Kloven behandelen met gebruik van essentiële oliën

Kloven zijn kleine barstjes in de huid veroorzaakt door extreem droge huid. De huid is het grootste orgaan van je lichaam en deze heeft een barrière functie, het moet je beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Heel belangrijk dus om geen kloven en barsten in je huid te hebben.

Oorzaak van kloven

Vooral ’s winters komen kloven voor door de droge lucht, zowel droge lucht buiten als binnen door de verwarming. Je hoornlaag bestaat uit afgestorven huidcellen en vetten. Heb je een tekort aan vetten in je bovenste huidlaag dan kan je huid minder goed vocht vasthouden en ontstaat een droge huid. Kloven komen vaak voor op handen, voeten en ellebogen.

De huid van je handen kan ook uitdrogen door temperatuurswisselingen of wanneer deze veel met agressieve middelen in aanraking komen, bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen.

Op de voeten heeft men meestal kloven op de hielen. Door druk en wrijving op je voeten ontstaat daar eelt, deze eeltlaag kan droog zijn wat leidt tot kloven.

Kloven kunnen heel pijnlijk zijn tot bloedens toe en kan gepaard gaan met jeuk. De gesprongen huid gaat iedere keer weer open als je het niet goed behandeld. Zeker nu de zomer er weer aankomt wil ik mooie voeten hebben en voorbereid om mijn slippertjes weer aan te kunnen.

Welke oliën kunnen daarbij helpen?

Deze klovenmix gaat ons daarbij helpen:

  • Drie druppels Oregano (Origanum vulgare)
  • Een druppel Wierook (Frankincense)
  • Vijf druppels Citroen (Lemon)
  • Vijf druppels Pepermunt (Peppermint)
  • Aanvullen met een draagolie (bijvoorbeeld gefractioneerde kokosolie)

Doe dit in een roller van tien milliliter en rol deze ’s morgens en ’s avonds over de droge huid.

Laat die zomer maar komen!

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Ga nooit zomaar zelf experimenteren maar raadpleeg een Aromatherapeut.

Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.