinderen:
 • Moeite met concentreren en verminderde aandacht
 • Makkelijk afgeleid
 • Snel verveeld
 • Moeite met het organiseren en uitvoeren van taken
 • Niet luisteren
 • Moeite met volgen van instructies
 • Onrustig gedrag, tollen
 • Extreem moeilijk vinden om stil of zachtjes te doen
 • Ongeduldig
adhd_boosheid Symptomen bij volwassenen:
 • Moeite zich te concentreren en zich te concentreren op een taak, project, of een gesprek
 • Overweldigende emotionele en fysieke rusteloosheid
 • Frequente stemmingswisselingen
 • Vatbaar voor woede en enorm temperamentvol reageren
 • Ongeorganiseerd
 • Lage tolerantie van andere mensen, situaties en omgeving
 • Instabiele relaties
 • Verhoogd risico op verslaving

Medicatie

De meest voorkomende behandeling van ADHD / ADD is het voorschrijven van medicijnen zoals Ritalin en Adderall beide medicatiemiddelen zijn gekoppeld aan suïcidale gedachten en veranderingen in de persoonlijkheid. Ritalin werkt op het centraal zenuwstelsel en bijwerkingen kunnen zijn: nervositeit, agitatie, angst, slapeloosheid, braken, een verhoogde hartslag, verhoogde bloeddruk en zelfs psychoses. Adderall is een amfetamine en is zeer verslavend bij langdurig gebruik. Bijwerkingen zijn tremoren, hallucinaties, spiertrekkingen, hoge bloeddruk, snelle of onregelmatige hartslag, en extreme stemmingswisselingen. Met deze bijwerkingen snappen we waarom zo veel mensen op zoek zijn naar effectieve natuurlijke geneeswijzen. Het goede nieuws is dat er natuurlijke remedies voor ADHD / ADD zijn die effectief zijn en zonder enge bijwerkingen.

Gezonde voeding essentieel bij ADHD

Onbewerkte voedingsmiddelen zijn van groot belang voor ieders gezondheid. Door de giftige aard van additieven in levensmiddelen is het het beste om onbewerkt voedsel te eten. Additieven zoals kunstmatige zoetstoffen, conserveringsmiddelen en kleurstoffen kunnen voor problematische klachten zorgen bij mensen met ADHD / ADD. Voedingsmiddelen met een hoog vitaminen-B gehalte B-vitaminen helpen bij het behoud van een gezond zenuwstelsel. Zorg voor biologische dierlijke producten en veel groene bladgroenten in uw dieet. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center is vitamine B6 nodig in het lichaam voor de aanmaak serotonine, dopamine en noradrenaline. In deze inleidende studie is bevonden dat B-6 effectiever is dan Ritalin. Eet tonijn, bananen, wilde zalm, biologisch vlees en andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine B-6. Serotonine Tryptofaan is een essentieel aminozuur dat het lichaam helpt om eiwitten te synthetiseren en helpt bij de aanmaak van serotonine. Serotonine speelt een belangrijke rol om goed te kunnen slapen, bij ontstekingen, emotionele stemmingen en nog veel meer. Bij veel personen die lijden aan ADHD / ADD is  onevenwichtigheid in serotonine aangegeven. Wilde zalm en tonijn Niet alleen zijn ze rijk aan vitamine B-6 ook zitten ze vol met omega-3 vetzuren. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center is bij een klinische proef aangetoond dat lagere niveaus van omega-3 vetzuren meer leer- en gedragsproblemen veroorzaken. Aanbevolen wordt dat men ten minste twee keer per week wilde zalm of tonijn zou moeten consumeren voor een goede dosis. Het ontbijt Voor sommige mensen en vooral die met ADHD helpt het ontbijt om de bloedsuiker juist te reguleren en het stabiliseren van de hormonale schommelingen. Eet een ontbijt dat ten minste 20 gram eiwit bevat.

