Wil je ook afvallen? Laat de essentiële olie je helpen

De zomer is voorbij en ik moet afvallen. Hebben jullie dat ook? Ik weet prima waar het aan ligt, even geen discipline, te gezellig, te veel van alle foute dingen en te weinig beweging. Dat gaan we weer ombuigen in een gezonde levensstijl met gezonde voeding en veel beweging. Hiermee ga ik die paar kilo afvallen en mijn essentiële olie gaat daarbij helpen. Hoe dan en welke olie? Lees hier verder.

Afvallen

Grapefruit, Citrus x paradisi

De Grapefruit olie wordt koudgeperst uit de schil van de vrucht.

De olie activeert enzymen in het lichaam die helpen bij het afbreken van lichaamsvet. Dit komt voornamelijk door een hoog bestandsdeel van d-limoneen. De olie kan ook helpen bij het reinigen van de nieren, het lymfestelsel en het bloedvatenstelsel.

Grapefruit wordt ook wel ‘De olie van het eren van je lichaam’ genoemd. De olie leert je respect te hebben voor je lichaam en het te waarderen. Het helpt degene die daar een problemen mee hebben, die een haat liefde verhouding hebben met hun lichaam door diëten of die zichzelf gewoon nooit goed genoeg vinden. Het bevordert een positieve relatie te hebben met je lichaam gebaseerd op liefde, tolerantie en acceptatie.

Voeg een paar druppels toe aan je fles water en drink het lekker op of doe wat druppels Grapefruit in je diffuser waardoor je de olie inhaleert.

Kaneel, Cinnamon Bark, Cinnamomum zeylanicum

De extractie van de olie gebeurt door stoomdestillatie van de schors.

Kaneel olie (Cinnamon) helpt het reguleren en in evenwicht houden van de bloedsuikerspiegel. Een onstabiele bloedsuikerspiegel kan leiden tot te veel eten, weinig energie en gewichtstoename. Met het toevoegen van Kaneel olie aan fruit, thee, haver of smoothies vertraag je de snelheid waarmee glucose vrij komt in het bloed.

Kaneel olie staat ook voor harmonie op seksueel gebied, het accepteren van je lijf en je seksualiteit. Het helpt bij problemen van jaloezie, de controle willen hebben en ondersteunt om juist eerlijk, open en kwetsbaar te zijn.

Pas op: Kaneel olie is een hete olie en bij topisch gebruik altijd verdunnen (1:3) met een draagolie. Niet bij kinderen jonger dan 6 jaar en in grotere verdunning voor kinderen van 6 jaar en ouder. Ook voorzichtig verstuiven in de diffuser want het kan ons neusslijmvlies irriteren wanneer we het inhaleren. Vermijden tijdens de zwangerschap.

Gember, Ginger, Zingiber officinale

De derde olie die het lichaam ondersteunt bij gewichtsverlies is de Gember olie. De olie vermindert je verlangen naar suiker en het ondersteunt je lichaam bij het verteren van je voedsel.

gember_ginger

Misschien heeft de olie nog wel meer invloed op je emoties, het is de olie van de daadkracht. Het heeft een doel en gaat ervoor! Gember olie leert ons dat als we als we succesvol willen zijn we ervoor moeten gaan. Het heft in eigen hand nemen, je verantwoordelijkheid nemen en je eigen bestemming kiezen. En dat heb je inderdaad nodig als je wilt afvallen en daarin wilt slagen.

Stofwisselingssamenstelling

Alle bovengenoemde oliën zijn enkelvoudige oliën en als je deze mixt krijg je een Stofwisselingssamenstelling je kunt eventueel nog Citroen en Pepermunt toevoegen om de werking nog krachtiger te maken.

Deze samenstelling is om het hongergevoel te controleren en daardoor onze calorie inname te beperken dus niet verrassend dat de bovenstaande enkelvoudige oliën hierin terug te vinden zijn!

Toepassingen zijn:

  • Topisch aanbrengen op je polsen of voetzolen.
  • Aromatisch in de diffuser of doe een druppel in je handpalm, maak een kommetje, plaats dit over je neus en mond en inhaleer diep.
  • Inwendig door wat druppels in je water te doen. Drink het tussen de maaltijden door of juist net na het eten.

Door mijn gezonde levensstijl en met ondersteuning van de essentiële oliën ga ik mijn doelstelling halen! Ik ga een paar kilo afvallen. Jullie ook?

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Ga nooit zomaar zelf experimenteren maar raadpleeg een Aromatherapeut.

Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

Geef een reactie