Gezond het nieuwe jaar beginnen met essentiële oliën

Er is weer een nieuw jaar begonnen en wij willen graag iedereen een liefdevol, gelukkig en vooral gezond 2015 wensen.

Gezondheid is niet altijd te beïnvloeden maar je kan wel helpen je lichaam zo gezond mogelijk te houden. Onder andere door te bewegen, te zorgen dat je zo min mogelijk stress hebt en gezond te eten. Essentiële oliën kunnen je hierbij helpen!

Stress verminderen

Heb je weleens stress of ben je gespannen? Dat kan natuurlijk allerlei oorzaken hebben, van zenuwachtig zijn voor een examen tot een burn-out en van bang voor de tandarts tot angstaanvallen. Verschillende essentiële oliën kunnen je helpen te ontspannen. Dat is natuurlijk de Lavendel, die kennen we allemaal. Lavendel heeft een kalmerende werking, is verzachtend en brengt emoties in balans. Maar ook Ylang Ylang kan helpen bij stress en spanningen. Ylang Ylang brengt vertrouwen en geborgenheid en zorgt voor een ontspannen en rustige sfeer.

lavendel_bad

Doe een paar druppeltjes in een diffuser, doe een druppeltje op je polsen of in je nek. Elke dag een druppeltje onder je voeten heeft een preventieve werking. Een paar druppeltjes in je badwater en je kunt heerlijk genieten van een ontspannen bad. Om de olie goed te mengen met je badwater voeg je een scheutje melk toe of je mengt de olie met zeezout voordat je toevoegt aan je badwater.

Uiteraard zijn er nog meer oliën die positief werken op je gemoedstoestand, het is uitproberen welke voor jou werkt en welke jij lekker vindt.

– ‘Samenstelling om te gronden/aarden’
–  ‘Verkwikkende samenstelling’
– ‘Concentratiesamenstelling’
– Clary Sage (Scharlei)
– ‘Verblijdende samenstelling’
– Geranium
– ‘Kalmerende samenstelling’

Bewegen

We hebben al eerder een uitgebreid blog geschreven over sporten met essentiële oliën, wil je deze (nog) een keer lezen klik dan hier. Wij hebben de meeste baat bij de rub van de ‘Verzachtende samenstelling’ en soms in combinatie met de ‘Verzachtende samenstelling’ olie en Wintergreen olie. Dus heb je spierpijn of last van je gewrichten gebruik voor of na het sporten de ‘Verzachtende samenstelling’.

Gezond eten

We hebben vast allemaal goede voornemens, doelen of ideeën voor het komende jaar. Ons doel is dit jaar te detoxen met de producten waar essentiële oliën in zitten. Ook hier is al een blog over geschreven, klik hier. Om het lichaam voor te bereiden op de detox is het verstandig om alvast te beginnen met veel water drinken, zoveel mogelijk suikers te vermijden en gezond te eten. Ook over eten en drinken is al eerder een blog verschenen, klik hier om deze te lezen.

koken_doterra

Dat doen wij natuurlijk ook al met essentiële oliën. Vul een fles water met koud water, voeg daar wat fruit aan toe, bijvoorbeeld grapefruit, aardbeien, komkommer, kiwi, granaatappelpitjes, frambozen, citroen, munt of wat je lekker vindt en doe een paar druppeltjes olie in, bijvoorbeeld Citroen, Grapefruit, ‘Ontgiftingssamenstelling’, Koriander, Wilde Sinaasappel, ‘Stofwisselingssamenstelling’, allemaal ontgiftende en vochtafdrijvende oliën. Maak je regelmatig een smoothie of begin je de dag met havermout of quinoa? Ook hierin kan een druppeltje essentiële Citroen, Limoen of Kaneel olie een heerlijke en gezonde toevoeging zijn.

Oké, één gezond receptje voor wanneer je voelt dat je grieperig wordt of je immuunsysteem wel een boost kan gebruiken.

Immuunbooster ontbijt smoothie
– 1 Appel
– 1 Sinaasappel of 2 mandarijntjes
– 1 halve banaan
– Klein kopje water
– Een paar ijsblokjes
– 2 druppels essentiële Citroen olie
2 druppels essentiële ‘Beschermende samenstelling’ olie
– Blender en een groot glas

Tenslotte kunnen de kruidenoliën (Oregano, Tijm, Marjolein, Basilicum, Rozemarijn, Koriander, Venkel, Gember, Citroengras) een goede toevoeging zijn in je avondeten. Of het nu een pastagerecht, een dressing voor een salade of een toetje is.

We hopen je geïnspireerd te hebben voor een gezond begin van 2015!

wist_u_dit_doterra

Wil jij meer informatie dan kun je ons hiervoor contacten, wij helpen je graag op weg!

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

doterra

Geef een reactie