Hoge bloeddruk klachten natuurlijk behandelen met essentiële olie

In dit blog leest u hoe u een hoge bloeddruk natuurlijk kunt behandelen met essentiële oliën. Hoge bloeddruk (hypertensie) vergroot de kans op hart- en vaatziekten. Uw bloeddruk schommelt gedurende de dag. In de ochtend en avond is de waarde vaak wat lager dan ’s middags. Als u hard rent, is de bloeddruk hoger dan wanneer u rustig zit. Ook stijgt de bloeddruk tijdens praten of emoties. Bloeddruk_doterra_essentiele_olie Bloeddruk is de kracht waarmee het hart het bloed de vaten inpompt. Het hart pompt het bloed met kracht de slagaders in. Er ontstaat dan een druk op de bloedvaten. Deze mag niet te hoog worden. Langdurig hoge bloeddruk beschadigt de wanden van de slagaders. Dit bevordert het ontstaan van slagaderverkalking. Door slagaderverkalking worden de vaten minder elastisch en neemt de bloeddruk verder toe. Als we het over waardes hebben meet de arts twee waardes, er wordt dan gesproken over bovendruk en onderdruk. De meest ideale waarden worden meestal gesteld op 120 bovendruk en 80 onderdruk. Meestal merk je niet direct iets van een te hoge bloeddruk, wanneer dit langdurig ernstig te hoog is kunt u hier klachten van ondervinden. Meest voorkomende klachten zijn dan: duizeligheid, wazig zien, hoofdpijn of soms zelfs braken. Hoge bloeddruk verhoogt de kans op een beroerte, hartaanval, hartfalen, nierziekten, of een vroege dood.

Als u onderstaande adviezen opvolgt, verkleint u de kans op een hart- of vaatziekte. Soms daalt door deze maatregelen ook de bloeddruk.

  • Zorg voor voldoende lichaamsbeweging en ontspanning door ten minste vijf dagen per week een halfuur intensief te bewegen, zoals stevig wandelen, fietsen, tuinieren, traplopen of zwemmen.
  • Eet gezond en gevarieerd. Eet vooral groente en fruit, aardappels en graanproducten. Kies voor magere melk- en vleesproducten, kip, vis of vleesvervangers.
  • Voeg geen zout toe aan het eten. Eet weinig zoute producten zoals chips en zoute pinda’s en gebruik zo weinig mogelijk kant- en klaarproducten (kant-en klare maaltijden, -soepen, -sauzen en -kruidenmix), omdat daar veel zout in zit.
  • Drink maximaal twee glazen alcohol per dag, en liefst niet iedere dag.
  • Als u te zwaar bent, probeer dan af te vallen door gezond te eten en meer te bewegen (ten minste een uur per dag intensief bewegen).
  • Heeft u veel stress probeer dan te onderzoeken hoe het komt en neem, als dat kan, maatregelen om de stress te verminderen. Uw huisarts kan u helpen de oorzaak van de stress te vinden. Soms kan het maatschappelijk werk of een psycholoog u een stap verder helpen.

Essentiële olie gebruikers hebben het volgende gevonden om op een natuurlijke manier te helpen een hoge bloeddruk te verlagen.

  • Neem 3-4 druppels van de volgende oliën in een capsule: Basillicum, Ylang Ylang en Marjolein (tot de bloeddruk weer normaal is).
  • Neem dagelijks natuurlijke voedingssupplementen
  • Wrijf de ‘Massage samenstelling’ olie mix, Cypress olie, Basilicum olie en / of Marjolein olie op onderkant van je voeten iedere ochtend en iedere avond.

Aanvullende ondersteuning:

  • Diffuse Lavendel olie in de lucht.

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

Geef een reactie