Schimmelnagels, een vervelende en hardnekkige kwaal

????????????????????????????????????????

Dikke, brokkelige, wit/geel tot zwart verkleurde nagels die vaak langzaam groeien worden in de volksmond regelmatig kalknagels genoemd maar zijn dus eigenlijk schimmelnagels ofwel mycosenagels.

Een schimmelnagel is erg besmettelijk en gedijt goed in een vochtig en warm klimaat zoals uw schoenen en voeten maar ook in het zwembad, badkamer en sauna. Een schimmel nestelt zich vaak in een nagel die een beschadiging heeft opgelopen door bijvoorbeeld stoten, schuren in de schoenen, afscheuren van nagels of een wondje aan de teen. Ook voeten (te) vaak wassen met zeep kan een schimmelnagel veroorzaken doordat u de natuurlijk afweer van de huid en nagels aantast. Gebruik zo min mogelijk zeep of een zeep met een neutrale PH-waarde.

Essentiële TeaTree/Melaleuca olie om een schimmelnagel te bestrijden

De essentiële TeaTree/Melaleuca olie heeft reinigende en herstellende eigenschappen en is zeer geschikt om een schimmelnagel te bestrijden. Breng elke dag één druppel van deze olie aan op de schimmelnagel.

Om een goed resultaat te behalen is het van belang dat uw teennagel dun is, vijl deze zelf zo dun mogelijk of ga regelmatig naar de pedicure die de nagel met een frees dunner zal maken. Hoe dunner de nagel hoe effectiever de essentiële TeeTrea/Melaleuca olie zijn werk kan doen in uw schimmelnagel. Gooi vijlen direct na gebruik weg om besmetting te voorkomen. Tevens is het goed te weten dat uw beddengoed, handdoeken, sokken en schoenen waarschijnlijk ook besmet zijn met de schimmelinfectie. Een schimmel is erg hardnekkig. Was daarom uw sokken, beddengoed en handdoeken regelmatig op een hoge temperatuur en behandel uw schoenen regelmatig met een poeder. Als laatste moet u weten dat het vormen van een nieuwe nagel één tot twee jaar kan duren, afhankelijk van de groeisnelheid van uw nagels. Dat betekent dat de behandeling van een schimmelnagel ook deze tijd in beslag kan nemen. Volhouden dus!

Het uiteindelijke resultaat valt of staat met het consequent volhouden van de behandeling van uw schimmelnagel. Maar wie wil er nou geen mooie, gezonde en goed uitziende nagels waar u zich niet meer voor hoeft te schamen? Ga de uitdaging aan met de essentiële TeaTree/Melaleuca olie. Een kleine moeite toch om elke dag één druppeltje olie op uw schimmelnagel aan te brengen?

Tip: Maak voordat u begint met de behandeling een foto van uw schimmelnagel. Herhaal dit regelmatig (maandelijks) zodat u de vooruitgang kunt zien en u gestimuleerd blijft om te behandeling met de essentiële TeaTree/Melaleuca olie vol te houden.

schimmelnagels_essentiele_olie

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

 

Geef een reactie