Natuurlijke antibiotica en kruiden als alternatieve geneeswijze

Antibiotica is een geneesmiddel dat wordt gebruikt om infecties veroorzaakt door bacteriën en andere micro-organismen te behandelen. Antibioticum is een stof dat de groei van micro-organisme remt. Synthetische antibiotica zijn meestal chemisch verwant aan natuurlijke antibiotica. antibiotica De meesten van ons kennen vast de antibiotica die je in vloeibare vorm of pillen bij de apotheek kunt halen, deze verbindingen werden oorspronkelijk ontwikkeld uit natuurlijke bronnen. Planten bevatten antibiotische stoffen met heilzame stoffen rond hun wortels. Bacteriofagen zijn virussen die bacteriën infecteren. Vele gewone voedingsmiddelen en zeker kruiden kunnen fungeren als antibiotica denk hierbij aan: honing, knoflook, uien, zoethout, gember, salie en vele anderen voedingsmiddelen.

Synthetische antibiotica en onze celwand

Ons hele lichaam is opgebouwd uit cellen. Virussen nestelen zich in onze cellen dat is gelijk de reden waarom een synthetische antibiotica totaal geen zin heeft in deze gevallen. De op water basis gemaakte antibiotica kan de celwand gewoonweg niet doordringen. In geval van een virale infectie is het dus nutteloos om antibiotica te gebruiken. In tegenstelling tot antibiotica kunnen essentiële oliën wel de celwand doordringen, daarom is het een gift van de natuur die onze gezondheid kan ondersteunen. Wanneer je bijvoorbeeld een 100% zuivere (Certified Therapeutic Grade) Lavendel olie onder je voeten, in je handen of je nek gebruikt zul je merken dat deze olie direct wordt opgenomen en er geen vettige laag achterblijft. De essentiële oliën worden binnen 30 seconden opgenomen en kunnen de celwand doordringen. Er zijn dan ook diverse essentiële oliën die kunnen ondersteunen bij virussen. Denk bijvoorbeeld aan Eucalyptus olie bij luchtwegklachten en bij een blaasontsteking kun je kiezen voor Jeneverbes. safety

Essentiële oliën veilig gebruiken

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Laat je daarom altijd eerst goed voorlichten voor je zomaar je gezondheid gaat ondersteunen met essentiële oliën. Wij geven zeer regelmatig GRATIS voorlichting hierover! Tijdens een twee uur durende workshop leer je hoe je de basis essentiële oliën veilig kunt gebruiken.

Ons immuunsysteem, onze gezondheid

Of we wel of niet vatbaar zijn voor virussen en bacteriën hangt helemaal af hoe het gesteld is met ons immuunsysteem. Daarom is het van groot belang te zorgen dat je immuunsysteem sterk is en blijft. Dit kun je onder anderen doen door gezond te eten, genoeg rust te nemen en stress te vermijden. Door ons drukke leven vergeten we soms nog weleens goed te luisteren naar ons lichaam, zeker daarom is het verstandig je gezondheid te ondersteunen met de giften uit de natuur. De perfecte essentiële oliën die wij daar voor gebruiken zijn onder anderen: Wilde Sinaasappel, Kaneel, Kruidnagel, Oregano, Gember en natuurlijk niet te vergeten de koning onder de essentiële oliën  Wierookboom ook wel Frankincense genaamd. Jouw gezondheid, jouw zorg!!

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid! Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. De basisklas heet “Het Natuurlijke Medicijnkastje”. Ik geef deze workshop gratis en vrijblijvend in Wijhe, klik hier om je aan te melden. Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl. Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl). Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden. doterra

Geef een reactie