Citroenmelisse, Melisse, Melissa, Melissa officinalis

Citroenmelisse (Melissa) is een moeilijk te verkrijgen olie maar onlangs heb ik deze in mijn bezit gekregen en wilde uiteraard weten hoe, waar en wanneer deze olie toe te passen.

Citroenmelisse

Citroenmelisse (Melissa) is lid van de Labiatae (munt) familie en wordt verkregen door stoomdestillatie van de bladeren en de bloemen. Ze heeft een heerlijke frisse, beetje zoete Citrusgeur en geeft ondersteuning aan zowel ons lichaam als onze geest. Ze is kalmerend en opbeurend tegelijk en kan helpen om emoties in balans te krijgen.

Waarom gebruiken we Citroenmelisse?

Ontspannend en kalmerend

Door zijn positieve werking op onze emoties (stemmingen) kan Citroenmelisse (Melissa) helpen om gevoelens van spanning, stress of nervositeit los te laten en te ontspannen. Ook mensen die somber zijn, het even niet meer zien zitten kunnen verlichting ondervinden wanneer ze deze olie bijvoorbeeld verstuiven in een diffuser of de geur direct inhaleren. Citroenmelisse (Melissa) wordt niet voor niets de olie van Het Licht genoemd. Ze helpt het licht weer te zien, los te komen van alles wat je down maakt en weer in harmonie te komen met jezelf.

Virale infecties

Citroenmelisse (Melissa) heeft onder andere de eigenschappen dat deze antibacterieel, antiviraal en antimicrobieel is. Dit helpt ons immuunsysteem te ondersteunen en te bevorderen. Infecties en virussen tegen te gaan en dus goed in te zetten bij onder andere verkoudheid, hoest, keelinfecties, virale infecties en ook koortslipblaren.

Huid

Deze olie is niet alleen kalmerend voor de geest maar ook voor onze huid. Kan ingezet worden bij kleine wondjes, acne en eczeem maar ook insectenbeten. Door bovengenoemde eigenschappen en omdat hij rustgevend is kalmeert de huid. Meng Citroenmelisse (Melissa) in een spuitflesje met water en vernevel over je huid. Dit verfrist je huid en verjongd. Dat wil ik wel eens proberen!

Citroenmelisse (Melissa) mixt goed met Geranium, Lavendel of andere bloem of Citrus oliën.

Gebruik

Innemen: Citroenmelisse (Melissa) wordt verwerkt in sommige gerechten (denk aan bijvoorbeeld vis) maar ook als smaakmaker in thee en ijs.

Verstuiving: inhaleer de geur direct boven het flesje of doe drie tot vier druppels in een diffuser. Bevordert je emotioneel welzijn, werkt ontspannend en doe je dit in de avond dan creëer je een rustige omgeving om in slaap te vallen.

slapen

Topisch gebruik: kan direct op de huid gesmeerd worden maar bij een gevoelige huid altijd verdunnen met een draagolie. Breng een of twee druppels aan op het gewenste gebied of wrijf het op je voorhoofd, schouders en borst om stress te verminderen (emotioneel balans).

LET OP! Niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar, bij kinderen ouder dan 6 jaar sterk verdunnen.

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Ga nooit zomaar zelf experimenteren maar raadpleeg een Aromatherapeut.

Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

Geef een reactie