Voedsel dat beter vermeden kan worden

Suiker Suiker is de voornaamste trigger voor de meeste kinderen en sommige volwassenen met ADHD. Vermijd elke vorm van geconcentreerde suiker zoals snoep, desserts, frisdrank of vruchtensap. Gluten Sommige onderzoekers en ouders melden verslechtering van het gedrag wanneer hun kind gluten eet. Probeer eens alle voedingsmiddelen te vermijden die gemaakt zijn met tarwe zoals brood, pasta en tarwe granen. Kijk voor glutenvrije alternatieven zoals zilvervlies rijst en haverproducten. Melk Koemelk bevat A1 caseïne dat tot een soortgelijke reactie als gluten kan leiden en zou eventueel moeten worden afgeschaft. Als problematische symptomen ontstaan na het eten van zuivel, stop het gebruik. Geitenmelk bevat niet het eiwit en is een betere optie voor veel mensen met ADHD / ADD. Nog beter is om zelf amandel- of kokosmelk te maken. Kleurstoffen Kinderen met ADHD kunnen gevoelig zijn voor een verscheidenheid van kleurstoffen en kleurstoffen worden verwerkt in bijna alle bewerkte voedingsmiddelen. Deze producten moeten worden vermeden. Kleurstoffen kunnen worden gevonden in de sportdranken, snoep, cakemixen, vitaminen kauwtabletten, en zelfs tandpasta. Cafeïne Hoewel sommige studies hebben aangetoond dat cafeïne kan helpen bij een aantal ADHD-symptomen is het verstandig om te minimaliseren of cafeïne te vermijden omdat deze studies zijn niet gevalideerd. Bovendien zijn bijwerkingen van cafeïne: angst en nervositeit deze kunnen juist bijdragen aan de symptomen van ADHD / ADD. MSG en HVP (Gehydrolyseerde plantaardige eiwitten) Deze twee toevoegingen zijn vermoedelijk dopamine verlagend bij zowel kinderen als volwassenen. Dopamine wordt geassocieerd met plezier- en beloningssystemen van de hersenen. Voor personen die lijden aan ADHD / ADD is evenwicht van dopamine essentieel. Nitrieten Nitrieten zitten vaak in ingeblikt voedsel en veel bewerkte voedingsmiddelen, nitrieten zijn gekoppeld aan diabetes en bepaalde vormen van kanker. Daarnaast kan het zorgen voor een snelle hartslag, ademhalingsproblemen en rusteloosheid. Kunstmatige zoetstoffen Kunstmatige zoetstoffen zijn gewoon slecht voor je gezondheid maar voor degenen die leven met ADHD kunnen de bijwerkingen een verwoestende uitwerking hebben. Kunstmatige zoetstoffen creëren biochemische veranderingen in het lichaam, waarvan sommige cognitieve functies en het emotioneel evenwicht schaden. Soja Soja is een veel voorkomende allergeen en kan hormonen die ADHD veroorzaken activeren. Vermijd dus alle soja producten met uitzondering van gefermenteerde soja.

Top 5 natuurlijke remedies voor ADHD

Vis- / Omega olie(1000 mg per dag) de EPA / DHA in visolie zijn cruciaal voor onze hersenfuncties en hebben een ontstekingsremmende functie. Aangetoond is dat de symptomen verminderen en het lerend vermogen verbetert. Vitamine B-complex (50 mg daags) Bij kinderen met ADHD kan vitamine-B helpen bij de vorming van serotonine, in het bijzonder vitamine B6. Multi-Mineral Supplement (zoals zink, magnesium en calcium) 500 mg calcium, 250 mg magnesium en 5 mg zink 2x daags. Deze supplementen spelen allemaal een rol in het ontspannen van het zenuwstelsel en een tekort kan de symptomen verergeren. Probiotica (25-50000000000 eenheden per dag) ADHD / ADD problemen kunnen worden geassocieerd met  spijsvertering problemen, dus is het dagelijks nemen van een goede kwaliteit probiotica goed voor een goede darmflora. GABA (250 mg 2x daags) GABA  is een γ-aminozuur dat in het menselijk lichaam fungeert als neurotransmitter. Een kalmerend aminozuur. Vraag altijd eerst uw arts of u GABA kan innemen met andere medicijnen.

