Aroma diffuser en het gebruik van essentiële oliën

Aroma diffuser essentiële oliën - Arkopharma

Regelmatig hebben wij het in onze blogs over een aroma diffuser om de essentiële oliën te verspreiden. Hoe werkt een aroma diffuser en wat kan een aroma verspreider – diffuser voor u en uw gezin betekenen?

Zonder dat we het weten is de kwaliteit van de lucht in ons huis, kantoor, winkel, praktijkruimte of een andere werkplek vaak slechter dan goed is voor onze gezondheid. Door onder andere huisdieren, sigarettenrook, huisstofmijt, vocht, microben (schimmelsporen, bacteriën en virussen), chemische stoffen en/of een gebrek aan goede isolatie en niet of te weinig ventileren wordt de lucht in onze leef-, slaap- en werkomgeving vervuild.

Om te zorgen dat de ongezonde deeltjes in de lucht worden vernietigd kunt u gebruik maken van een aroma diffuser. Voeg een paar druppels essentiële olie toe aan het water in de diffuser en de koude stoom gaat direct de strijd aan met de ziektekiemen in de lucht. Naast het zorgen voor een gezonde leef- slaap- en werkomgeving wordt er uiteraard een heerlijke geur door de ruimte verspreid.

Gebruik in uw salon of praktijkruimte

Heeft u een eigen salon of praktijk, bijvoorbeeld als schoonheidsspecialiste, masseur, pedicure, coach maar ook (tand)arts, fysiotherapeut of zonnestudio dan is het belangrijk om de lucht vrij van bacteriën, virussen en schimmels te houden. Ook hier is een aroma diffuser erg geschikt om de lucht te zuiveren. Er zijn oliën die microben vernietigen en het is soms ook belangrijk om uw klanten te laten ontspannen of op hun gemak te stellen, dit kan ook met de essentiële oliën.

Een onderzoek in Amerika heeft aangetoond dat de patiënten en het personeel in een ziekenhuis aanzienlijk relaxter en rustiger waren doordat er een aangename geur werd verspreid door het ziekenhuis. Hieronder een kort filmpje hoe er met citrus oliën gewerkt wordt in het Vanderbilt University Medical Center in Nashville.

Heeft u een winkel of verkoopt u producten in uw praktijk, dan is het goed om te weten dat er een onderzoek is gedaan naar geur en het koopgedrag van de mensen. Ze hebben in een winkelcentrum de geur van Wilde Sinaasappel verspreid, mensen worden hier vrolijker van wat aanzet tot meer aankopen. Doe hier uw voordeel mee!

Een aantal voorbeelden van oliën om in een aroma diffuser te gebruiken

Reiniging van de lucht
Citroen – ‘Luchtweg samenstelling’ – ‘Verkwikkende samenstelling’  –  ‘Beschermende samenstelling’ – ‘Reinigende samenstelling’ – Kaneel

Lekker slapen en ontspannen
Lavendel – ‘Kalmerende samenstelling’ – ‘Samenstelling voor vrouwen’

Stress en spanning
Ylang Ylang – ‘Samenstelling gronden/aarden’ – ‘Samenstelling voor vrouwen’ – Lavendel

Ademhalingsproblemen
‘Luchtweg samenstelling’ – Rozemarijn – Marjolein – Limoen – Wierookboom – Eucalyptus – Pepermunt

Verkoudheid en grieperig
‘Beschermende samenstelling’ – Eucalyptus – Citroenmelisse – Oregano – Grapefruit – Wierookboom – ‘Luchtweg samenstelling’

Insecten weren
‘Insectwerende samenstelling’ – Citroengras – Patchouli

Opwekkend en stemming verheffend
Wilde Sinaasappel – ‘Verkwikkende samenstelling’ – Limoen

Dit zijn maar een aantal voorbeelden en er nog meer essentiële olie geschikt voor bovenstaande situaties. Combineer de oliën ook gerust met elkaar, experimenteer met de oliën voor het beste resultaat en een aangename geur.

Vergeet ook niet een diffuser in uw slaapkamer te plaatsen wanneer u bijvoorbeeld slecht slaapt of verkouden bent. Ook geschikt in de kinderkamer!

Tip!
Diffusers kunt u in vele soorten en prijsklasse kopen. Wij hebben er enorm veel getest en zijn heel blij dat we een diffuser hebben gevonden die er prachtig uit ziet, veel instelmogelijkheden bezit maar ook een groot waterreservoir heeft waardoor hij zeker tien uur achter elkaar de geur kan blijven verspreiden. Er zit ook een interval mogelijkheid op en kun je de verschillende kleuren van de lamp vast zetten. Een hele fijne mooie diffuser. Je kunt hem online bestellen bij: Your Body my Concern! >> aroma verspreider & luchtbevochtiger.

ybmc-logo-header-1050-100

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

 

Geef een reactie