Verkwikkende samenstelling, Citruss Bliss, Invigorating blend

Soms sta ik voor mijn verzameling essentiële oliën en zoek ik iets om in mijn diffuser te doen. Ik heb geen plan en laat mij leiden door mijn intuïtie. Doen jullie dat ook wel eens? Echt leuk om eens uit te proberen en kijken wat je dan kiest. Deze keer koos ik voor de Verkwikkende samenstelling. Het is interessant om daarna in het Modern Essentials boek op te zoeken wat de eigenschappen van deze olie zijn en in het Emotie boekje wat de olie doet op het emotionele vlak. Heel vaak herken ik dingen, situaties waardoor ik juist nu deze olie gekozen heb.

Arkopharma diffuser aroma verspreider bevochtiger

Verkwikkende samenstelling, Citruss Bliss, Invigorating blend

Deze olie is een samenstelling van Sinaasappel (Wild Orange), Citroen (Lemon), Grapefruit, Mandarin (Mandarijn), Bergamot, Tangerine, Clementine en Vanilla bean extract (vanilleboon extract).

Wanneer deze olie in de diffuser zit word ik rustig en opgewekt wat natuurlijk ook de bedoeling is van deze samenstelling. Het is geen toeval dat hij de naam verkwikkende samenstelling heeft gekregen. Ik vind het een aangename zoete geur die door de combinatie van vele Citrusoliën opbeurend is en stress verminderd. Een kalmerende en rustgevende olie die wanneer je emotioneel even niet in balans bent heel goed kan ondersteunen.

De emotionele betekenis van de Verkwikkende samenstelling

De Verkwikkende samenstelling wordt vergeleken met een start motor. Als je even geen fut, motivatie en drive hebt dan helpt Citruss Bliss om op te starten en die motor weer aan de gang te brengen. De zin terug te krijgen, weer vol energie en goede moed aan de slag te gaan. De olie heeft ook een positieve invloed op ieders creativiteit en wordt daarom ook wel de ‘Olie van de Creativiteit’ genoemd. Geeft zelfvertrouwen en kracht waardoor grenzen en onzekerheden overwonnen kunnen worden. Een olie die zorgt voor emotioneel evenwicht en je hart vult met plezier en creativiteit.

love_trust

Toepassingen

Er zijn verschillende manieren om de olie in te zetten, zoals ik zei in een diffuser maar direct ruiken aan het flesje werkt ook. Als je geen diffuser in de buurt hebt druppel wat olie op een doekje en leg deze ergens neer zodat de geur zich kan verspreiden. Voeg het toe aan je badwater voor een ontspannend bad, gebruik een emulgator als honing of melk. De olie kan ook aangebracht worden achter de oren, op de polsen of je hart. Onverdund of verdund met een draagolie als je een groter oppervlak wilt insmeren. Bij een gevoelige huid altijd verdunnen en gedurende 12 uur direct zonlicht vermijden.

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Ga nooit zomaar zelf experimenteren maar raadpleeg een Aromatherapeut.

Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

Geef een reactie