Lekker slapen met essentiële oliën

zzz_enjoil_doterra

Slaap, iedereen heeft het nodig om ons lichaam en onze geest te laten herstellen en tot rust te laten komen. Spieren die overdag actief zijn, ontspannen in onze slaap en alle indrukken van overdag worden verwerkt tijdens de slaap. Bovendien maakt het lichaam tijdens de slaap nieuwe cellen en afweerstoffen aan. Onze hartslag, ademhaling, hersengolven en bewustzijn vertragen en de urine- en speekselproductie verminderd. Slaap kost ook energie, onze hersenen blijven wel actief, onze hartspier neemt geen rust en ook dromen kost energie.

Een mens moet dus goed slapen, we brengen dan ook ongeveer 1/3 van ons leven slapend door. Veel mensen hebben echter slaapproblemen wat weer kan leiden tot frustraties, angst, concentratieproblemen, lichamelijke spanningen enzovoort.

slaap_doterra

Kunnen essentiële oliën helpen bij slaapproblemen?

Er zijn verschillende essentiële oliën die kunnen helpen om beter te slapen. Allereerst is het van belang dat je uitzoekt waarom je slecht slaapt, dat kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben.

Over het algemeen is de eerste olie die je probeert om beter te slapen, de Lavendel olie. Deze olie staat bekend om zijn ontspannende werking en kan helpen om rustig in slaap te vallen. Smeer de olie onder je voeten, op je polsen, in je nek of één druppel op je kussen. Let op! Wees zuinig met Lavendel! Wanneer je teveel gebruikt kan het averechts werken dus echt maar één druppel gebruiken!

Om goed door te slapen is de Citroen olie een aanrader. Wil je Lavendel en Citroen combineren? Maak dan een roller met deze oliën, meng eventueel met Kokosolie wanneer je wil verdunnen en rol de oliën onder je voeten of waar je wil.

Heb je geen baat bij de Lavendel en Citroen oliën, dan zijn de volgende oliën ook nog het proberen waard:

  • Kalmerende samenstelling – Stemmingswisselingen / Angst / Stress / Spanningen / Hyperactiviteit
  • Vetiver – Nachtelijke paniekaanvallen / Rusteloosheid /  Kalmerend
  • Scharlei – Kalmerend / (Emotionele) Stress / Stemmingswisselingen / Zenuwaandoeningen / Depressie
  • Kamille – Kalmerend / Stress / Angst / Depressie
  • Samenstelling gronden/aarden – Angst / Hyperactiviteit / Nervositeit / Verwarring / Humeur problemen / Stemmingswisselingen
  • Wilde Sinaasappel – Angst / Nervositeit / Mentale vermoeidheid / Menopauze

Om een aangename en ontspannen sfeer in de slaapkamer te creëren kunnen bovengenoemde oliën ook worden vernevelt door een diffuser te gebruiken.

Hier een paar fijne mixen voor in de diffuser tijdens de nacht!

Stop met denken en slaap!
3 druppels Wilde Sinaasappel
3 druppels ‘Samenstelling gronden/aarden’
3 druppels ‘Kalmerende samenstelling’

Lekker dromen!
3 druppels ‘Samenstelling gronden/aarden’
3 druppels ‘Kalmerende samenstelling’

Een mix voor in je diffuser of in een rollertje (smeer onder je voeten en/of in je nek)!

Diepe slaapmix!
15 druppels Lavendel
10 druppels Vetiver
8 druppels Kamille
5 druppels Wierookboom (Frankincense)
5 druppels Ylang Ylang
5 druppels Wilde Sinaasappel

Hoesten, verkouden, griep, astma of snurken?

Heb je één van bovenstaande aandoeningen dan kunnen essentiële oliën tijdens je slaap ook helpen de symptomen te bestrijden.

Hoesten – Verkouden – Astma
De oliemix ‘Luchtweg samenstelling’ helpt om het hoesten, de verkoudheid en astma te verlichten. Smeer één druppeltje van de ‘Luchtweg samenstelling’ op de borst en een paar druppeltjes in de diffuser.

Griep
Heerst er griep in huis smeer dan bij het opstaan en het slapen gaan een druppel van de ‘Beschermende samenstelling’ onder de voeten. Ook deze olie kan weer in de diffuser, dan dood de olie de ziektekiemen, bacteriën, schimmels en virussen uit de lucht.

Snurken
Bij snurken zijn er meerdere oliën die een positief effect kunnen hebben bijvoorbeeld de ‘Luchtweg samenstelling’, Tijm, Lavendel of de ‘Beschermende samenstelling’. Smeer één van deze oliën onder de voeten of achter de oren, een druppel op je kussen kan ook effect hebben en natuurlijk ook weer in de diffuser.

doterra_snurken

Mijn olie avondritueel is onder mijn rechtervoet een roller met Immuunmix, onder mijn linkervoet een mix voor hoge bloeddruk en natuurlijk elke avond de diffuser aan. De ene keer met de ‘Beschermende samenstelling’, dan weer de Wilde Sinaasappel of Lavendel en in de zomer de ‘Insectwerende samenstelling om de muggen te verjagen.

Slaap lekker!

Wil jij meer informatie dan kun je ons hiervoor contacten, wij helpen je graag op weg!

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

doterra

Geef een reactie