Honden kiezen hun eigen olie, lees hoe simpel dat kan

Wist u dat dieren zoals honden en paarden in de natuur hun neus gebruiken om zo de plant uit te zoeken die ze op dat moment nodig hebben voor medicinale doeleinden?

Het is al lang bekend dat het belangrijkste zintuig van de hond zijn reukvermogen is. De hond ziet, denkt en herinnert als het ware in geurbeelden. Honden kunnen erg goed ruiken, wel een miljoen keer beter dan de mens! In de eerste plaats komt dit door het grotere aantal reukcellen. Hoe langer de snuit is, des te beter het reukvermogen.

honden

Hoe laat je een hond  zelf zijn olie kiezen?

  • Kies een aantal oliën die je wilt gaan inzetten
  • Bied een voor een de flesjes aan met gesloten dop
  • Kijk goed naar je hond welke signalen hij geeft, wegkijken hoofd weg draaien, uitgebreid snuffelen, likken aan het flesje, happen in het flesje. Let goed op deze signalen want hiermee geeft je hond aan waar zijn keuze naar uit gaat
  • Bij twijfel tussen bijvoorbeeld twee oliën, bied je die twee flesjes nog een keer aan tot dat je zeker weet wat zijn voorkeur is

In het volgende filmpje zie je mijn hond Smirnoff.  Ik bied haar een drie tal oliën aan, namelijk Lavendel (Lavender), Marjolein (Marjoram) en Scharlei (Clary Sage).

Bij de Scharlei (Clary Sage) zie je dat Smirnoff heel duidelijk haar hoofd weg draait van het flesje (heel duidelijk niet haar voorkeur).

Bij de Lavendel (Lavender) zie je dat ze uitgebreid aan het flesje wil snuffelen  (duidelijke interesse)

Bij de Marjolein (Marjoram) zie je dat ze aan het flesje begint te likken erin wil bijten (overduidelijk haar interesse)

Om zeker te weten of ze nu de voorkeur heeft voor Lavendel of Marjolein herhaal ik het aanbieden nog een keer.

Favoriete essentiële oliën voor honden:

  • Cederwood         – kalmerend
  • Lavender             – kalmerend, ontspannend, geïrriteerde huid
  • Marjolein            – troost olie, overbelaste spieren, pezen en gewrichten
  • Digestzen            – spijsvertering
  • Helichrysum     – stopt bloeding
  • Frankincense   – gemoedstoestand, positieve invloed hersenen, litteken herstel

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Ga nooit zomaar zelf experimenteren maar raadpleeg een Aromatherapeut.

Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.