Zelf natuurlijke deodorant maken met essentiële oliën

laatste tijd lees ik steeds meer over hoe we gezond kunnen leven en dan bedoel ik niet alleen eten maar ook wat ik op mijn huid smeer. Ongeveer 60% van de producten die we op onze huid smeren worden opgenomen door ons lichaam. Het is toch eigenlijk gek dat we deze producten meestal niet kunnen eten, denk aan shampoo, bodylotion, deodorant enzovoort. Waarom smeren we dit dan wel op onze huid? Veel van deze producten bevatten parabenen en synthetische kleur- en geurstoffen. Sommige van de stoffen in deze producten zijn best gevaarlijk en worden in verband gebracht met kanker en hormoonstoornissen.

lav

Ik zag pas een programma op televisie over honing en uit onderzoek bleek dat in alle potjes honing, zowel gewoon als biologisch, plastic bolletjes zaten. Die komen daarin door onze milieu verontreiniging. Ik heb me laten vertellen dat deze minuscule kleine plastic bolletjes in heel veel producten zitten en we dit dus allemaal binnen krijgen of het nou in ons eten zit of in onze cosmetica- en huidverzorgingsproducten.

Wat is 100% natuurlijk?

De term ‘Natuurlijk’ in huidverzorgingsproducten is helaas niet beschermd in Nederland. Er hoeft maar 3% natuurlijke grondstoffen in een product te zitten, de rest mag chemisch, synthetisch of vulmiddel zijn en er mag al 100% natuurlijk op de verpakking staan.

Om dus zeker te weten dat je een product op je huid smeert wat 100% natuurlijk is en je precies weet wat er in zit kan je het zelf maken. En dat is vaak makkelijker dan je denkt, veel producten zal je namelijk in je keukenkastje hebben staan.

Zelfgemaakte natuurlijke deodorant

Onlangs heb ik twee soorten deodorant gemaakt, een crème en een vloeibare in een roller.

Het basisrecept voor een deodorant cremé:
– 2 eetlepels kokosolie
– 3 eetlepels Baking soda
– 3 eetlepels Maïzena

Smelt de kokosolie in een pannetje en roer daarna de Baking soda en Maïzena erdoor tot een gladde massa.

deodorant_doterra

Ik heb de volgende 100% natuurlijke essentiële oliën toegevoegd:
* 4 druppels Teatree (Melaleuca) om zijn anti-bacteriële, reinigende en herstellende eigenschappen
* 4 druppels Geranium die een gezonde huid bevordert en heerlijk ruikt
* 4 druppels Lavendel om zijn verzachtende en herstellende invloed op de huid

De basis ingrediënten voor een vloeibare deodorant:
– Baking soda
– Gefractioneerde Kokosolie doTERRA, deze wordt niet hard

Ook aan de vloeibare variant heb ik 100 % natuurlijke essentiële oliën toegevoegd. Uiteraard kan je zelf je favoriete combinatie gebruiken. Voeg iets toe wat je lekker vindt en/of wat je huid nodig heeft. Ik heb de deodorant in een leeg rollerflesje gedaan. Het ligt er natuurlijk aan hoe groot je flesje is hoeveel ingrediënten je gebruikt, dat is een beetje uitproberen.

Tip! Bewaar glazen potten en potjes van bijvoorbeeld augurken, groente, mayonaise en dergelijke en vul deze met een restje rijst/macaroni, Baking soda, noten en je zelfgemaakte deodorant. Zo blijft alles vers en droog en het kost je niks extra.

deo_kokosolie

Gebruik een spatel om de deodorant uit het potje te halen en onder je oksel te smeren. Zo komen er geen onnodige bacteriën in het potje en blijft het langer goed.

Nog een tip! Schrijf je recepten op in een boekje of in een bestand op je computer/telefoon zodat je altijd terug kan vinden wat je hebt gebruikt en hoeveel. Dan kan je hetzelfde weer maken of met een aanpassing indien nodig.

Deodorant is maar één voorbeeld om zelf te maken maar op internet zijn heel veel recepten te vinden om huidverzorgingsproducten te maken. Wanneer je een basisrecept gevonden hebt kan je zelf de essentiële oliën toevoegen. Twijfel je aan welke olie goed voor je is of aan de hoeveelheid druppels dan mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen, we helpen je graag!

Wil jij meer informatie dan kun je ons hiervoor contacten, wij helpen je graag op weg!

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

doterra

Geef een reactie