Psoriasis klachten behandelen met essentiële oliën

In dit blog geven wij voorlichting over hoe u uw psoriasis klachten kunt behandelen met natuurlijke essentiële oliën.

psoriasis

Wat is psoriasis?

Psoriasis is een chronische huid auto-immuunziekte. Het  immuunsysteem stuurt verkeerde signalen waardoor de groeicyclus van de huidcellen te snel gaat.  De meest voorkomende vorm van psoriasis zult u herkennen aan schilferachtige witte opeenhoping van dode huidcellen en rode vlekken. Psoriasis kan optreden op elk deel van het lichaam en wordt geassocieerd met andere ernstige gezondheidsproblemen, zoals diabetes, hart-en vaatziekten en depressies.

sporiasis

Hoe vaak komt psoriasis voor?

Wereldwijd hebben 80 miljoen mensen psoriasis en het komt voor bij 2 tot 3% van de westerse bevolking. Ongeveer 2 op de 100 mensen in Nederland heeft psoriasis. Psoriasis kan op iedere leeftijd ontstaan maar komt vooral voor bij volwassenen, het is niet besmettelijk.

Klachten die horen bij psoriasis

De vervelende klachten van psoriasis zijn: rode vlekken, een ontstoken huid die schilferig wordt en barst, hierdoor ontstaan pijnlijke zweren en scheuren in de huid. Psoriasis is niet te genezen maar de symptomen zijn wel te behandelen.

Welke oliën kunnen u helpen bij uw psoriasis klachten?

Lavendel olie helpt bij jeuk maakt de huid rustig en geeft verlichting.
Geranium, Wierookboom, Kerrieplant (Helichrysum), en Mirre, ondersteunen bij het herstellen van de huid.
TeaTree (Melaleuca) of Oregano helpen bij een infectie, Oregano is een hete olie en dient altijd verdund te worden met een draagolie (gefractioneerde kokosolie). Uw huid heeft sowieso baat bij een koudgeperste biologische kokosolie. Deze olie kunt u ten alle tijden gebruiken om uw huid te voeden. Citroenmelisse heeft ook een breed scala aan therapeutische eigenschappen het kalmeert uw huid, gaat zwellingen tegen en vermindert de geïrriteerde huid. U kunt deze olie verdunnen met kokosolie. Neem dan vijf delen kokosolie en één deel Citroenmelisse.

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

Geef een reactie