Thee tijd met essentiële oliën

Ook thee drinken we steeds gezonder dus drinken we massaal groene thee. Maar wist je dat je ook thee kan maken van de essentiële oliën?

thee_essentiele_olie

Ik drink regelmatig een kopje heet water met een druppel Venkel (fennel) olie maar ik kwam laatst een paar recepten tegen om verschillende essentiële oliën te mengen voor een kopje heerlijke en gezonde thee. Deze wil ik graag met jullie delen in dit blog.

Wake Up thee
Citroen (lemon) olie
Grapefruit olie
Wilde Sinaasappel (wild orange) olie
Eventueel Gember (ginger) olie

Makkelijker ademen thee
Pepermunt (peppermint)
Citroen (lemon) of Wilde Sinaasappel (wild orange) olie

Bescherm je immuunsysteem thee
‘Beschermende samenstelling’
Pepermunt (peppermint)
Citroen (lemon) of Wilde Sinaasappel (wild orange) olie

Spice it up thee
Gember (ginger) olie
Kaneel (cinnamon) olie
Kruidnagel (clove)  olie
Honing
Amandelmelk

Kalmerende thee
Lavendel (lavender) olie
Kamille (roman camomille) olie
Bergamot olie

Vergeet bij het bereiden van thee met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën niet dat de oliën 50 tot 70 keer sterker zijn dan kruiden. Soms heb je dus minder nodig dan 1 druppel, gebruik hiervoor een satéprikker die je in de olie doopt en roer deze door je kopje water, herhaal dit zo nodig. Probeer het uit en ontdek wat je lekker vindt.
Voeg eventueel verse of droge kruiden toe voor de kleur en extra voordelen.

pepermunt_thee

Gezonde lekkernij bij de thee

Voor bij de thee nog een recept van onze gezonde brownie, wel bekent als je een presentatie van ons bijwoont.

Ingrediënten
2 eieren
2 eetlepels pindakaas
2 eetlepels honing
2 eetlepels cacao
2 bananen
Eventueel kokosrasp
Eventueel (wal)noten
6 druppels Wilde Sinaasappel essentiële olie
4 druppels Kaneel essentiële olie

Prak de bananen en voeg de rest van de ingrediënten toe, meng alles door goed door elkaar en laat de brownie 25 minuten op 180 graden bakken in de oven.

brownie_recept

Wil jij meer informatie dan kun je ons hiervoor contacten, wij helpen je graag op weg!

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

doterra

Geef een reactie