De natuurlijke kracht van Oregano

oregano_olie
Essentiële olie Oregano heeft een krachtige werking op en in ons lichaam. Oregano wordt ook wel omschreven als de natuur’s meest krachtige en antiseptische kruid en dus ook olie. Oregano valt in ons lichaam schimmels en parasieten aan en verhoogd onze weerstand. Jean Valnet beschreef Oregano olie als een van de meest krachtigste ontstekingsremmer met bijna de kracht van morfine als pijnstiller.

Oregano kunnen we voor onze gezondheid gebruiken bij bijvoorbeeld:

 • verkoudheid en griep
 • darminfecties (diarree, parasieten)
 • keelontsteking / keelpijn
 • schimmelinfecties
 • ziekte van Lyme
 • candida

Oregano is de meest hete olie die wij kennen Wees voorzichtig in het gebruik en de olie altijd verdunnen met (bijvoorbeeld) gefractioneerde kokosolie.

Oregano olie mag je innemen. Bij keelpijn adviseren wij om te gorgelen met water en eventueel wat honing. Gebruik Oregano voor aandoeningen van de luchtwegen zoals verkoudheid, griep, keelpijn, astma, bronchitis. Het kan ook verlichting bieden bij vast zittend slijm en een nare hoest.

Bij griepverschijnselen kun je oliën van goede kwaliteit en die 100% puur en natuurlijk zijn inwendig gebruiken door een capsule te vullen met een griepbom. Het recept hier van is:

 • 4 druppels Lemon (Citroen)
 • 2 druppels Melaleuca (TeaTree)
 • 2 druppels Oregano
 • 2 druppels ‘Beschermende samenstelling’
 • 2 druppels Frankincense

Lege capsules kun je online bestellen. Wanneer je de griep voelt opkomen neem dan 3x per dag 1 capsule met de griepbom.

Oliën in de keuken

Oregano is natuurlijk een kruid dat we gebruiken in onze keuken en heerlijk in veel gerechten. Bedenk wel wanneer je essentiële olie wil gaan gebruiken in je gerecht dat deze olie 50 tot 70 keer sterker is dan het kruid Oregano. Wees dus erg voorzichtig, druppel niet vanuit het flesje in je gerecht. Gebruik bijvoorbeeld een houten prikker die je in de olie doopt en vervolgens door je saus of pasta roert. Proef voor je er nogmaals iets bijvoegt. Heb je de juiste dosering voor je gerecht gevonden dan besef je hoe heerlijk het is om essentiële oliën te kunnen gebruiken in je keuken.

pasta_oregano

Er bestaan meer essentiële oliën die we kunnen gebruiken in de keuken. Denk dan bijvoorbeeld aan: Basilicum, Citroengras, Gember, Kerrieplant, Kruidnagel, Koriander, Marjolein, Rozemarijn, Tijm, Venkel en ik ben er vast een paar vergeten die ook in de keuken gebruikt kunnen worden. Wanneer ik bak gebruik ik bijvoorbeeld Kaneel of Wilde Sinaasappel.

Hoe gebruiken we Oregano op onze huid?

Wil je je weerstand verhogen, denk dan zeker tijdens het griepseizoen ook aan de Oregano. Je kunt een rollertje maken met een anti-griep mix. Deze rol je dan ’s morgens en ’s avonds onder het midden van je voeten. Omdat onder onze voeten de huid het minst gevoelig is en daar ook onze meest grove poriën zitten smeren we de olie onder onze voeten. De olie dringt binnen 30 seconden onze bloedbanen in en zoekt zijn weg om zijn werk te doen. Ons lichaam bestaat uit cellen, het mooie van essentiële oliën is dat ze in tegenstelling tot veel chemische medicijnen binnen kunnen dringen tot in de cellen. Virussen nestelen zich in onze cellen en zijn daarom moeilijk te bestrijden. Hierin zit het grote verschil met bijvoorbeeld een anti-biotica in zijn chemische vorm kan deze niet doordringen tot in de cellen.

Anti-griep mix 5ml roller:

 • 10 druppels Oregano
 • 12 druppels ‘Beschermende samenstelling’
 • 12 druppels Melaleuca (TeaTree)
 • 16 druppels Lemon (Citroen)
 • afvullen met gefractioneerde kokosolie

Oregano diffusen

Oregano kunnen we in onze diffuser gebruiken. De werking die de olie dan geeft is het doden van schimmels en heeft een antiseptische functie.

Wil jij meer informatie dan kun je ons hiervoor contacten, wij helpen je graag op weg!

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

doterra

Geef een reactie