Etherische oliën voor ADHD

Volgens een studie gepubliceerd in het American Medical Association Journal zijn Vetiver en Cederhout zeer effectief in het verbeteren van  de focus en tegelijkertijd hebben deze oliën een kalmerende werking bij kinderen met ADHD. Voor het geheugen en de concentratie is het goed om Rozemarijn en Pepermunt te gebruiken om de alertheid en het geheugen te verbeteren. Tevens zijn Ylang Ylang en Lavendel effectief en werken ook kalmerend. Wierook (Frankincense) brengt emotionele welzijn en duidelijkheid daarnaast verhoogt Wierook de cognitieve functie. De psychische processen die te maken hebben met zaken als begrip, kennis, herinneringen en geheugen, probleemoplossen en informatieverwerking. ADHD_onmacht

Veranderingen in de levensstijl voor kinderen met ADHD

De uitdaging voor de ouders van een kind met ADHD / ADD is niet alleen een effectieve natuurlijke remedie te vinden, maar ook om een omgeving te creëren die hun creativiteit ondersteunt. Hier zijn een aantal veranderingen in levensstijl die kunnen helpen. Toon affectie Kinderen die leven met ADHD hebben de geruststelling nodig dat ze goed zijn zoals ze zijn. Wanneer u alleen reageert op het negatief gedrag kan het leiden tot meer negatief gedrag. Vind manieren om uw kind te complimenteren terwijl u hen wel verantwoordelijk houdt voor hun daden. Vergeet niet, ze zijn meer dan alleen het gedrag van ADHD. Geef opdrachten waarin ze kunnen uitblinken Een kind weet wanneer je echt opgewonden en blij voor hen bent. Voorzie ze van mogelijkheden waarin ze kunnen slagen. Betrek ze bij creatieve activiteiten zoals schilderen en schetsen, leer hoe ze lekkernijen zelf kunnen maken met gezonde producten. Regelmatige lichaamsbeweging, buiten spelen Voor kinderen met ADHD is het belangrijk dat ze hun overtollige energie kwijt kunnen, dit helpt om de hormoonspiegels in evenwicht te brengen en is direct goed voor gezonde botten en spieren. Kinderyoga behoort ook tot de mogelijkheden. Ik zie regelmatig aanbieders die zich gespecialiseerd hebben in deze kinderen. Leer je kind wat gezondheid is en hoe je dat kunt bereiken Omdat ADHD / ADD is gekoppeld aan voedsel is het van essentieel belang dat je kind leert wat voedsel veroorzaken kan, maar ook dat de juiste voeding juist kan helpen om je gezond en fijn te voelen. Tijd doorbrengen met je kind het verkennen van interessante manieren om wilde vis, biologisch rundvlees en gevogelte, vers fruit en groenten te koken. Ze betrekken bij het menu, de planning en zelfs het kookproces, zal een mooie bijdrage leveren. Bron: De tekst is vertaalt uit een artikel van Dr. Axe

Conclusie

Het is veel informatie en zal in veel gevallen een enorme verandering vergen in het eet en leefpatroon. Bedenk heel goed dat je het nooit fout doet zolang de intentie goed is en dat je met kleine stapjes een hoop kunt bereiken. Een blijvend resultaat daar gaan we uiteindelijk voor! U wilt uiteindelijk blijvend resultaat! Wij kunnen vrijblijvend ondersteuning en persoonlijk advies bieden. Zeer mooie resultaten hebben we bereikt met een aantal oliemixen die wij aanbevelen. Namelijk een samenstelling om te aarden en te gronden (Balance). Deze olie brengen we ’s morgens en ’s avonds aan onder de voeten, daarnaast is er nog een oliemix voor de concentratie (InTune). Deze kan op verschillende manieren gebruikt worden. Hierbij gaat het er om hoe men de geur ervaart, de frequentie en de plaats waar men is. In alle gevallen adviseren wij een diffuser te gebruiken in huis om oliën te vernevelen. Tip! Diffusers kunt u in vele soorten en prijsklasse kopen. Wij hebben er enorm veel getest en zijn heel blij dat we een diffuser hebben gevonden die er prachtig uit ziet, veel instelmogelijkheden bezit maar ook een groot waterreservoir heeft waardoor hij zeker tien uur achter elkaar de olie kan blijven verspreiden. Er zit een interval mogelijkheid op en je kunt de verschillende kleuren van de lamp vast zetten. Een hele fijne mooie diffuser. Je kunt hem online bestellen bij: Your Body my Concern! ybmc-logo-header-1050-100

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid! Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. De basisklas heet “Het Natuurlijke Medicijnkastje”. Ik geef deze workshop gratis en vrijblijvend in Wijhe, klik hier om je aan te melden. Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl. Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl). Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden. doterra

Geef een reactie